Letland

De hoofdstad Riga

Rondreis Letland

Rivieren, meren, stranden en de levendige hoofdstad Riga

Reizen in de de Baltische Staat Letland is een unieke ervaring. Maak kennis met een land van ongerepte natuur en mooie cultuur vol tradities, muziek en dans. De eigentijdse Letse hoofdstad Riga biedt leuke winkeltjes, mooie architectuur en prachtige bezienswaardigheden!

Je rondreis door Letland begint waarschijnlijk in de hoofdstad Riga, wat tevens de grootste stad van de Baltische staten is. Het centrum van Riga staat op de Werelderfgoedlijst omdat de beroemde Russische architect Mikhail Eisenstein er een aantal gebouwen ontwierp. Je ziet ook veel Art Nouveau in de stad en het culturele leven is er prima op gang gekomen. Bovendien vind je er een verrassend goed nachtleven! Maar tijdens het rondreizen in Letland  kun je natuurlijk ook van de natuur genieten.

Het vlakke Letland is namelijk een droom voor wandelaars. De moerassen en rivieren zorgen voor een prachtig landschap. In één van de natuurparken dwaal je dagen rond en de schitterende kastelen heb je soms helemaal voor jezelf! Boek vandaag nog een individuele rondreis of groepsrondreis, dan ontdek je binnenkort één van de best bewaarde geheimen van Europa.

Hoofdstad:
Riga
Inwoners:
2.290.237
Oppervlakte:
64.589 km2
Beste reistijd:
juni t/m augustus
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
2:15uur
Natuur
8/10
Cultuur
7/10
Strand
6/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Letland

Reisorganisaties met reizen naar Letland

Reizen naar Letland

Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 15 dagen; Oude steden en verlaten baaien

Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 15 dagen; Oude steden en verlaten baaien

15 dagen
Groepsrondreis
Niet zo lang geleden nog amper bekend, nu alweer jaren lid van de Europese Unie. We hebben het over Estland, Letland en Litouwen, ooit onderdeel van de Sovjet-Unie. Je reist door schilderachtige middeleeuwse steden met moderne winkels en orthodoxe kerken. Op het platteland met haar houten huisjes, paardenkarren en eindeloze wouden, begeef je je tijdens je Baltische Staten rondreis in een andere wereld. De binnenlanden zijn dichtbebost, en worden af en toe doorkruist door kleine stromende riviertjes.
Koning Aap
vanaf
€ 1.745
Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

In het noordoosten van Europa liggen drie sfeervolle, middeleeuwse hoofdsteden op rijafstand van elkaar. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds zal je je prima vermaken. Tussen alle historische bezienswaardigheden bevinden zich leuke, gezellige restaurantjes en cafétjes. Met recht prijken zowel Vilnius, Riga als Tallinn op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Je begint deze korte reis in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Onderweg naar Letland bezoek je het symbool van verzet tegen de Russische bezetters, de Kruisheuvel. Riga is de meest mondaine stad van de Baltische staten en is merkbaar eeuwenlang een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen geweest. In Estland aangekomen, zorgt het knusse, middeleeuwse Tallinn, voor een passend slot van deze reis.
Koning Aap
vanaf
€ 995
Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

In ruim een week van Vilnius via Riga naar Tallin Grote diversiteit aan eeuwenoude cultuur Bezoek aan Heuvel der Kruisen en Paleis Rundäle Excursie naar Gaujas nationaal park met Turaida kasteel
Djoser
vanaf
€ 1.095
Fietsreis Baltische Staten, 9 dagen

Fietsreis Baltische Staten, 9 dagen

In 9 dagen door de Baltische Staten van Vilnius via Riga naar Tallinn Goede mix van steden en fietstochten in natuur over veelal vlak terrein Fietstocht door de bossen van Trakai nationaal park Verblijf Lahemaa nationaal park en bezoek Koerse schoorwal
Djoser
vanaf
€ 1.395
16-daagse rondreis Baltische Staten en Finland

16-daagse rondreis Baltische Staten en Finland

Een veelzijdige reis waarin je vier landen ontdekt, met ongerepte natuur en prachtige steden: van middeleeuws Tallinn tot de jugendstil van Riga en Helsinki. Op de terugweg vaar je langs tientallen eilanden voor de Finse kust. Je logeert in comfortabele hotels.
ANWB
vanaf
€ 1.418
Groepsrondreis Estland, Letland en Litouwen

Groepsrondreis Estland, Letland en Litouwen

16 dagen
Groepsrondreis
Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 16 dagen kennis met zowel de natuur als cultuur van deze drie landen, Estland, Letland en Litouwen. We brengen een bezoek aan het oudste en grootste nationale park van Estland, nemen een verfrissende duik in de 'zomerhoofdstad' Pärnu en fietsen door het prachtige duingebied van Nida.
Sawadee
vanaf
€ 1.689

Blogs over Letland

· Suzanne van Duijn
De top 15 bestemmingen voor 2016 volgens Rondreis.nl
Waarheen reizen in 2016? Rondreis.nl helpt je graag op weg met deze ultieme reisbestemmingen shortlist voor 2016. Pak je bucketlist er maar bij!
· Redactie
Op reis voor een paar honderd euro
Als jij deze zomer graag op reis wilt gaan, dan mag een gebrek aan financiële middelen natuurlijk geen roet in het eten gooien. Gelukkig zijn er voldoende manieren om er even een paar dagen tussenuit te piepen, zonder gelijk de hoofdprijs te hoeven betalen.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Bezienswaardigheden in Riga
De hoofdstad van Letland is een prachtige bestemming voor een stedentrip en ook leuk om tijdens een rondreis door Letland een paar dagen te verblijven. In Riga zijn namelijk tal van leuke, interessante en mooie bezienswaardigheden te vinden en ze bevinden zich vrijwel allemaal in en rondom het mooie oude centrum.
· Redactie
Een rondreis per fiets
Hou je ervan om ook tijdens je vakantie lekker sportief bezig te zijn en doe je dat het liefst elke dag? Hou je bovendien ook van afwisseling en vind je het leuk om een rondreis te maken? In dat geval is het misschien een leuk idee om tijdens je vakantie een lange fietstocht te gaan maken.

Beoordelingen van Letland

Wat zijn de Letland ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Letland.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.