India ervaringen

De India ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in India,

Er zijn 24 ervaringen met India geplaatst.

Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5

Beoordelingen van India

Wat vinden anderen van rondreizen in India?
8,5

Schitterende rondreis door Noord India,

India
Individuele rondreis met Better Places
20-03-2023

Na mijn werkzaamheden in Ahmedabad, kon ik nog een weekje rondreizen. Shalome heeft dit bijzonder knap ingevuld. Onwijs veel gezien in slechts een weekje. o.a. Cultuur in Varanasi, Wildlife in Bandhavgarh en Panna (tijgers), Tempels in Khajuharo en Orchha en uiteraard de Taj Mahal in Agra. Optimaal reisadvies.

Ton Huitink
Alleen gereisd
9,0

Super rondreis door de noordelijke helft van India

India
Individuele rondreis met YourWay2GO
10-02-2017

In dit deel van India liggen prachtige steden én ook fantastische landschappen daar tussenin. In een paar uur rijden kun je je van een uitgestrekte woestijn naar een jungle verplaatsen. De steden zijn oud en mooi, met veel tempels en ook leuke kleine straatjes, erg fotogeniek allemaal. Het hoogtepunt van deze reis was voor mij het bezoeken van de Taj Mahal, die echt nog mooier is dan op alle foto's!

Sybrich
Gereisd met gezin in July 2013
9,0

Terug naar mijn ROOTS

India
Singlereis
16-01-2017

Familie, cultuur, bezienswaardigheden, teveel om op te noemen. Prachtig land.

S. timorason
Alleen gereisd in August 2017
8,4

Overweldigende kleurrijke reis

India
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-01-2017

We zijn in Delhi vertrokken, erg druk en chaotisch , wat een cultuurverschil. Kleurrijke mensen ontmoet, een sikh-tempel bezocht met grote keuken. Mooie forten gezien, een reis met de nachttrein naar Varanasi is een ervaring die je ooit meegemaakt moet hebben. Bij de Taj Mahal moet je even slikken, wat indrukwekkend!
Maria onze reisleidster was heel goed, wist veel van het land, had haar adresjes b.v. voor een zieke reisgenoot die ze dan naar een mooi hotelletje bracht.

A. Louwers
Alleen gereisd in March 2012
10

Rondreis India en Nepas

India
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-01-2017

Vorig jaar besloot ik alleen op reis te gaan en me aan te sluiten bij de groepsreis India en Nepal van april 2016. Dit was de beste beslissing uit mijn leven! Wat een ervaring, wat een leuke groep en vooral ook wat een leuke reisleider was Paul. India en Nepal hebben mijn hart gestolen, de tijd van mijn leven heb ik gehad tijdens deze 16 dagen durende vakantie. Zo goed bevallen om met een groep te reizen en met Kras dat ik deze week opnieuw een groepsreis bij Kras heb geboekt. Deze keer naar Mexico! Hopelijk wordt deze reis net zo bijzonder als die van vorig jaar.

Caroline Duinhouwer
Alleen gereisd in April 2016
9,6

Incredible India!

India
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Wauw! Zo ontzettend anders dan andere bestemmingen. Ontzettend druk, chaotisch en vies maar zo fantastisch mooi. Absolute hoogtepunten zijn natuurlijk de Taj Mahal en Varanasi. Hier hebben we een boottocht gemaakt over de Ganges. Savonds zagen we het vuur van de lijkverbrandingen, heel apart om deze ceremonie vanaf het water te aanschouewen. In de ochtend zie je de mensen baden en de Ganges maar ook word er gewassen. Prachtig geklede sadu mannen, heel kleurrijk! Ook zijn we onderweg gestopt bij een minder bekende stepwell, prachtig om te zien. Ook de erotische tempels in Kharujaro zijn een bezoek waard, je weet niet waar je moet kijken, prachtig bewerkte tempels.

Niki
Gereisd met partner in September 2012
8,8

Prachtige rondreis

India
Groepsrondreis met Djoser
20-01-2016

Rondreis in het noorden van India. Veel gezien, zeker een aanrader.

