Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Maleisië

Kuala Lumpur

In de hoofdstad van Maleisië kom je zowel moderne als traditionele elementen tegen. Rond het centrale Merdekaplein vind je indrukwekkende gebouwen als de Selangor Club en het Sultan Abdul Samadgebouw. De markt in Chinatown moet je ook gezien hebben. De Lake Gardens is een park dat door de Britten is opgezet. Hier vind je een orchideeëntuin, een vlinderpark, het Nationale Monument en het parlementsgebouw. De Petronas Twin Towers zijn dan wel niet meer het hoogste gebouw ter wereld, maar daarom nog niet minder indrukwekkend. Je kunt vanuit Kuala Lumpur ook naar de Batu Caves, een in kalkstenen grotten uitgehakt hindoetempelcomplex.

Singapore

Singapore is een gezellig drukke stadstaat waar je invloeden uit China, India, en de Arabische wereld gecombineerd vindt. Maar tegelijkertijd is het een hypermoderne stad waar veel zakenmensen wonen en werken. Taoïstische tempels, boeddhistische tempels, hindoetempels, moskeeën en wolkenkrabbers: je vindt het er allemaal.

Malakka

Door de Nederlandse overheersing in de zestiende eeuw kom je in Malakka nog het Stadthuys en de Christ Church tegen. Niet alleen de VOC heeft hier zijn sporen nagelaten, dat geldt ook voor anderen. Wandelend door het oude centrum merk je dat direct. Het Malakka Cultural Museum, dat in een replica van een sultanpaleis is gevestigd, heeft alle informatie over het verleden van de havenstad.

Taman Negara Nationaal Park

Als je de jungle in wilt, dan kan dit in Taman Negara. Het oudste nationale park van Maleisië is alleen bereikbaar per boot, om even aan te geven hoe afgelegen het ligt. Van daaruit kun je tochten maken het oerwoud in, per boot of te voet. Misschien kom je nog wel oog in oog te staan met wilde dieren!

Kinabalu National Park

Warmwaterbronnen, Mout Kinabalu van 4100 meter hoog, meer dan 1000 soorten bloemen en planten, orchideeën en rododendrons, wilde dieren... in Kinabalu National Park raak je niet uitgekeken.

Sarawak

Eigenlijk is Sarawak nog vrij onbekend gebied, dus waan jezelf een heuse ontdekkingsreiziger en ga op zoek naar de verborgen uitzichten! De stad Kuching kent een ontspannen atmosfeer en in het Sarawak Museum leer je alles over de inheemse volkeren en de lokale flora en fauna. Daarna kun je per boot naar primitieve dorpen om het echte leven te bekijken.

Sabah

Sabah bestaat voor een groot gedeelte uit jungle. Het Sepilok Orang Oetan centrum is de plaats waar orang-oetans worden opgenomen en voorbereid op een terugkeer naar het oerwoud. Voor de kust zijn er veel eilanden te vinden waar je uitstekend kunt duiken en snorkelen in het helderblauwe water.

Meer weten over reizen naar Maleisië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Maleisië