Home
Blog
Bestemmingen
De hoogtepunten van Warschau

De hoogtepunten van Warschau

op 30 oktober 2014
2 minuten leestijd
De hoogtepunten van Warschau

Wil jij rond de feestdagen een stedentrip maken, maar liggen steden als Londen of Parijs niet in je budget? De Poolse hoofdstad Warschau biedt dan een betaalbaar alternatief en in dit artikel geven we je de hoogtepunten van deze stad.

Warschau is niet alleen een mooie en levendige stad, het is ook nog eens een van de goedkoopste steden in Europa voor een cultureel avontuur. Voor zo'n 90 euro krijg je toegang tot zes musea en galeries in Warschau, wat een stuk minder is als bijvoorbeeld in Amsterdam (290 euro) of Parijs (325 euro). Maar ook als museau, historische monumenten of culturele evenementen niet je ding zijn, is Warschau de moeite waard om te ontdekken. Hieronder sommen we enkele van de top bezienswaardigheden voor je op:

Het Koninklijk Paleis

Dit iconische rode Koninklijke Kasteel mag dan niet origineel zijn - de echte is meerdere malen verwoest, het meeste recent in de Tweede Wereldoorlog - maar het is zo doordrenkt met geschiedenis dat het een must-see is. Geschiedenis liefhebbers kunnen hier leren over de evolutie van het kasteel door de eeuwen heen, maar ook de rondleiding door het kasteel, inclusief de Grote Aula, is de moeite waard. Je vind het paleis in de Oude Stad van Warschau aan het Slotplein.

Lazienki Park

Lazienki is het grootste park in Warschau, en je vind er dan ook volop groene ruimte en tal van activiteiten. Dwaal door de tuinen, bekijk het Royal Lazienki Museum (ooit de koninklijke zomerresidentie van Koning Stanislaw Augustus), het Romeinse theater, de sterrenwacht en het Belvédèrepaleis.

De Oude Stad

De Oude Stad van Warschau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest, maar uit het puin is een levendig en bruisend centrum opgestaan met tal van culturele activiteiten. Het gebied staat bekend om de vele openlucht cafe's en kunst kraampjes, het Historische Museum van Warschau en de unieke architectuur, die een mix is van gotische, renaissance en barokke elementen.

Paleis van Cultuur en Wetenschap

Het Paleis van Cultuur en Wetenschap is het op twee na hoogste gebouw van Polen en kijkt uit over het Financiele District van Warschau. Het was een geschenk van de Sovjet-Unie dat werd voltooid in 1955. Op de 30e verdieping heb je een episch uitzicht over de stad en tevens huisvest het gebouw theaters, musea en bibliotheken.

Warsaw Rising Museum

De Warsaw Rising Museum is dé plek om naartoe te gaan om meer te weten te komen over de Opstand van Warschau. Met bijna 1.000 tentoonstellingen en 1.500 foto's en films, wordt je hier ondergedompeld in een van de meest belangrijke gebeurtenissen van Polen.

Fryderyk Chopin Museum

Als je van muziek of muziekgeschiedenis houdt, bezoek dan zeker het Fryderyk Chopin Museum. Het is gevestigd in het Ostrogski Paleis en claimt het meest moderne biografische museum van Europa te zijn. Het museum is gevuld met multimediale tentoonstellingen, touch-screen exposities en memorabilia, zodat je alles over Chopin en zijn werken kunt leren.

Multimedia Fountain Park

Ga voor wat frisse lucht en indrukwekkende taferelen naar het Multimedia Fountain Park, dat in 2011 werd geopend en een spectaculair show met water laat zien. Van mei tot en met september zijn hier elke vrijdag en zaterdag speciale licht en geluid shows.

Koneser wodkadistilleerderij

Houd je wel van een drankje, neem dan eens een kijkje bij de Koneser wodkadistilleerderij, die inzicht geeft in hoe het er aan toe ging in zo'n oude distilleerderij. Deze werd gebouwd in 1897 en opereerde tot 2007. Tegenwoordig is het een cultureel centrum waar je rondleidingen kunt krijgen door de fabriek en wodka kunt proeven.

Het Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden

Dit langverwachte museum werd eindelijk geopend in 2013 en is sindsdien een centrum van cultuur en onderwijs in Warschau. Dit najaar bevat de hoofdtentoonstelling de duizend jaar geschiedenis van de Poolse Joden.

Meer blogs