Oezbekistan

Het plein van Registan

Rondreis Oezbekistan

Volg de zijderoute langs majesteuze steden en de woestijn

Oezbekistan was eeuwenlang het kloppende hart van Azië dankzij de Zuideroute, die China met Europa verbond. Nog steeds is een bezoek aan deze route één groot avontuur, een reis door afwisselende landschappen, woestijnsteden, moskeeën en vele monumenten.

Rondreizen in Oezbekistan is niet erg gemakkelijk, want de nog altijd communistische regering heeft het niet zo op pottenkijkers. Ze zullen je niet tegenwerken, maar de faciliteiten laten sterk te wensen over. Toch valt er genoeg te belevenin Oezbekistan. De stad Samarkand behoort bijvoorbeeld tot de oudste ter wereld en heeft de monumenten om het te bewijzen. Een wandeling door deze stad is dan ook een puik alternatief voor een tijdmachine! Voor meer architectuur vervolg je je rondreis naar Tashkent.

Dit is de hoofdstad van Oezbekistan en een Heilige Graal voor wie geïnteresseerd is in communistische monumenten en musea. Er is echter ook veel vrijwel ongerepte natuur in Oezbekistan, waar je dagenlang kunt hiken zonder dat je iemand tegenkomt. Wil je alles zien in Oezbekistan? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Tasjkent
Inwoners:
34.915.100
Oppervlakte:
447.400 km2
Beste reistijd:
april, mei, september & oktober
Tijdsverschil:
4 uur later
Vliegtijd:
7:50 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Oezbekistan

Reisorganisaties met reizen naar Oezbekistan

Reizen naar Oezbekistan

Blogs over Oezbekistan

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?
· Suzanne van Duijn
Djoser geeft tips: overwinteren doe je hier!
Reisorganisatie Djoser tipt de vetste reizen voor komend seizoen én waar je meer informatie over de tofste bestemmingen kunt vinden.
· Redactie
Het stervende Aralmeer
Het is één van de beruchtste door de mens veroorzaakte ecologische rampen ter wereld: het Aralmeer op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan
· Redactie
Dromen van Oezbekistan
Een snufje Azië, een vleugje Midden-oosten en een scheutje Sovjet-unie. Wie écht een originele, exotische reis wil maken, gaat naar Oezbekistan.
· Redactie
Het hart van Azië: Oezbekistan
Oezbekistan is een land in centraal Azië, dat onder andere grenst aan Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Het land, dat zich nog maar kort geleden uit de Sovjet-omhelzing heeft losgemaakt, was eens het geestelijke brandpunt van de islamitische beschaving in de rijke handelscentra langs de oude zijderoute.
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.

Beoordelingen van Oezbekistan

Wat zijn de Oezbekistan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Oezbekistan.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
10
Stranden
n.v.t.
Steden
10
Eten & drinken
8
Activiteiten
7
8,8

Hartelijk welkom in kleurrijk midden Azië, overweldigend magisch

Oezbekistan
Individuele rondreis
20-11-2015

Een rondreis langs de meest indrukwekkende oudheden, prachtige moskeeën met azuurblauwe en gouden koepels, Samarkand met zijn koranscholen rondom het registanplein, Buchara met de beste atmospheer van het hart van Azië. Kleurrijke kraampjes om souvenirs tekopen met vriendelijke, niet opdringerige verkoopsters.
Veel kleurrijk handwerk. Lekker eten, veel variatie. Vriendelijke hardwerkende bevolking die graag met jou samen op de foto gaat en je krijgt nog gratis brood mee en dan bedanken ze jou. De vrouwen dragen een kleurrijk ensemble van niet bijelkaarpassende kleding, maar zeer kleurrijk voor op de foto's, vooral tijdens het katoenplukseizoen, eind augustus, september, oktober. Velden vol witte katoen, met kleurige plukkende vrouwen. Het land ademt de rijkdom van vroeger, je waant je in de sprookjes van 1001 nachten.

Jacqueline
Gereisd met partner in May 2021