Home
Blog
Algemeen
Verlaten vissersdorp op Chinese eiland Gouqi

Verlaten vissersdorp op Chinese eiland Gouqi

op 9 juni 2015
1 minuut leestijd
Verlaten vissersdorp op Chinese eiland Gouqi

Gouqi is een Chinees eiland dat onderdeel is van de Zhoushan archipel, even ten zuiden van Shanghai. Veel vissersdorpjes zijn hier verlaten en de beste bewaarde vind je op het eiland Gouqi.

Gouqi behoort toe tot een groep van bijna 400 eilanden, die de Shengsi eilanden genoemd worden die weer een onderdeel zijn van China's grootste archipel, de Zhoushan archipel. Van oudsher was de visserij hier de primaire sector, en was het de grootste visserij van China, maar tegenwoordig zijn er nieuwe inkomstenbronnen voor deze regio ontstaan. Zo zijn de scheepsbouw en reparatie, de scheepvaart en het toerisme flink gegroeid, met als gevolg dat vele vissersdorpjes zijn verlaten. Enkele van de best bewaarde dorpjes liggen op het Gouqi eiland.

De Shengsi eilanden zijn een populaire toeristische bestemming en het is nog steeds een belangrijk visserij gebied dat elke winter meer dan 100.000 vissers trekt.

Een verlaten vissersdorp op het Gouqi eiland dat langzaam overgenomen wordt door de natuur.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4