Denise
Gereisd met vrienden in November 2014
5,3

Oncrgetelijk

India
Groepsrondreis met Shoestring
19-01-2016

Ladakh...letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt vs deze reis.
Maar ook een bezoek aan Amritsar blijft n onvergetelijke herrindering die je in India niet mag missen !

H Scheers
in June 2015
8,3

Cultuur en weinig toerisme in het laagseizoen

India
Individuele rondreis met KILROY travels
08-01-2016

In india heb ik vanuit het noorden, New Dehli, via Jaipur, Udaipur, mumbai naar beneden naar Allepey gereisd; ofwel een flink deel van het Westen van het land. Alle steden waren aan te raden, vrijwel alles had zijn eigen sfeer en genoeg bezienswaardigheden. Jaipur en Udaipur gaven voor mij 't meeste sfeer qua uitstraling. De taj Mahal was uiteraard het toppunt; je verwacht 'm niet en dan is 'ie daar ineens, wát een moment en wat is dat indrukwekkend. Tussen de plaatsen reisde ik met een groep per trein, mits je een ticket boekt die niet in de derde klas zit, heb je een plek. Een complete chaos merk je op, op het moment dat mensen over het spoor lopen om naar het volgende perron te komen. Mensen in de derde klasse coupe's hangen letterlijk en figuurlijk buiten de trein, omdat deze áltijd te vol zit. Bij de dagelijkse uitjes lopen de heilige koeien over straat, de gewoonste zaak van de wereld als je het aan een local zou vragen. De laatste week in India reisde ik alleen; géén vrienden te vinden in het laagseizoen. Zoek je naar toeristen, ga dan niét in het laagseizoen! Het mooie is, dat je de keuze hebt om ze te ontwijken als je graag zelf wilt genieten van de prachtige cultuur, zonder teveel andere reizigers om je heen. Let wel: laagseizoen betekent regen!! Ondanks de regen kon het weer de pret niet drukken; zelfs dan is het een land om van te genieten.

Nicole van Steijn
Alleen gereisd in June 2015
8,7

Een culturele reis door het mooie India

India
Wandelreis met KILROY travels
06-01-2016

Ik heb een rondreis gemaakt door
India. Wij begonnen in Delhi. Hier verbleven wij een aantal nachten.
Delhi is een hele mooie stad! Heel groot maar ontzettend veel historie! Zelf verbleef ik in Old Delhi. Dit is de wat armerer ( en soms gevaarlijke) gedeelte van Delhi! New Delhi is een stuk aangenamer en moderner! Heel veel tempels en historische bezichtingingem gezien. Daarnaast ook de Nederlandse Ambassade in India bezocht. Vervolgens doorgereisd naar Agra en Jaipur! Wauw! Wat een mooie steden! Net als in een sprookje! Mooie kledingdracht, voedsel,
muziek en sfeer! Zal er zeker nog een keer naar toe gaan!!! Tip: geef geen geld aan kinderen die bedelen, maar geef hen voedsel

Anastasia
Gereisd met vrienden in March 2015
8,4

India, een tipje van de sluier

India
Groepsrondreis met Kras Reizen
06-01-2016

Delhi, een wirwar van mensen verkeer en heilige koeien, de eerste kennismaking van India is overweldigend. Varanasi, met de heilige Ganges rivier is prachtig, wát een tradities die zo afwijkend zijn van de mijne. Verschillende forten bezocht, en natuurlijk in Agra de Taj Mahal, dat is echt een wauw ervaring!

Arianne Louwers
Alleen gereisd in March 2012
8,0

Een prachtige goed verzorgde en begeleide reis door Ladack.

India
Groepsrondreis met Djoser
04-01-2016

schitterende rondreis perfect geregeld een reisbegeleidster die heel veel kennis had over alle delen van het gebied waar we door heen kwamen.

