Home
Blog
Reisadviezen
Koepel van het Capitool krijgt restauratie

Koepel van het Capitool krijgt restauratie

op 24 oktober 2013
1 minuut leestijd
Koepel van het Capitool krijgt restauratie

De 150 jaar oude koepel van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. zal vanaf volgende maand in de steigers staan voor een twee jaar durende restauratie.

De 150 jaar oude koepel van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. zal vanaf volgende maand in de steigers staan voor een twee jaar durende restauratie. De meest beroemde bezienswaardigheid in de hoofdstad van Amerika ondergaat daarmee haar eerste grote restauratie sinds 1960.

Het restauratieproject zal bijna 59,6 miljoen dollar gaan kosten en is er op gericht om de bijna 1300 scheuren en andere problemen in de gietijzeren constructie te repareren.

Hoewel de koepel aan de buitenkant omringd zal worden met steigers, zal een witte baldakijn in de vorm van een donut aan de binnenkant van de koepel worden geïnstalleerd om bescherming te bieden aan de kunstwerken en bezoekers, waarvan de tours door zullen blijven gaan ondanks de reparaties.

Reparaties aan de koepel stonden al meer dan 10 jaar op de planning. Door delaminatie van de verf aan de buitenkant kon er water bij het bouwwerk naar binnenkomen, waardoor er het ijzerwerk is gaan roesten. Van de originele ramen zijn er verscheidene gebarsten en ook zijn er watervlekken ontstaan op het marmer aan de binnenkant.

De bouw van de koepel begon in 1855 en werd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog symbolisch voortgezet. Uiteindelijk werd het bouwwerk in 1866 voltooid.

Het Capitool, een wereldwijd symbool van vrijheid en democratie, is de tweede grote bezienswaardigheid in Washington D.C. dat in de steigers komt te staan. Eerder begon men al aan reparatis aan het Washington Monument dat werd beschadigd door een zeldzame aardbeving in 2011.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8