Home
Blog
Bestemmingen
Zien: een schitterende reisdocu over Oeganda

Zien: een schitterende reisdocu over Oeganda

1 minuut leestijd
Zien: een schitterende reisdocu over Oeganda

Oeganda is dé plek voor een typisch Afrikaanse, avontuurlijke roadtrip. In deze documentaire komen een aantal van de absolute hoogtepunten voorbij. Kijk je mee?

Deze roadtrip door de Parel van Afrika start in het chaotische Kampala en brengt ons langs een aantal wel heel bijzondere bezienswaardigheden. Absolute must-sees als je dit prachtige Afrikaanse land zelf gaat ontdekken.

Murchison Falls National Park

De eerste stop is het machtige Murchison Falls National Park in het noordwesten van Oeganda en meteen het grootste wildreservaat van het land. Hier is het safari wat de klok slaat en je komt er oog in oog te staan met olifanten, giraffen, antilopen, buffalo’s en leeuwen. Met een bootje vaar je over de Nijl om de Murchison Falls van dichtbij te gaan bekijken. Onderweg kom je hippo’s, olifanten en krokodillen tegen.

Kibale Forest National Park

Tijdens een self-drive cross je in een 4x4 dwars door Oeganda naar Fort Portal. Een omgeving met koffie- en theeplantages en dé uitvalsbasis voor verschillende wildreservaten en nationale parken. Hier ligt ook Kibale National Park, een reusachtig regenwoud met de grootste populatie apen ter wereld. Met een beetje geluk spot je hier chimpansees en gorilla’s, een onvergetelijke ervaring.

Bwindi Impenetrable National Park

De documentairemakers eindigen in het ondoordringbare Bwindi Impenetrable National Park, dichtbij de grens met Congo. Dit is één van de meest diverse regenwouden van Afrika en hier leven meer dan de helft van alle overgebleven gorilla’s ter wereld. Zoals de naam van het park al verklapt, moet je er wél iets voor over hebben om oog in oog te komen staan met de berggorilla’s: een uitputtende trektocht door de jungle van het park. Maar het is absoluut de moeite waard.

Top reizen naar Oeganda

Reisorganisaties met reizen naar Oeganda

Meer blogs over Oeganda

Beoordelingen van Oeganda

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
8.3
Stranden
5.3
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9.1