Bert haneveld
Gereisd met partner in November 2014
6,0

In het noorden teveel grote steden het was te hektisch

India
Groepsrondreis met Shoestring
04-01-2016

Tai Mahal en div. forten en tempels gezien, maar de steden waren te druk, 3 jaar terug in het zuiden geweest dat was mooier rustiger en groener.

D Mooij
Gereisd met partner in November 2015
8,7

Familiereis India

India
Familiereis met TUI
04-01-2016

Wat een reis!

Zoveel indrukken opgedaan, niet te geloven!
Cultuur, wereld van verschil, bijzonder!
We hebben ons nergens onveilig gevoeld, vriendelijke mensen.
Ontzettend lekker eten!!!

Sabine Schipper
Gereisd met partner in July 2013
8,6

Een bijzondere ervaring in een bijzonder land.

India
Groepsrondreis met Kras Reizen
04-01-2016

Deze rondreis is meer een heel bijzondere ervaring dan een vakantie. We hebben zestien dagen rondgereisd in dit bijzondere land. Veel steden bezocht en in tien verschillende hotels geslapen. We hebben wilde olifanten gezien in een bos, twee keer rondgevaren op de Ganges en het hele gebeuren in Varanassi gezien, zowel 's avonds als in de ochtend. De Taj Mahal was overweldigend en ook de erotische tempels in Kajuharo waren erg bijzonder. We hebben talloze paleizen en forten bekeken en zelfs enkele hotels waarin we sliepen waren voormalige paleizen van de maharadja's.
Verder keken we ademloos naar het boeiende leven op straat en op de markten. We bezochten een schooltje en keken bij de onderwijzer in huis. De reis reis werd supergoed begeleid door onze gids en tot slot hebben we een afscheidsborrel met uitbundig vuurwerk gehouden op het terras van ons laatste hotel.

Kees Hogchem
Gereisd met partner in November 2015
8,6

India en Nepal in één woord samengevat: magisch

India
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-11-2015

Noord-India en Nepal zijn een must see voor iedere reisfanaat. Geen enkel woord of beeld kan beschrijven hoe magisch en wonderschoon beide landen zijn. Ik kan maar één ding zeggen: gaan en laat je betoveren door deze twee bijzondere landen.

Fenna 't jong
Alleen gereisd in May 2021
8,7

India: wat een fantastische land!

India
Groepsrondreis met FOX Vakanties
19-11-2015

Begonnen de reis in Delhi om vervolgens via diverse plaatsen de reis af te sluiten in Varanasi.
Wat een prachtig land, al bij aankomst in Delhi: je wordt vrolijk en hartellijk begroet door alle mensen op straat. En we waren er toevallig net op de dag dat het Holi-feest plaats vondt, lekker vies geworden dus en iedereen wilde toen ook met ons op de foto.. ;) Maar wat fantastische om het mee gemaakt te mogen hebben, onvergetelijk! En daarnaast de overnachting in het traditionele kasteel en wat een prachtkamer (jammer dat het maar voor 1 nacht was). En dan.., misschien wel een van de hoogtepunt van deze reis: Agra - Taj Mahal. Prachtig!! Om vervolgens af te sluiten in Varanasi, je komt daar tijd en ogen te kort. Zo veel is er te zien, al die mensen badend ed aande kant van het water, de koeien overal op straat (dus ook in de smalle straatjes), de nog echte handwerk- lui en cadeautjes... Zoals al benoemd te weinig tijd en te weinig ogen...
En het eten is er heerlijk.... Kortom echt een reis waar ik nog met regelmaat met veel plezier aan terug denk. ...En misschien zelf wel voor herhaling vatbaar!

Maritza frazer
Alleen gereisd in May 2021
7,5

Geweldige rondreis India!

India
30-09-2015

India is een diverse en kleurrijke bestemming! Er is ontzettend veel te doen en te zien. In het noorden heb ik 9 verschillende steden gezien, waaronder agra, jaipur en varanassi. De steden hebben allemaal een eigen karakter en geweldige architectuur. En in bikanir heb ik zelfs een nacht in de woestijn geslapen! Een onvergetelijke belevenis! Het zuiden is wat rustiger, hier heb ik prachtige natuur gezien, op een olifant gezeten en genoten van het strand.
Dit overweldigde land is echt een aanrader!

