Home
Blog
Bestemmingen
VIDEO: Bouw van het One World Trade Center

VIDEO: Bouw van het One World Trade Center

op 20 oktober 2013
1 minuut leestijd
VIDEO: Bouw van het One World Trade Center

Het One World Trade Center in New York heeft bereikte in mei dit jaar zijn hoogste punt. In deze video laat een timelapse de bouw van de toren zien vanaf oktober 2004 tot en met september 2013.

Het One World Trade Center is het centrale gebouw van het nieuwe World Trade Center in New York, waarvan de voorgangers zijn ingestort na de terroristische aanslagen op 11 september 2001. De Freedom Tower, zoals de toren ook wel wordt genoemd, bereikte in mei dit jaar zijn hoogste punt van 1776 voet (541 meter), wat symbool staat voor het jaar 1776, toen de Verenigde Staten zich onafhankelijk verklaarden van Groot-Brittannië.

De toren is met zijn 541 meter het hoogste gebouw van het westelijk halfrond en het twee-na-hoogste ter wereld. Het dak van het gebouw ligt op 417 meter hoogte, wat gelijk is aan de hoogte van de oude Twin Towers. Bovenop het dak staat een ruim 124 meter hoge piek die dient als een krachtige televisieantenne. Naast de Freedom Tower komen er nog 5 andere gebouwen die deel uitmaken van het nieuwe World Trade Center.

Het One World Trade Center opent volgend jaar zijn deuren. In de video hieronder laat een timelapse de bouw van het One World Trade Center zien vanaf oktober 2004 tot en met september 2013.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8