Home
Blog
Algemeen
10 bizarre rotsformaties in Amerika

10 bizarre rotsformaties in Amerika

op 15 september 2014
1 minuut leestijd
10 bizarre rotsformaties in Amerika

Amerika is een gigantisch groot land, boordevol mooie en bizarre plekken. Vooral in West-Amerika heeft de natuur door miljoenen jaren heen bijzondere rotsformaties gevormd. Hier zijn enkele van de meest ontzagwekkende rotsformaties in Amerika:

1. Mono Lake Tufa State Natural Reserve, Californië

Op een paar kilometer ten oosten van het Yosemite National Park vind je deze tufstenen torens oprijzen uit het Mono Lake, waar het water twee keer zo zout is als de oceaan.

2. Goblin Valley State Park, Utah

Het zuiden van Utah is sowieso een van de meest spectaculaire geologische plekken op aarde, met rotsformaties als Bryce Canyon, Arches en Canyonlands National Parks, maar ook het Goblin Valley State Park is een bijzondere plek met paddestoelvormige rotsen, gevormd door water erosie en stof uit de vallei.

3. Grand Staircase-Escalante National Monument, Utah

Het Grand Staircase-Escalante National Monument is nog een ander goed voorbeeld van Utah's verbazingwekkende rotsformaties, waaronder deze Toadstool hoodoo.

4. Shiprock, Navajo Nation, New Mexico

Deze Navajo Nation's Shiprock in New Mexico is een overblijfsel van een vulkaan die meer dan 30 miljoen jaar geleden uitbrak. Het is een heilige plaats voor de Navajo mensen.

5. Valley of Fire State Park, Nevada

Nevada's Valley of Fire State Park is de thuisbasis van enkele opmerkelijke rotsformaties, ontstaan ​​door het verschuiven van duinen ongeveer 150 miljoen jaar geleden.

6. Chimney Rock National Historic Site, Nebraska

Het Chimney Rock National Historic Site in Nebraska is het resultaat van een vulkaanuitbarsting en miljoenen jaren van erosie.

7. Makoshika State Park, Montana

De Yellowstone River krijgt een groot deel van het krediet voor de oneven en prachtige rotsformaties in het Makoshika State Park in Montana.

8. Turnip Rock, Michigan

De Turnip Rock is een prachtig gezicht, vooral op een warme zonnige dag wanneer het heldere, blauwgroene water van Lake Huron schittert.

9. Devils Tower National Monument, Wyoming

De Devils Tower in het noordoosten van Wyoming is de start van het nationale monument met dezelfde naam, en stijgt indrukwekkend omhoog als een wolkenkrabber.

10. Garden of the Gods, Colorado

Vang een groots uitzicht op Pikes Peak van Garden of the Gods, ongeveer 1.300 hectare aan rotsen en keien die eigendom zijn van de stad Colorado Springs, Colorado.

Top reizen naar Amerika

Mexico, Miami & Key West

Mexico, Miami & Key West

17 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Geniet van zonovergoten stranden in Key West, het bruisende Miami en oude Maya-ruïnes en kristalhelder water in Tulum. Een reis naar deze prachtige bestemmingen is een perfecte combinatie van ontspanning en cultuur. Deze reis is de perfecte combinatie tussen relaxen en culturele sites bezoeken. Je start de reis in Miami en rijdt de prachtige route bij Key West. Vervolgens gaat de reis verder naar het veelzijdige Mexico. Via Cancun bezoek je het schier eiland van Yucatan en een van de zeven wereldwonderen Chitzen Iitza. Om de reis relaxt af te sluiten eindigen we deze reis in Cancun. Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.Persoonlijk advies, daar draait het om bij Travel Legends. Onze reisspecialisten gaan met u om tafel om de perfecte reis samen te stellen. Met behulp van contacten over de hele wereld ontvangt u uw reis op maat, met de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Wij willen altijd net iets meer bieden, kijken net iets verder en zetten graag een stapje meer. Daardoor kunt u zorgeloos op reis gaan.Niet alleen wij nemen u graag mee op een onvergetelijke reis, wij introduceren u aan de locals die hun ervaringen en tips graag delen. Zij zien dagelijks met eigen ogen de vele plekken en eigenschappen die deze landen te bieden hebben en hebben de regio voor altijd in hun armen gesloten. U kunt zich geen betere gids wensen!

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8