Corn Islands

Corn Islands

Twee eilandparadijsjes in Nicaragua

Het tropische hoogtepunt van je reis naar Nicaragua is een bezoek aan de Corn Islands, twee paradijselijke puistjes die in de Caraïbische Zee liggen. Veel valt er niet te doen, maar dat maakt niet uit. Je komt hier namelijk vooral om te genieten van de rust en de relaxte sfeer.

Corn Islands

Wuivende palmbomen, weinig WiFi en hele dagen luieren in een hangmat: het moge duidelijk zijn dat je direct tot rust komt als je op de Corn Islands in Nicaragua verblijft. Op deze paradijselijke eilandjes in de Caraïbische Zee kun je even bijkomen van alle indrukken die je tijdens je rondreis door Nicaragua hebt opgedaan.

Little Corn

De Corn Islands zijn onder te verdelen in twee eilandjes: Little Corn en Big Corn. Zoals de naam al doet vermoeden is Little Corn de kleinste van de twee. Het eiland is zo klein dat je in een kleine drie kwartier van noord naar zuid kunt lopen. Little Corn is vooral populair onder backpackers en staat bekend om haar gebrek aan voorzieningen. De WiFi is slecht, er is pas sinds kort een pinautomaat en op het gehele eiland vind je geen gemotoriseerd vervoer. Ook het aantal luxe resorts is beperkt, maar gelukkig maken de mooie kustlijn en goede sfeer een hoop goed. Hier kun je hele dagen in een hangmat schommelen terwijl je een boek en lekker drankje binnen handbereik hebt, maar je moet ook zeker een ochtendje gaan snorkelen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Big Corn

Big Corn is een stuk groter dan Little Corn en daarom ook iets minder idyllisch. Dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Een van de voordelen is dat je op Big Corn veel meer keus hebt wat betreft hotels en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Je vindt er volop luxe hotels, maar ook goedkope accommodatie. Daarnaast zijn er veel meer restaurants te vinden en valt er gewoon net iets meer te zien. Ook qua vervoer is alles een stuk strakker geregeld: op Big Corn kun je met de taxi van A naar B reizen en vind je zelfs een geasfalteerde weg die over het eiland loopt.

Stranden op de Corn Islands

Verwacht geen brede zandstranden, want die heb je niet echt op de Corn Islands. Op zowel Big als Little Corn moet je het doen met relatief smalle strookjes strand, al lijken die alsnog rechtstreeks uit het paradijs te zijn gekomen. Op veel plekken wordt het strand ontsierd door kokosnoten en zeewier, maar er zijn een paar plekjes waar het strand elke dag wordt opgeruimd. Op Little Corn moet je koers zetten naar het uiterste noorden, het mooiste strand van Big Corn is South West Bay.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nachtleven

Houd je wel van een feestje, dan kun je het best naar Big Corn gaan. Hier bruist het ’s avonds namelijk het meest en kun je tot in de vroege uurtjes dansen op opzwepende muziek. Ook op Little Corn kun je het ook zeker gezellig maken met een biertje en goed gezelschap, maar het is allemaal net een stukje gemoedelijker.

Snorkelen

De Corn Islands worden omringd door helderblauw zeewater dat vol tropische vissen en kleurrijk koraal zit. Onder water heb je grote kans om schildpadden, roggen en haaien te spotten, want het onderwaterleven is hier prachtig. Je kunt uitstekend snorkelen in de omgeving en het is een aanrader om aan te sluiten bij een excursie. Op beide eilanden zijn bureautjes te vinden die elke dag met een bootje naar de mooiste stukken koraalrif varen. Het is ook mogelijk om je PADI te halen op de Corn Islands.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vissen

Voordat de toeristen kwamen leefden de inwoners op de Corn Islands voornamelijk van visserij, en nog steeds is dat een belangrijke vorm van inkomsten. Houd je wel van een lekker stuk vis? Dan zit je dus zeker goed op de Corn Islands. In de meeste restaurants kun je terecht voor catch of the day, maar nog leuker is het om zelf je eigen vis uit de zee te hengelen tijdens een excursie met een lokale visser.

Fiets huren

Zowel op Little Corn als op Big Corn is het slim om een fiets te huren, want het is de leukste manier om de eilanden te verkennen. Ga op zoek naar een mooi strandje aan de andere kant van het eiland of plan een dagje luieren bij een strandtent waar je nog niet eerder bent geweest. Fietsen zijn bij vrijwel elk guesthouse te huur.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar de Corn Islands — Hoe kom je er?

De Corn Islands liggen op zo’n 70 kilometer voor de kust van Nicaragua. De snelste en makkelijkste manier om er te komen is per vliegtuig. Vanuit Managua kun je rechtstreeks naar het vliegveld op Big Corn vliegen en vanaf daar de boot nemen naar Little Corn. Het is ook mogelijk om vanaf het vasteland naar de Corn Islands te varen.

