Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van India

Delhi

Delhi bestaat uit Old Dehli en New Delhi. Tussen 1600 en 1800 was Old Delhi de hoofdstad van het moslimrijk en dat is de reden voor de vele moskees, forten en andere monumenten uit deze periode. Je vindt er de grootste moskee van India, de Jama Mashid, het indrukwekkende Rode Fort uit het Moghul tijdperk, de Raj Ghat waar Mahatma Ghandi is gecremeerd, de Rajpath and Luytens` parlementsgebouwen en heel veel bazaars en markten.

New Delhi werd door de Engelsen gesticht en is sindsdien de hoofdstad het land. Het is ook niet verwonderlijk dat je hier alle overheidsgebouwen en ambassades kunt vinden, naast moderne kantoren en talloze winkels.

Agra

De wereldberoemde Taj Mahal bevindt zich in Agra en je kunt eigenlijk niet naar India reizen zonder dit wereldwonder te aanschouwen. Het is gemaakt van zuiver marmer voor de vrouw van sjah Jahan. Agra Fort, het massieve fort van rode zandsteen dat naast de Taj Mahal te vinden is, moet je ook niet overslaan. In Sikandra vind je de graftombe van Akbar. Of reis vanuit Agra naar Fatehpur Sikri, de verlaten stad die vroeger de hoofdstad was van de Mogulvorst Akbar.

Jaipur

De kleurrijke stad Jaipur wordt ook wel ‘Pink City’ genoemd vanwege het roze zandsteen waaruit het oude centrum is opgebouwd. Je kunt er het koninklijk paleis bezoeken of besluiten om een eindje buiten de stad naar Nahargarh fort te gaan om de koningsgraven en het waterpaleis te bezichtigen.

Jaisalmer

Wil je een fata morgana beleven, maar dan eentje die tastbaar is? Dan is een reis naar Jaisalmer aan te raden. Diep in de woestijn vind je hier een fort dat eigenlijk gewoon een stad is. Dankzij de honingkleurige gebouwen en de stralende zon wordt Jaisalmer vaak de gouden stad genoemd. Als je er geweest bent kun je dit beamen. Je hebt ook de mogelijkheid om vanuit Jaisalmer op kamelensafari te gaan. Slapen in de open lucht, op een kameel door de woestijn reizen, gidsen die je begeleiden en voor eten en drinken zorgen. Onvergetelijk!

Pushkar

In Pushkar is het lang niet zo druk als in andere Indiase steden en dat is ook de kracht van deze stad. In alle rust kun je er wandelen en kleine tempels bezichtigen. Er is echter een moment waarop het wel druk is in Pushkar: tijdens de Kamelenmarkt en het bijbehorende festival. Rond november trekken 200.000 handelaren met wel 50.000 kamelen en andere dieren naar Pushkar voor de markt. Van overal komen mensen af op het festijn met muziek en dans, shows, parades, wedstrijd en zelfs spirituele activiteiten.

Meer weten over reizen naar India?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar India