Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Cuba

Havana

De Cubaanse hoofdstad Havana moet je zeker gezien hebben, al is er veel armoede. Het is zonder twijfel één van de eigenaardigste en boeiendste steden op de wereld. Omdat Havana het politieke en economische centrum van Cuba is, kun je hier de communistische onvervulde droom in al zijn glorie zien. Het is echt nog een authentieke koloniale stad. Het sociale leven vindt buiten plaats, vandaar dat je overal muziek hoort en kinderen ziet spelen. Plaza de la Cathedral is het bekendste plein van Havana en het beroemdste café is La Bodeguite del Medio. Het is gewoon een fantastische stad om doorheen te zwerven en de sfeer te proeven.

Santiago de Cuba

Als je muziek en dans zoekt, dan is Santiago de Cuba jouw stad. Je kunt er ook veel dingen bezichtigen, zoals het schitterende kasteel El Morro. In Park Baconao vind je een verzameling natuurmonumenten, zoals een cactustuin, een oude Franse koffieplantage en diverse kleine attracties. El Cobre is een bedevaartsplaats voor katholieken. Duizenden mensen uit heel Cuba komen naar deze plek om er offergaven te brengen.

Trinidad

In 1988 riep UNESCO Trinidad uit tot werelderfgoed en dat is volkomen terecht. Een pittoresk centrum, fraaie keienstraatjes en gekleurde huisjes: deze stad heeft een geheel eigen stijl. Iglesia y Convento de San Francisco, een klooster met klokkentoren, is het symbool van de stad. In de buurt vind je ook de Santísima Trinidad-kerk en de interessante musea Museo Romántico en Museo Histórico Municipal.

Sierra Maestra gebergte

Wanneer je graag de bergen ingaat kun je in het zuiden van Cuba terecht in het Sierra Maestra gebergte. Laat je overweldigen door de natuur hier of bezoek het anti-stresscentrum. Je vindt er ook vogels in overvloed, dus neem je verrekijker mee!

Santa Clara

Che Guevara ligt begraven in de stad waar in 1958 de laatste gevechten plaatsvonden tegen dictator Batista. Vooral de historische waarde van Santa Clara is hoog. In de omgeving van de stad liggen de Elguea-bronnen, die volgens de Cubanen een geneeskrachtige werking hebben.

Meer weten over reizen naar Cuba?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Cuba