Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja

Angkor

Angkor is een gebied in de Provincie Siem Reab waar veel ruïnes van oude tempels en steden zijn uit de periode van het Khmer-rijk. Er zijn verschillende monumenten, zoals de stad en de tempel Angkor Wat en de Bayontempel.

Phnom Penh

In de hoofdstad Phnom Penh zijn verschillende tempels (Wat) het bezichtigen waard; Wat Phnom, Wat Ounalom, Wat Lang Ka en Wat Koh. Het Toul Sleng museum (Security Point 21) was oorspronkelijk een school, maar is in de tijd van de rode Khmer van Pol Pot omgebouwd tot een gruwelijke gevangenis. Bij het Koninklijk paleis is Vooral de Zilveren Pagode indrukwekkend. Deze wordt zo genoemd omdat de vloer bestaat uit ruim 5000 tegels van zilver.

Killing Fields

De Killing Fields liggen een paar kilometer buiten de hoofdstad Phnom Ppenh. Gevangenen van Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en omgebracht. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren in te slaan. Ook doodbloeden werd veel toegepast. Minimaal 17.000 mensen zijn hier omgebracht.

Tonlé Sap-meer

Dit meer in de provincie Siem Reap beslaat ongeveer 2600 vierkante kilometer in de droge tijd, maar groeit in de regentijd tot een oppervlakte van 24.600 vierkante kilometer. Tijdens de droge tijd vloeit water het meer uit via de Tonlé Saprivier in de Mekong bij Phnom Penh. Tijdens de regentijd is de waterstand in de Mekong zo hoog dat het water vanuit de Mekong via de rivier het Tonlé Sapmeer instroomt. Het meer wordt dan tijdelijk het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië.

Sihanoukville

De stad Sihanoukville is een havenstad aan de Golf van Thailand. Het is de belangrijkste zeehaven van Cambodja. De stad wordt door zijn stranden ook steeds meer een toeristische bestemming. 18 km oostwaarts van Sihanoukville ligt het Ream Nationaal park wat ook zeker een bezoek waard is.

Meer weten over reizen naar Cambodja?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Cambodja