Battambang

Battambang

Karakteristieke stad

Van schitterende tempelcomplexen in de stijl van Angkor Wat tot indringende herdenkingsplekken die herinneren aan het regime van de Rode Khmer. De Cambodjaanse stad Battambang is een veelzijdige bestemming die niemand onberoerd laat, een fascinerende stad waar je niet uitgekeken raakt.

Top reisorganisaties naar Cambodja

Top reisorganisaties naar Cambodja
Battambang

Battambang is de tweede stad van Cambodja en heeft reizigers een hoop te bieden: bijzondere tempels, indrukwekkende geschiedenis, lieve locals en de enige treinverbinding van het hele land. Trek een paar dagen uit om deze relaxte stad te ontdekken en kennis te maken met de cultuur en historie van deze bijzondere plek. Want Battambang hoort in elke Cambodja-reis thuis.

Phnom Banan

De kans is groot dat je tijdens je bezoek aan Cambodja ook de tempels van Angkor gaat bezoeken. In dat geval zullen de overeenkomsten met Phnom Banan ongetwijfeld opvallen. Niet voor niets wordt dit tempelcomplex ook wel het kleine broertje van Angkor Wat genoemd, vanwege de overeenkomsten wat betreft bouwstijl en architectuur. Phnom Banan ligt ongeveer 22 kilometer ten noorden van Battambang, en bevindt zich bovenop een bergtop. Om er te komen zul je 358 traptreden moeten bestijgen, maar eenmaal boven wachten bijzondere tempels en een weids uitzicht over de omgeving.

Phnom Banan, Battambang
Phnom Banan, Battambang

Bamboetrein, Battambang
Bamboetrein, Battambang

Bamboetrein

De bamboetrein van Battambang beweegt zich voort over het spoor en dat is dan ook de enige overeenkomst met een reguliere trein. Dit bamboe platform was na de val van de Rode Khmer een goedkope en efficiënte manier van vervoer, en inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste attracties in Battambang. Een enkele reis duurt ongeveer 20 minuten en is zonder twijfel een van de meest bijzondere ‘treinreizen’ die je ooit gaat maken.

Fiets huren

Een van de leukste manieren om Battambang te leren is per fiets. Je kunt op diverse plekken een fiets huren en zelf op verkenning gaan, maar als je benieuwd bent naar de verhalen van locals is het ook zeker de moeite waard om aan te sluiten bij een fietstocht met gids. Battambang Butterfly Tours biedt fietstochten aan die worden gegeven door studenten van de universiteit en waarbij je in een halve of hele dag langs de meest boeiende bezienswaardigheden van Battambang wordt geleid.

Battambang omgeving
Battambang omgeving

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Battambang Circus

Phare Ponleu Selpak, ofwel het Battambang Circus, is een van de dingen die je niet wil missen tijdens een bezoek aan Battambang. Optredens met tijgers en olifanten hoef je hier niet te verwachten, want de hoofdrol is voor jonge artiesten uit Battambang zelf. Een bijzonder project waarbij arme jongeren de kans wordt gegeven om een vak te leren en geld te verdienen. Als toeschouwer mag je rekenen op een professionele show waarbij het enthousiasme van de artiesten aanstekelijk werkt.

Phnom Sampeau

Phnom Sampeau is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Battambang, en eigenlijk niet eens vanwege de bijzondere tempel die bovenop de berg is te bekijken. Hoewel het kleurrijke heiligdom met de gouden daken en imposante boeddhabeelden zeker het bezoeken waard is, draait het hier vooral om de Killing Caves, waar gruweldaden van de Rode Khmer hebben plaatsgevonden. Vandaag de dag is deze plek ingericht als een monument, en kun je via een trap afdalen in de grot waar veel mensen de dood vonden.

Phnom Sampeau, Battambang
Phnom Sampeau, Battambang

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Oude treinstation

Het is treurig gesteld met treinreizen in Cambodja. Nadat het treinverkeer in 2009 werd stilgelegd vanwege slecht onderhoud en tekort aan financiering, raakten treinstations vervallen en is de Bamboetrein het enige voertuig dat nog gebruik maakt van het spoor. Overal in Cambodja zijn verlaten treinstations te vinden, waaronder in Battambang. Hier is het altijd twee minuten over acht en zijn de gebouwen verlaten. Neem er een kijkje in de vervallen loodsen, de roestige wagons en bij de overwoekerde treinrails. Een bijzondere plek waar de tijd letterlijk stilstaat.

Bat Cave

Als de zon laag aan de hemel staat en langzaam achter de horizon zakt worden de bewoners van de Bat Cave wakker. Je kunt er de klok op gelijk zetten, want om 6 uur ’s avonds vliegen duizenden vleermuizen tegelijkertijd naar buiten. Een opmerkelijk schouwspel om de bijna onophoudelijke zwerm aan beesten te bekijken. Een korte stop bij de Bat Cave is goed te combineren met een bezoek aan de Killing Caves en de tempel van Phnom Sampeau.

Bat Cace, Battambang
Bat Cace, Battambang

Battambang, Cambodja
Battambang, Cambodja

Reizen naar Battambang — Hoe kom je er?

Battambang is gelegen in het westen van Cambodja, ongeveer halverwege de Thaise grens en de hoofdstad Phnom Penh. Reis je over land van Thailand naar Cambodja of andersom, dan is Battambang een logische stop.

