Home
Blog
Bestemmingen
5x Échte bounty-eilanden in de South Pacific

5x Échte bounty-eilanden in de South Pacific

2 minuten leestijd
5x Échte bounty-eilanden in de South Pacific

Fiji, Samoa, Tonga, Cook Islands en Bora Bora; allemaal dezelfde paradijzen op aarde of zijn er ook verschillen?

Chillen met je billen bloot en drinken uit een kokosnoot is het devies op een bountyeiland. Maar zijn die witte palmstranden en helderblauwe zee in het tropische klimaat niet overal hetzelfde? We nemen vijf eilanden in de South Pacific onder de loep. Someone's gotta do it!

1. Fiji

fiji
fiji

Op het zuidelijk halfrond in Oceanië ligt Republiek Fiji. Het bestaat uit meer dan 332 eilanden, waarvan er 106 bewoond zijn. Het landschap is tropisch bebost en bergachtig met pieken tot wel boven de 1300 meter. Voor magisch mooi duiken ga je naar The Great Astrolabe Reef. Surfen doe je het best op de Mamanuca eilanden. Op Fiji reis je niet zozeer van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, maar is vooral het leven met de mensen die er wonen een ervaring die je lang zal bijblijven. De lokale bevolking is hartverwarmend, behulpzaam en groet je op elk moment van de dag met een grote glimlach.

2. Samoa

samoa blowholes
samoa blowholes

Deze republiek in Polynesië die in 1962 onafhankelijk werd van Nieuw-Zeeland, kenmerkt zich door de grote hoeveelheid ongerepte natuur, grotten, watervallen en vulkanisme.  Naast de prachtige stranden zijn de Alofa’aga Blowholes, met gestold lava in de branding, de grootste trekpleister van het eiland. Wanneer je hier een kokosnoot in gooit, ontstaat er een fontein. De onderwaterwereld met kleurrijke vissen en helderblauw water is er adembenemend en leent zich uitstekend voor een duik- en snorkeltrip.

3. Tonga

tonga
tonga

Tonga behoort eveneens tot Polynesië en ligt circa 700 kilometer ten zuidoosten van Fiji en 2.000 kilometer ten noordoosten van Nieuw-Zeeland. Tropisch regenwoud wordt hier omlijnd met parelwitte zachte zandstranden die een oase van rust vormen. Je ontdekt het eiland het beste middels een boottrip. Vanuit de boot heb je prachtig zicht op vulkaan Tofua, welke al stomend de zee uit lijkt te rijzen. De snorkelaar haalt er zijn hart op door met reusachtige walvissen te zwemmen.

4. Cook Islands

cook islands
cook islands

De sprookjesachtige vijftiental eilanden 'in de buurt' van Nieuw Zeeland dragen de naam Cook Islands. Rarotonga is het grootste eiland. Iedereen woont er aan de kust. Het ruige binnenland is volledig onbewoond en enkel te voet te bereiken. Maak een gave hike de bergen in en verwonder je over het mystieke uitzicht dat je op de top te wachten staat.
Naast hun openhartigheid, staan de Cook Islanders bekend om hun gevoel voor ritme. Dansen is er extreem populair. De haven en markt zijn centrale plekken in Rarotonga waar locals zich verzamelen en je als reiziger de ritmische bewegingen kan aanschouwen. Een niet te missen to do is een lagoon-droomtocht vanuit Aitutaki. Je vaart langs piepkleine onbewoonde eilandjes en sensationele koraalriffen.

5. Bora Bora

bora bora
bora bora

Bora Bora is met twee groen begroeide vulkanische toppen eveneens paradijselijk en wordt ook wel de parel van Polynesië genoemd. Snorkelen, zwemmen, relaxen, het kan ook hier allemaal. Je duikt er met haaien, maakt onvergetelijke boottochten langs motu’s (koraaleilanden) en spot aan de lopende band dolfijnen en walvissen. Vulkaan Mount Otemanu en Matira beach zijn de must-visit's van dit eiland.

Meer blogs