Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua

León

Dit bolwerk van koloniale architectuur is een must voor de echte cultuurliefhebbers. Naast de grootste kathedraal van Midden-Amerika vind je hier ook vele musea en een echt Spaans sfeertje. Er worden regelmatig festivals gehouden.

 

Mombacho

Deze fraaie, nog actieve vulkaan is van zichzelf al mooi, maar het is de ligging die hem zo bijzonder maakt: midden in een tropisch regenwoud en met uitzicht op het Meer van Nicaragua. In de omgeving kun je prima hiken.

Granada

Deze koloniale stad is wat toeristischer dan León en je komt er diverse restaurantjes tegen die door westerse immigranten worden gerund. Desalniettemin zijn de gebouwen erg mooi en de stad vormt een prima uitvalsbasis om de rest van het land te verkennen.

Meer van Nicaragua

Aan de rand van Granada vind je dit enorme meer waar maar liefst 45 rivieren samen komen. Hoewel het water zoet is, lijkt het meer eigenlijk meer op een zee: het is zo groot dat je de overkant niet kunt zien en er is een branding. Ook komen er stierhaaien voor. Midden in het meer vind je het schitterende Isla de Moteppe met de twee vulkanen Concepción en Maderas.

 

Masaya

Aan de voet van de gelijknamige vulkaan vind je het charmante plaatsje Masaya. Pittoreske straatjes leiden je naar de artesania-markt, waar je voor weinig geld mooie handgemaakte souvenirs kunt krijgen. Ook kleding, leer en schoenen zijn ruim voorradig.

Meer weten over reizen naar Nicaragua?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Nicaragua