Home
Blog
Algemeen
10 bizarre rotsformaties in Amerika

10 bizarre rotsformaties in Amerika

op 15 september 2014
1 minuut leestijd
10 bizarre rotsformaties in Amerika

Amerika is een gigantisch groot land, boordevol mooie en bizarre plekken. Vooral in West-Amerika heeft de natuur door miljoenen jaren heen bijzondere rotsformaties gevormd. Hier zijn enkele van de meest ontzagwekkende rotsformaties in Amerika:

1. Mono Lake Tufa State Natural Reserve, Californië

Op een paar kilometer ten oosten van het Yosemite National Park vind je deze tufstenen torens oprijzen uit het Mono Lake, waar het water twee keer zo zout is als de oceaan.

2. Goblin Valley State Park, Utah

Het zuiden van Utah is sowieso een van de meest spectaculaire geologische plekken op aarde, met rotsformaties als Bryce Canyon, Arches en Canyonlands National Parks, maar ook het Goblin Valley State Park is een bijzondere plek met paddestoelvormige rotsen, gevormd door water erosie en stof uit de vallei.

3. Grand Staircase-Escalante National Monument, Utah

Het Grand Staircase-Escalante National Monument is nog een ander goed voorbeeld van Utah's verbazingwekkende rotsformaties, waaronder deze Toadstool hoodoo.

4. Shiprock, Navajo Nation, New Mexico

Deze Navajo Nation's Shiprock in New Mexico is een overblijfsel van een vulkaan die meer dan 30 miljoen jaar geleden uitbrak. Het is een heilige plaats voor de Navajo mensen.

5. Valley of Fire State Park, Nevada

Nevada's Valley of Fire State Park is de thuisbasis van enkele opmerkelijke rotsformaties, ontstaan ​​door het verschuiven van duinen ongeveer 150 miljoen jaar geleden.

6. Chimney Rock National Historic Site, Nebraska

Het Chimney Rock National Historic Site in Nebraska is het resultaat van een vulkaanuitbarsting en miljoenen jaren van erosie.

7. Makoshika State Park, Montana

De Yellowstone River krijgt een groot deel van het krediet voor de oneven en prachtige rotsformaties in het Makoshika State Park in Montana.

8. Turnip Rock, Michigan

De Turnip Rock is een prachtig gezicht, vooral op een warme zonnige dag wanneer het heldere, blauwgroene water van Lake Huron schittert.

9. Devils Tower National Monument, Wyoming

De Devils Tower in het noordoosten van Wyoming is de start van het nationale monument met dezelfde naam, en stijgt indrukwekkend omhoog als een wolkenkrabber.

10. Garden of the Gods, Colorado

Vang een groots uitzicht op Pikes Peak van Garden of the Gods, ongeveer 1.300 hectare aan rotsen en keien die eigendom zijn van de stad Colorado Springs, Colorado.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8