Verwacht niet teveel culinaire hoogstandjes van Cuba. De Cubaanse keuken lijkt op de Spaanse en Afrikaanse keuken, maar dan minder gevarieerd. Men eet er voornamelijk rijst en bonen. Omdat er weinig rundvlees is, wordt er veel gebruik gemaakt van vis en soja.
Varkensvlees is er wel voldoende en zeker als toerist kun je je deze luxe wel veroorloven. Het Cubaanse eten is niet erg gekruid, maar de fles tabasco staat altijd dichtbij.
Standaard krijg je nat het eten een bakje Cubaanse koffie, die van goede kwaliteit is. Ook het lokale bier is goed te drinken, maar ook internationaal bier is er goed verkrijgbaar. Maar het bekendste drankje van Cuba is natuurlijk de rum. Dat is dan ook het hoofdingrediënt van veel cocktails. De mojito bijvoorbeeld: rum, munt, suiker, limoen en spuitwater. En natuurlijk de Cuba libre (rum met cola). Probeer ook eens guarapo; het uitgeperste sap van de suikerrietstengel.
Meer weten over reizen naar Cuba?
Bekijk hier alle informatie