Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Laos

Luang Prabang

Deze oude koningsstad is door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet vanwege de tempels, de musea, de natuur, het lokale eten en de aanwezigheid van het belangrijkste Boeddhabeeld van Laos. Luang Prabang stimuleert alle zintuigen op een uiterst vriendelijke manier.

Li Phi

Li Phi is één van de grootste watervallen van Zuidoost-Azië. Je vindt hem vlak bij de grens met Cambodja. Pas op voor agressieve vissen als je pootje baadt, want je bent zo een teen kwijt. Soms kun je bij de watervallen ook de wat vriendelijkere zoetwaterdolfijnen spotten.

Vientiane

Dit is misschien wel de vriendelijkste hoofdstad ter wereld en een plek waar je na een paar dagen eigenlijk niet meer weg wilt. Er zijn vele tempels, gezellige noodlebarretjes, uitstekende restaurants een fijne markt en een heus Boeddhapark. Toch is de grootste attractie van Vientiane de sfeer: die is ongedwongen en uitermate relaxed.

Phu Khao Khuay Npa

De naam van dit Nationaal Park betekent ‘Berg van de Buffalo’. Het ligt ten noorden van de hoofdstad Vientiane, waarvandaan je het park in 2 a 3 uur per bus kunt bereiken. Het landschap in het park bestaat uit bossen en grasland, waar onder andere olifanten, tijgers, reptielen en vogels leven. Een geweldige plek om te hiken.

Nam Ha Npa

In het glooiende en afwisselende landschap van dit beschermde natuurgebied vind je verschillende soorten bos en heel veel (snelstromende) riviertjes. Het is het leefgebied van luipaarden, tijgers en een kleine populatie olifanten. De hoogte varieert van 560 tot 2100 meter, dus je kunt hier ook nog wat klimmetjes maken.

Meer weten over reizen naar Laos?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Laos