Kazachstan

Astana, hoofdstad van Kazachstan

Rondreis Kazachstan

Spectaculair en gevarieerd natuurschoon en vriendelijke bevolking

Een reis door Kazachstan staat garant voor veel avontuur. Van hoge bergkammen met eeuwige sneeuw tot steppe en woestijn, waar het grootste deel van het land uit bestaat. Ook zul je nomadische culturen, het Sovjetverleden en het moderne Kazachstan meekrijgen.

Tijdens het rondreizen door Kazachstan kun je dagen doorbrengen zonder andere mensen tegen te komen. Het Talass Alatau-gebergte gebergte bijvoorbeeld biedt ruimte aan een reservaat waar planten en dieren ongestoord hun gang kunnen gaan. Je kunt er prima hiken tussen de berggeiten en sneeuwluipaarden! Als je een nog desolatere ervaring wilt opdoen, ga je tijdens je rondreis Kazachstan ook naar de woestijnen en steppen die het grootste deel van het land bestrijken.

Een individuele rondreis of groepsrondreis is een uitstekende manier om Kazachstan te verkennen. Cultuurliefhebbers moeten zeker ook naar Türkistan, waar je het mausoleum van van Hodja Ahmed Yasavi vindt. In dit indrukwekkende complex ligt de gelijknamige religieus leider en dichter begraven. Hoewel het mausoleum nooit helemaal is afgebouwd, krijg je er een goed idee van de Kazachstaanse architectuur.

Vlag:
Hoofdstad:
Astana
Inwoners:
19.002.586
Oppervlakte:
2.717.300 km2
Beste reistijd:
mei, juni, september en oktober
Tijdsverschil:
3 tot 5 uur later
Vliegtijd:
7:00 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Kazachstan

Reisorganisaties met reizen naar Kazachstan

Reizen naar Kazachstan

Blogs over Kazachstan

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?
· Redactie
Het stervende Aralmeer
Het is één van de beruchtste door de mens veroorzaakte ecologische rampen ter wereld: het Aralmeer op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan

Beoordelingen van Kazachstan

Wat zijn de Kazachstan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Kazachstan.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.