Ketaki snijders
Gereisd met partner in May 2021
8,2

Druk en verrassend en onvergetelijk

India
30-09-2015

Rondreis met arke. India en Nepal. Zoveel cultuur. Goede hotels en eten. Alles aanwezig in deze indrukwekkende reis.

Jolanda munten
Gereisd met partner in May 2021
4,3

Fantastisch land en erg indrukwekkend

India
30-09-2015

Tah mahal bekeken, jaipur geweest, mumbai gezien, bharatpur, goa, varanasi, delhi, kerala, cochin en backwaters. Allemaal verschillend en allemaal mooi. Helaas ook veel armoede, maar wat hebben wij veel gezien en meegemaakt

Priti
Gereisd met partner in May 2021
7,2

C H A O S

India
30-09-2015

Puurheid ten top. Chaos, verkeersdrukte met koeien die overal op straat lopen, geuren, kleuren, alles! Goedkoop en perfect voor mooie souvenirs. Eten is niet altijd even lekker als je niet van curry houdt, maar wow ik ben verliefd op India.

Jolien Oomens
Gereisd met partner in May 2021
8,8

Verrassend India

India
30-09-2015

Rondreis door het noorden brengt je op de meest bijzondere plekken.
De steden aan de Ganges veel gelovige mensen. Er gebeurt altijd wel wat.
Het bijzondere Dharamsala waar veel Tibetanen wonen. Het klooster is absoluut een bezoek waard.
Op elke hoek vind je wel bijna een tempel.
Uiteraard is de Taj Mahal een bezoek meer dan waard.
In de heetste tijd van het jaar heb je de Taj bijna voor jezelf.
De treinreizen zijn ook een uitdaging op zich. Vooral de nachttreinen.
Maak wel je bagage vast met een slotje!!
Het eten is gewoon fantastisch!!!
Je moet wel een beetje door de viezigheid heen kijken.

India...............gewoon doen.

Esther Henneman
in May 2021
8,4

De gouden driehoek in India

India
30-09-2015

De gouden driehoek van India is een mooie start om kennis te maken met India. New Dehli is een grote, drukke stoffige stad. Daar moet je van houden en het bedelen moet je tegen kunnen. Interessant is het zeker! Zodra je de stad verlaat (boek de trein op tijd, maar verwacht niet dat de trein op tijd rijdt...) en in de kleine dorpen komt zie je de prachtige natuur en de gastvrijheid van de mensen. Het (mega pittige) eten is heerlijk en zolang je het niet haalt bij dubieuze wegrestaurantjes (onze maag is daar niet tegen op gewassen) is er niets aan de hand.
En reis je de gouden driehoek, maar dan even een omwegje lang Pushkar. Slapende mensen en vliegerende kinderen op de platte daken en hele fijne markt met een heilig meer. Na de rust van het kleine stadje, kun je de drukte van de grote steden moeiteloos aan.

Nienke
Gereisd met vrienden in May 2021
8,2

India moet je ruiken, voelen, proeven...

India
30-09-2015

Rondreis Rajasthan. Mandawa, bikaner, jaisalmer, jodhpur, ranakpur, udaipur, pushkar, agra, jaipur, delhi. Hectisch Delhi, rustig Mandawa met mooie haveli's; t fort in Bikaner, lekker plaatsje om rond te struinen. Jaisalmer, prachtige woestijn waar van alles mogelijk is; blue city Jodhpur met fort: prachtig en authentiek. Parel van rust: ranakpur, met prachtige Jaintempel. Kamelensafari in Pushkar; taj Mahal moet je gezien hebben; shoppen in Jaipur; zoveel moois te zien en te doen! Prachtige sari's, heerlijke geuren, zalig eten, mooie mensen. Dompel je onder in een warme cultuur...

Peet de Jong
Gereisd met gezin in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in India?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.