Wil je meer weten over reizen naar Nicaragua? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Nicaragua

Andere bezienswaardigheden in Nicaragua

Alle bezienswaardigheden in Nicaragua

Nicaragua ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Corn Islands ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Nicaragua.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
8.3
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8
8,0

Een fantastische stage in Nicaragua

Nicaragua
17-02-2015

Ik woonde daar een tijdje in de stad Leon. Dit is een zeer mooie culturele stad en de ideale uitvalbasis om te gaan volcano boarden vanaf de Cerro Negro vulkaan. Dit is een activiteit die ik daar gedaan heb die ik iedereen kan aanraden. Naast het fantastische uitzicht vanaf de top van de actieve vulkaan, geeft het een enorme kick om er met een soort slee weer vanaf te glijden. Daarnaast ben ik veel bij het stranden van Poneloya en Las Penitas geweest. Ook is een tripje met de boot door de mangrove bossen nabij deze stranden zeker een aanrader. Hierbij zag ik krokodillen, schildpadjes en diverse vogels. Dit waren mooie palmstranden met zwart zand van vulkaan as. Ook ben ik naar het eiland Ometepe geweest. Dit was ook erg mooi. Ik heb hier onder andere apen gezien, mooie vogels en slangen. Tot slot ben ik nog naar het eiland Corn Island geweest. Dit is een echt bounty eiland met prachtige stranden en natuur. Daarnaast vind ik de Nicaraguaanse cultuur geweldig omdat er veel feestdagen en rituelen zijn. De mensen zijn ook erg vriendelijk en geïnteresseerd.

Welmoed Mulder
in May 2021
8,0

Latin america

Nicaragua
03-03-2015

Mooi land met vriendelijke mensen.de Latijns Amerikaanse cultuur is heerlijk. Mooie natuur en in de avond lekker dansen!

Wendy van loon
Alleen gereisd in May 2021
8,2

Onderschatte vakantiebestemming

Nicaragua
30-09-2015

Nicaragua is nog authentiek! Met ontzettend vriendelijk mensen die alles doen om het je als toerist naar de zin te maken. Je moet een beetje zoeken naar de cultuur, maar als je bereid bent om goed te luisteren naar war de mensen je te vertellen hebben leer je veel over de geschiedenis van dit land en snap je waar de huidige Nicaraguaan vandaan komt.daarnaast is er een overvloed aan activiteiten voor een ieder, maar ook als je niets wilt doen bieden de standen je ook een heerlijke rust. De koloniale steden zoals Granada zijn prachtig! Kortom, heel veelzijdig en als je nu gaat beleef je nog het echte Nicaragua!

Kathleen van der loop
Gereisd met gezin in May 2021
9,3

De beste, meest leerzame ervaring van mijn leven!

Nicaragua
30-09-2015

Ik ben in de zomer van 2014 6 weken naar Nicaragua gegaan op een zogenaamde 'inleefreis' met USOS (Universitaire Stichting voor OntwikkelinsSamenwerking), een organisatie verbonden met de Universiteit Antwerpen, waar ik studeer. Het doel was om, aangezien Nicaragua na Tahiti het armste land van Latijns-Amerika is, studenten in contact te brengen met 'het Zuiden'.

Ik heb in Nicaragua in 4 verschillende gastgezinnen in 3 verschillende plaatsen 'meegeleefd'.
De eerste week hebben we doorgebracht in San Juan de Oriente, een klein dorpje dat bekend staat om het pottenbakken. Het buurdorpje, Katarina, heeft een prachtig uitzicht over het Laguna de Apoyo! Met dit gezin heb ik nog altijd contact, één van mijn gastbroers heeft namelijk de luxe van Facebook. Ik had er twee kleine 'neefjes', die ik ontzettend mis!

Na San Juan de Oriente hebben we 3 weken doorgebracht in Managua, de hoofdstad, en via de Universiteit daar, de UCA, meegedaan aan verschillende vrijwilligersprojecten in en rond de stad. Erg interessant en indrukwekkend!

De laatste week was waarschijnlijk de grootste uitdaging, maar uiteindelijk het meest leerzaam. We zaten in Bilampí, een erg klein dorpje op het platteland. Beschrijving: vanuit the middle of nowhere met een truck nog 2 uur verder the middle of nowhere in, in het midden van al het groen staan zo'n 20 huisjes, en dat was Bilampí. Geen internet, geen elektriciteit, alleen maar de mooie natuur en de warme mensen! Vermaak werd voorzien door de koeien te melken, te wassen in het lokale riviertje en te spelen met de kindjes. En oja, ik heb er zelfs een kip geslacht voor het avondeten!! Back to basics!

Buiten het leven in de gezinnen hebben we een aantal 'vrije dagen' gekregen met de groep, waarin we Isla de Ometepe, Granada en León hebben gezien. En, wauw! Nicaragua is nog zo'n onbekend land, dat je op de mooiste stranden kunt liggen, in het meest heldere water - Nicaragua zit vol met zoetwatermeren - kunt zwemmen en je gewoon de enige daar bent, geen toerist te bekennen! Ook een unieke ervaring: volcano boarding van Cerro Negro bij León! Waarschijnlijk het gaafste wat ik ooit heb gedaan, zonde dat het zo snel voorbij ging!

Nicaragua is een prachtig land, met overal prachtige uitzichten over vulkanen en meren, een prachtige natuur en prachtige mensen! De beste ervaring die ik tot nu toe heb mogen meemaken!

Julia Overeem
Alleen gereisd in May 2021
8,2

Korte stop in Nicaragua

Nicaragua
30-09-2015

Geweldige cultuur!

Robin
Gereisd met gezin in May 2021