Soedan

Architectuur in de woestijn

Rondreis Soedan

Ga het avontuur aan in onontdekt Afrika

Soedan is het grootste land van Afrika met een afwisselend landschap: van woestijnvlaktes tot tropische regenwouden. Ook kun je er duiken, piramides en ruïnes bezichtigen en veel wildlife spotten. Helaas is Soedan niet overal veilig, maar een reis naar dit land is wel een geweldig avontuur!

Als je wilt rondreizen in Soedan, moet je goede voorbereidingen treffen. Het land wordt al decennia door burgeroorlogen geteisterd, waardoor er nauwelijks toeristische faciliteiten zijn. Ook is het in sommige regio’s erg gevaarlijk voor buitenlanders. Soedan is echter het grootste land van Afrika en er blijven voldoende plekken over waar je mooie dingen ziet. Zoals de enorme woestijn in het noorden van het land, waar je tijdens je rondreis ook de stad Meroë vindt met haar prachtige ruïnes!

Ook met het oog op de veiligheidssituatie is het aan te raden om in Soedan een individuele rondreis of groepsrondreis te boeken. Dat is ook wel zo fijn, want dan kom je op de mooiste plekjes terecht. Zoals de hoofdstad Khartoem, die verrassend modern is en waar je veel te weten komt over de geschiedenis van het land.

Vlag:
Hoofdstad:
Khartoem
Inwoners:
44.909.351
Oppervlakte:
2.505.810 km2
Beste reistijd:
juni t/m september
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
7:00 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
7/10
Strand
6/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
7/10

Video's van Soedan

Blogs over Soedan

· Redactie
De jongste landen
Landen zijn geen statisch gegeven en de hoeveelheid landen op aarde dus ook niet. Sinds 1990 zijn er wereldwijd bijvoorbeeld zo’n dertig landen bijgekomen. De teller staat momenteel op 194 landen en hieronder worden de jongste beschreven.

Beoordelingen van Soedan

Wat zijn de Soedan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Soedan.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
9
Stranden
n.v.t.
Steden
7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8
8,2

Unieke rondreis door niet-toeristisch land

Soedan
Groepsrondreis met Koning Aap
19-11-2015

Prachtige groepsreis gemaakt per landcruisers. Goed verzorgd, prima crew. Soedan is nog niet ontdekt door toeristen. Hoogtepunten? Monumenten uit de tijd van de farao's die in Egypte niet zouden misstaan: veel piramides, maar ook ondergrondse tombes, mummies en hierogliefen. De Nijlregio met vriendelijke Nubische dorpen waar de mensen uitlopen als er bezoekers komen. Veel westerlingen zien ze hier niet. En dan die prachtige lege landschappen...

Anton
in May 2021