Battambang is het best te bereiken met de bus, vanuit Phnom Pen ben je 5 à 6 uur onderweg, vanuit Siem Reap duurt het minstens 3 uur en voor de rit vanuit Bangkok moet je rekenen op minstens 8 uur. Het busstation ligt een paar kilometer buiten de stad, dus het laatste stukje naar je hotel of guesthouse zul je moeten afleggen met een tuktuk.

Het centrum van Battambang is compact en makkelijk te voet te verkennen. Wil je wat mobieler zijn dan kun je een fiets of scooter huren om de omgeving te verkennen.

Populaire reizen naar Battambang

17-Daagse rondreis Cambodja Compleet

17-Daagse rondreis Cambodja Compleet

17 dagen
Individuele rondreis
Angkor, Koh Rong, Battambang, Kampot, Phnom Penh, Banteay Srei temple, Tuol Sleng prison

Meer bezienswaardigheden in Cambodja

Alle bezienswaardigheden in Cambodja

Cambodja ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Battambang ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Cambodja.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.7
Stranden
7.1
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2
7,8

Siem Reap - Topverblijf

Cambodja
Individuele rondreis met Vliegtickets.nl
03-01-2024

Siem Reap is top vanwege het tempelcomplex, unieke cultuur, zeer betaalbare restaurantjes en massages, kleding en kapper. Die vliegreis haal je er zo uit.

Mijn verblijf was bij Siem Reap rental rooms Ban Sokluy, zeer gastvrij en weer zeer betaalbaar!

Richard Esselaar
Gereisd met partner
8,4

Groepsrondreis: Een aantal dagen Cambodja

Cambodja
Singlereis met FOX Vakanties
15-01-2017

Tijdens de single groepsrondreis van Fox zijn we een aantal dagen in Cambodja geweest.
Allereerst Battambang, niet zo'n toeristische plek, maar toch een bezoekje waard! De bamboetrein was echt een unieke belevenis!
Daarna hebben we een paar dagen in Siem Riep doorgebracht. Wat een prachtige stad! Er is veel te doen, zoals het prachtige Angkor met haar vele tempels. Maar ook de stad zelf is leuk. Ik voelde me er veilig, ook 's avonds. De Night Market en de Pubstreet zijn heerlijk om overheen te lopen, winkels te kijken en lekker te eten! Zowel nationaal als internationaal hebben ze een goede keuken!
Als laatste hebben we de hoofdstad Phnom Penh bezocht. Een bezoek aan de gevangenis of de Killing Fields is zeker de moeite waard! De stad zelf vond ik helaas wat tegen vallen. Chaotisch, druk en ik voelde me er iets minder veilig.

Amber
in November 2016
5,2

Cultuur, Natuur en super lieve mensen

Cambodja
Individuele rondreis met TUI
22-01-2016

Cambodja was het beste vakantie die ik ooit heb meegemaakt, super lieve mensen, je zit midden in hun cultuur en natuur. Als je van tempels en rond lopende appen houd moet je het zeker een keer doen!

Eglantina
Gereisd met partner in February 2015
7,8

Phnom penh, Angkor wat en the killing fields

Cambodja
Individuele rondreis
22-01-2016

Wij hebben uiteraard de hoofdstad bezocht maar onze hoogtepunten waren bij vere weg het Angkor wat, dit was zo mooi en zoveel geschiedenis zit hierin. Wij hebben hier 2 volle dagen voor nodig gehad om alles te zien. Ons andere hoogte punt waren de killing fields. Dit heeft zoveel in druk op ons gemaakt dat het een paar uur heeft geduurd voordat we hierna weer met elkaar konden praten. Het was in eerste instantie niet de planning om naar Cambodja te gaan (wij waren in Thailand) maar zijn erg blij dat we dit toch gedaan hebben. We hadden het niet willen missen

Linda
Gereisd met vrienden in October 2011
7,7

Backpacken door Cambodja

Cambodja
Individuele rondreis
20-01-2016

Ik kwam aan met het vliegtuig in Siem Raep. Ik overnachtte in het Siem Raep Hostel, waar ik de volgende dag met andere backpackers een tuktuk huurde om de legendarische Ankor Wat tempels te gaan bezichtigen. Dit was een hele beleving, een tempel complex, te groot om met de voet te bewandelen! Zoveel te zien. Ik vervolgde mijn reis naar Battambang, waar ik naar toe ging met de boot: we zagen drijvende dorpjes, indrukwekkend, maar ook triest door de armoede. In Phnom Pehn bezocht ik de indrukwekkende Killing fields en de gevangenis, niet heel vrolijk maar wel een belangrijk deel van de geschiedenis van het land, om een compleet beeld te krijgen bij het land. Ongelofelijk hoe wreed mensen kunnen zijn. Ik sloot af met een strandbestemming: Sihanoukville en Koh Rong. Koh Rong vond ik zelf leuker dan Sihanoukville, Koh Rong heel echt een hippie feeling (soms niet eens wifi) en leuke strandtentjes, allemaal lekker basic.

Joyce van Veldhuizen
Alleen gereisd in September 2015

Wil je meer weten over reizen naar Cambodja? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Cambodja