Home
Blog
Bestemmingen
Het magistrale Tianzi gebergte in China

Het magistrale Tianzi gebergte in China

op 31 mei 2014
1 minuut leestijd
Het magistrale Tianzi gebergte in China

In de provincie Hunan, in het Zuid-oosten van China, ligt bij het plaatsje Zhangjiajie het magistrale Tianzi gebergte in het Wulingyuan gebied. Het gebied staat bekend om zijn 3100 zandstenen zuilen.

In de provincie Hunan, in het Zuid-oosten van China, ligt bij het plaatsje Zhangjiajie het magistrale Tianzi gebergte in het Wulingyuan gebied. Het gebied staat bekend om zijn 3100 zandstenen zuilen, waarvan een aantal een hoogte van 200 meter bereiken en in 1992 werd het op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Vanaf de Tianzi berg heb je een prachtig uitzicht op de bergtoppen, die een oppervlakte van 67 vierkante kilometer beslaan, met de hoogste top op 1262 meter boven de zeespiegel.

De regio is gevuld met kalkstenen pijlers en zo dramatisch mooi dat het moeilijk te geloven is dat het echt is. Het lijkt op een decor uit de film 'Avatar' van James Cameron uit 2009. Wetenschappers denken dat dit landschap het resultaat is van geologische activiteit en een extreme hoeveelheid water erosie. Sommige van de kalkstenen pieken zijn zo hoog dat ze de wolken bereiken, wat een onwerkelijk aanzicht oplevert.

Andere verbazingwekkende kalkstenen gebergtes zijn te vinden in Thailand bij de Phang Nga Bay en in Vietnam bij de beroemde Ha Long Bay.

 

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4