Martinique

Trois-Îlets (de drie Eilanden)

Rondreis Martinique

Bloem van de Caribbean

Martinique is het zuidelijkste eiland van de Franse Antillen. Het van oorsprong vulkanische landschap van Martenique is werkelijk schitterend: heuvelachtig en groen. Hier tref je mooie vlinders, watervallen, maar ook hele fijne zandstranden. Martenique is een parel in de Caraïbische Zee!

Tijdens een rondreis over de Franse Antillen is Martinique een absoluut hoogtepunt. Vooral vanwege een enorme tragedie. In 1902 verwoestte een vulkaanuitbarsting de toenmalige hoofdstad Saint-Pierre. De grond is door die uitbarsting wel zeer vruchtbaar geworden, waardoor je er nu een prachtige plantenwereld aantreft waar je dagenlang kunt hiken. Ook de bewuste vulkaan, Mont Polée, is het bezichtigen waard als tijdens het rondreizen in Martinique.

Op cultureel vlak zul je niets te kort komen op Martinique. In de huidige hoofdstad Fort-de-France merk je duidelijk de Europese invloeden op het eiland die zich hebben vermengd met het Caribische karakter van de regio. Het eten en het nachtleven zijn er fantastisch! Als je een individuele rondreis of groepsrondreis boekt richting de Franse Antillen, kom je ook zeker op Martinique terecht.

Vlag:
Hoofdstad:
Fort-de-France
Inwoners:
382.800
Oppervlakte:
1.100 km2
Beste reistijd:
januari t/m april
Tijdsverschil:
6 uur vroeger
Vliegtijd:
10:00 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
6/10
Strand
10/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
7/10

Video's van Martinique

Blogs over Martinique

· Redactie
Varen met het hele gezin
Wil je 2012 gelijk goed beginnen met een verre familiereis? Verdiep je dan eens in het aanbod van de Holland America Line. Voor gezinnen worden namelijk speciale, zeer scherpe tarieven gehanteerd. Bovendien biedt de Holland America Line een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen en tieners.

Beoordelingen van Martinique

Wat zijn de Martinique ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Martinique.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7
Stranden
8
Steden
7
Eten & drinken
7
Activiteiten
8
7,7

Prachtig, veelzijdig eiland

Martinique
09-01-2016

Op eigen houtje een rondgereisd. Prima te doen.

Jongsma
Gereisd met gezin in March 2015