Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië

Petra

Elke dag trekt de rode stad Petra duizenden bezoekers. Zij komen vooral voor het Klooster (de hooggelegen tempel van Ed Deir) en de Schatkamer (Al-Khazneh). Laatstgenoemde is een uiterst imposante graftombe van 43 meter hoog en 28 meter breed. In het gebied achter de Scharkamer vind je enkele koningsgraven en amfitheaters.

Jerash

Toen Alexander de Grote 300 jaar voor onze jaartelling nog de baas was in Jordanië werd Jerash al gesticht. Daarna kwamen de Nabateeërs, die de stad uitbreidden ten gunste van hun routes naar Damascus. De Romeinen maakten er op hun beurt een heus cultureel centrum van. Je vindt er ook een aantal schitterende kerken uit de Byzantijnse tijd. De ruïnestad Jerash leeft nog als vanouds met als belangrijkste bezienswaardigheden de Artemistempel, de tempel van Zeus, de straat Cardo Maximus, de kerken en het hippodrome.

Aqaba

De belangrijkste reden voor toeristen om Aqaba te bezoeken is niet de stad zelf, maar het onderwaterleven dat zich afspeelt voor de kust van de badplaats. In dit stukje Rode Zee kun je bonte koraalbanken en tropische vissen bewonderen en fotograferen. Ontspanning is er ook genoeg, want de stranden van Aqaba zijn zeer uitnodigend.

Meer weten over reizen naar Jordanië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Jordanië