Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Thailand

Bangkok

De hoofdstad van Thailand is een stad van uitersten, van oost en west. Monniken, tempels en grote files tijdens het spitsuur bepalen het straatbeeld. De stad is supergroot, dus je raakt er niet snel uitgekeken. Als je in Bangkok bent, zijn de volgende bezienswaardigheden absoluut de moeite waard: het koninklijk paleis, de tempel met de liggende Boeddha, de tempel van de dageraad aan de overkant van de rivier en de tempel van de gouden Boeddha. Maar dan hebben we het nog niet eens gehad over China town, het nationaal museum, Vivmanmek Paleis, Lumpini park, de weekendmarkt en de snake farm!

Kanchanaburi

Je kent ongetwijfeld het verhaal over de brug over de Kwai rivier. In Kanchanaburi werd hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door dwangarbeiders. Met de trein kun je vanuit Bangkok naar dit stadje reizen om een bezoek te brengen aan de beroemde brug, het Jeath museum, de begraafplaats van de krijgsgevangene en verscheidene kleurrijke tempels. In Kanchanaburi vind je ook een schitterend natuurgebied met dichte jungle en verfrissende watervallen. De treinrit over de dodenspoorlijn richting de grens met Birma is ook indrukwekkend.

Phuket

Het tropisch schiereiland Phuket heet in de volksmond ‘Parel van het Zuiden’. Die naam is ook volkomen terecht gekozen, want de palmbomen, uitgestrekte witte stranden en blauwe zee maken er een waar paradijs van. Het klimaat is er heerlijk: 24 tot 32 graden met een zeebriesje. De gastvrije bevolking, vele terrasjes, goede restaurants en leuke winkeltjes maken het helemaal af.

Je kunt er para-sailen, waterskiën en windsurfen maar natuurlijk ook gewoon heerlijk zwemmen en zonnen. In de stad vind je leuke uitgaansgelegenheden en veel winkeltjes met mooie spullen, vaak echte koopjes. Phuket is ook rijk aan restaurants, waarbij de internationale keuken goed vertegenwoordigd is. Leuk aan Phuket is ook het culturele themapark Phuket Fantasea, vlak bij Kamala.

Chiang Mai

‘Roos van het Noorden’ is de bijnaam van Chiang Mai, de tweede stad van Thailand. Bovenop een berg vind je er de eeuwenoude tempel Wat Doi Suthep. Je komt er via de Dragon stairs, een trap met wel 300 treden. De gouden pagode trekt pelgrims van over de hele wereld aan en biedt een fantastisch uitzicht. Het bijgeloof wil dat je de trap driemaal zonder onderbrekingen moet beklimmen om verzekerd te zijn van een zorgeloos bestaan. Ga jij de uitdaging aan?

Bezoek de Night Bazar voor prachtig kwaliteitshandwerk, iets waar deze stad om bekend staat. Chiang Mai staat er ook om bekend vele eigen gebruiken, festivals en zelfs een eigen dialect te hebben. Een aantal festivals is echt de moeite waard om te bezoeken, het Bloemenfestival in februari bijvoorbeeld, Songkran in april en in november wordt Loi Krathong gevierd op de avond van volle maan. Net buiten Chiang Mai vind je Thailand’s meest gefotografeerde waterval, Mae Klang, aan de voet van de Doi Inthanon.

Ko Chang

Het twee na grootste eiland van Thailand bestaat voor 70% uit regenwoud. Dit National Marine Park is daarom absoluut een aanrader voor de natuurliefhebbers. Maar ook de heerlijk rustige stranden zijn ideaal om lekker uit te rusten. Met fietsen, wandelen, snorkelen en duiken kom je de dag wel door.

Ayuthaya

Ayutthaya ligt op ongeveer twee uur rijden van Bangkok en was lang de hoofdstad van Thailand (destijds Siam). De vele Boeddhabeelden, tempels en ruïnes zijn de indrukwekkende overblijfselen van deze tijd. Je kunt Ayuthaya het best bekijken per fiets en het is ook mogelijk om een boottocht te maken. In het historisch park vind je veel paleizen, dit park staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tegenover het park vind je het National Museum Chao Sam Phraya, waar prachtige bronzen Boeddhabeelden en gouden sieraden te bewonderen zijn.

Koh Samui

Koh Samui ligt zo’n vijfhonderd kilometer ten zuiden van Bangkok. Dit eiland is een populaire strandbestemming waar je echt alles vindt wat je op vakantie maar kunt wensen. Op Koh Samui vind je zoveel stranden dat het er letterlijk te veel zijn om op te noemen. Allemaal hebben ze wit zand, prachtige koraalriffen en pittoreske vissersdorpjes. Op Koh Samui vind je ook een ongerept binnenland met mooie kokoswouden en watervallen, breng met de auto bijvoorbeeld een bezoek aan de achttien meter hoge Na Muang waterval. Aan de voet van deze waterval kun je zwemmen, hemelser kun je het niet bedenken.

Ook heel bijzonder om te bezoeken is de vlindertuin die je aan het Laem Set strand kunt vinden. Als je van duiken of zeekajakken houdt moet je in het noordwesten van Koh Samui het Ang Thong Marine National Park bezoeken. Dit is een zeereservaat, bestaande uit tientallen eilandjes waar je in het hoofdkwartier Ko Wua Talap in een bungalow kunt overnachten.

Meer weten over reizen naar Thailand?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Thailand