Home
Blog
Reisadviezen
10 bespaartips voor op reis en tijdens je vakantie

10 bespaartips voor op reis en tijdens je vakantie

op 20 juli 2015
1 minuut leestijd
10 bespaartips voor op reis en tijdens je vakantie

Niets is mooier dan reizen maken en op vakantie gaan. Maar het kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Als je niet uitkijkt jaag je voortijdig je reisbudget er doorheen en kun je de rest van je vakantie op een houtje bijten. Wel zo slim dus om een beetje op je geld te letten. Deze 10 tips helpen je vakantie-uitgaven binnen de perken te houden, zonder dat je hoeft in te leveren op je plezier.

1. Bel goedkoop in het buitenland

Bellen in het buitenland kan financieel gierend uit klauwen lopen. De meeste providers hebben speciale bundels. Hier mee kan je goedkoop bellen in het buitenland. Als je over wifi beschikt kan je ook bellen met diensten als Skype en WhatsApp. Dit kost je helemaal niets.

2. Geef niet te veel uit op toeristische plekken

Het is natuurlijk leuk om de bekende trekpleisters te bezoeken. Maar op toeristische plekken worden ook toeristische prijzen gerekend. Prima om ze te bezoeken, maar ga ergens anders dineren of je hotel boeken.

3. Varieer met je overnachtingsplaatsen

Over hotels gesproken. Ze bieden luxe en comfort, maar je betaalt meestal ook de hoofdprijs. Door een beetje af te wisselen met je slaapplaatsen kan je de kosten binnen de perken houden. Check ook eens in bij een hostel, jeugdherberg of budgethotel. Of maak gebruik van Airbnb!

4. Vermijd taxi’s

Een taxi pakken is wel zo gemakkelijk. Maar zeker in de westerse wereld betaal je behoorlijk veel voor de diensten van een taxichauffeur. Alle ritjes bij elkaar kunnen enorm aantikken. Neem ook eens een bus, tram of metro.

5. Pin niet te vaak

Buiten de Eurozone betaal je elke keer een beetje extra als je geld opneemt bij een pinautomaat. Door grotere bedragen op te nemen bespaar je uiteindelijk geld.

6. Wees niet bang om af te dingen

Voor veel mensen voelt het niet natuurlijk, afdingen op prijzen. In Nederland is het niet gebruikelijk, maar in veel landen zijn ze niet anders gewend. Zet dus gerust wat lager in.

7. Vermijd tolwegen

Zeker in Europa kunnen we er wat van, tol heffen. Door slim je route te plannen kan je flink besparen op tol. Een nadeel is wel dat je dan meestal langer onderweg bent.

8. Tank zo goedkoop mogelijk

Als je met de auto op vakantie gaat ben je veel kwijt aan benzine. Zoek van te voren uit waar je goedkoop kan tanken. Tanken langs de snelweg is meestal ook een stuk duurder.

9. Doe boodschappen

Je hoeft niet altijd in en een restaurant te eten. Doe ook eens gewoon boodschappen in de supermarkt en picknick op een strand of in een park. Op lokale markten ben je helemaal goedkoop uit.

10. Bedenk gratis dagbestedingen

Je wilt graag zoveel mogelijk doen en zoveel mogelijk bezoeken. Maar het wordt een dure grap als je overal voor moet betalen. Doe je vertrekt je huiswerk en zoek uit welke leuke dingen je gratis kan doen. Mooie (natuur)parken, kerken of oude centra kan je vaak voor niets bezoeken.

Meer blogs