Kazachstan

Feestelijke ceremonie in Shymkent, Kazachstan

Rondreis Kazachstan

Spectaculair en gevarieerd natuurschoon en vriendelijke bevolking

Een reis door Kazachstan staat garant voor veel avontuur. Van hoge bergkammen met eeuwige sneeuw tot steppe en woestijn, waar het grootste deel van het land uit bestaat. Ook zul je nomadische culturen, het Sovjetverleden en het moderne Kazachstan meekrijgen.

Tijdens het rondreizen door Kazachstan kun je dagen doorbrengen zonder andere mensen tegen te komen. Het Talass Alatau-gebergte gebergte bijvoorbeeld biedt ruimte aan een reservaat waar planten en dieren ongestoord hun gang kunnen gaan. Je kunt er prima hiken tussen de berggeiten en sneeuwluipaarden! Als je een nog desolatere ervaring wilt opdoen, ga je tijdens je rondreis Kazachstan ook naar de woestijnen en steppen die het grootste deel van het land bestrijken.

Een individuele rondreis of groepsrondreis is een uitstekende manier om Kazachstan te verkennen. Cultuurliefhebbers moeten zeker ook naar Türkistan, waar je het mausoleum van van Hodja Ahmed Yasavi vindt. In dit indrukwekkende complex ligt de gelijknamige religieus leider en dichter begraven. Hoewel het mausoleum nooit helemaal is afgebouwd, krijg je er een goed idee van de Kazachstaanse architectuur.

Hoofdstad:
Astana
Inwoners:
15.185.844
Oppervlakte:
2.717.300 km2
Beste reistijd:
mei, juni, september en oktober
Tijdsverschil:
3 tot 5 uur later
Vliegtijd:
7:00 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Kazachstan

Reisorganisaties met reizen naar Kazachstan

Reizen naar Kazachstan

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levendige cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.
Koning Aap
vanaf
€ 8.295
Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Maak kennis met het ‘onontdekte’ hart van Azië. In Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan vind je kleurrijke bazaars, islamitische architectuur, rondzwervende nomaden, spectaculaire landschappen en een innemende bevolking. Je reist door een deel van de wereld dat op zoek is naar een nieuwe identiteit. Overal zie je het verleden tijdens je Centraal-Azië rondreis; de culturele rijkdommen van de Zijderoute, eeuwenoude islamitische rijken en de Sovjetcultuur.
Koning Aap
vanaf
€ 3.195
Zijderoute, 22 dagen

Zijderoute, 22 dagen

Bijzondere rondreis door Centraal-Azië langs de eeuwenoude karavaansteden Bezoek levendige lokale markten, kleurrijke medressen en moskeeën Verken de prachtige natuur van Kazachstan Beleef het spectaculaire hooggebergte van Kyrgizië
Djoser
vanaf
€ 3.295
Groepsrondreis Zijderoute - kort

Groepsrondreis Zijderoute - kort

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan wordt een groot deel van de handelsroute gevolgd. Per bus reis je door eeuwenoude steden, spectaculaire landschappen, over hoge passen tot aan Almaty. Ook vandaag de dag zijn de landen van Centraal-Azië een bezoek meer dan waard. De steden staan bol van prachtige Oosterse architectuur, bazaars en er wonen vriendelijke mensen. Een groepsreis langs een groot deel van de Zijderoute, de legendarische handelsroute waar achter een wereld schuil gaat van romantiek en avontuur, van handelskaravanen, oude steden en Marco Polo.
Sawadee
vanaf
€ 3.439

Blogs over Kazachstan

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?
· Redactie
Het stervende Aralmeer
Het is één van de beruchtste door de mens veroorzaakte ecologische rampen ter wereld: het Aralmeer op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan

Beoordelingen van Kazachstan

Wat zijn de Kazachstan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Kazachstan.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.