Lapland

Winters rendier

Rondreis Lapland

Een Fins wonderland

In het uiterste noorden van Finland vind je deze magische regio. Bekend van het mystieke Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Ook zal je misschien denken aan hopen sneeuw, rendieren, de kerstman en husky honden die een slee voorttrekken. Maar ook in de zomer biedt het arctische landschap alles voor een avontuurlijke rondreis. Lapland has it all!

Het staat voor velen op de bucketlist; het Noorderlicht zien! En laat Lapland nou de perfecte bestemming zijn om deze fantastische natuurlijke lichtshow te aanschouwen.

Of je nu in de winter of de zomer een rondreis door Lapland gaat maken de natuur is van een ongekende schoonheid. Dit dunbevolkte en uitgestrekte gebied leent zich uitstekend voor lange wandelingen door taiga bossen en prachtige meren. In de winter kun je uiteraard ook allerlei winterse activiteiten ondernemen zoals skiën, langlaufen of een tocht met rendier of husky slee.

Ook cultureel gezien is een rondreis door Lapland een goed idee. De inheemse Sami bevolking heeft een oeroude geschiedenis. Hun tradities en gebruiken worden gezien als cultureel erfgoed. In de levendige hoofdstad Rovaniemi vind je een museum gewijd aan de Sami. Met een individuele rondreis of groepsrondreis ben je er zeker van dat je alle hoogtepunten van Lapland zal zien en ervaren!

Vlag:
Hoofdstad:
Rovaniemi
Inwoners:
250.000
Oppervlakte:
388.350 km2
Combineren:
Natuur
10/10
Cultuur
7/10
Strand
1/10
Steden
7/10
Eten
8/10
Actief
10/10

Video's van Lapland

Reisorganisaties met reizen naar Lapland

Reizen naar Lapland

Onvergetelijk prachtig! Ik kende Lapland van de winterse besneeuwde plaatjes, maar in de zomer was het niet minder mooi. Het was de ultieme bestemming voor onze actieve vakantie.
- Florian

Beoordelingen van Lapland

Wat zijn de Lapland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Lapland.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.