Home
Blog
Bestemmingen
Een stedentrip Sevilla

Een stedentrip Sevilla

op 3 april 2014
1 minuut leestijd
Een stedentrip Sevilla

Als vierde grootste stad van Spanje en hoofdstad van Andalusië, heeft Sevilla bezoekers veel te bieden. De stad biedt een mix van architectuur, geschiedenis, tradities, feesten en gezelligheid en is ideaal voor het maken van een stedentrip.

Als vierde grootste stad van Spanje en hoofdstad van Andalusië, heeft Sevilla bezoekers veel te bieden. De stad biedt een mix van architectuur, geschiedenis, tradities, feesten en gezelligheid en is ideaal voor het maken van een stedentrip. De stad is makkelijk te voet te navigeren en al wandelend kom je kleurrijke keramiek, geplaveide steegjes en gezellige markten tegen.

Sevilla is gelegen aan de Guadalquivir rivier, die in de 16de eeuw zeer belangrijk was voor de wereldhandel en Sevilla één van de rijkste steden van Europa maakte. Het centrum van Sevilla is het grootste historische centrum van Europa, met de kathedraal van Sevilla en de Giralda toren, het Alcázar en de Torre del Oro als belangrijkste bezienswaardigheden. De wijk Triana is de bakermat van de flamenco. Deze kunstvorm is een unieke mengeling van muziek, zang en dans die mede zijn oorsprong vindt bij de zigeuners van Triana. Op veel plekken in de stad vind je dan ook flamencotablaos waar je een optreden kan bijwonen. Ook staat Sevilla bekend om het stierenvechten, met de Plaza de Toros als één van de beroemdste arena's van Spanje.

In de maand april wordt Sevilla het drukst bezocht en vinden er een aantal grote feesten plaats. Eén daarvan is de Semana Santa en is religieus van aard. Tijdens deze stille week vinden tal van processies plaats waarbij broederschappen beelden van grote artistieke en religieuze waarde door de stad dragen. Een ander groot volksfeest is Feria de Abril. Gedurende deze week gaan mensen gekleed in traditionele flamenco kleding en zie je paarden met opgetuigde ruiters. Het is ook een feest voor families, die tot in de late uurtjes samen eten, drinken en dansen. Maar of je Sevilla nou in april of in een andere maand bezoekt, het is een boeiende stad om te bezoeken.

Top reizen naar Sevilla

Reisorganisaties met reizen naar Sevilla

Meer blogs over Sevilla

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8