Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Italië

Rome

Van alle steden in Europa is Rome één van de oudste en het kent een rijke geschiedenis. Het begon als klein dorpje, maar werd uiteindelijk de hoofdstad van Italië. Uit de Romeinse tijd is nog veel te zien als je tegenwoordig door de stad loopt. Het heeft ons veel schitterende gebouwen en kunstwerken opgeleverd.

Venetië

Venetië is gebouwd op 120 eilanden, die voor een deel kunstmatig zijn gevormd. Om al die eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er in Venetië maar liefst 400 bruggen over de 177 kanalen. Die kanalen vervullen de functie van straat. Vroeger gebeurde dat uitsluitend met de bekende gondels. Tegenwoordig worden die voornamelijk door toeristen gebruikt. De Venetianen zelf gebruiken bootjes met motoraandrijving.

Het is niet alleen de unieke ligging die bezoekers aantrekt. Venetië heeft ook een rijke cultuur en er zijn prachtige bouwwerken te zien.

In de Oudheid had Rome maar liefst een miljoen inwoners en dat betekende simpel gezegd rijkdom. Daar zijn dus alle kerken en paleizen van betaald. Eén van de belangrijkste projecten uit die rijke tijd was de bouw van de St. Pieter, ontworpen door Michelangelo. Hij schilderde ook de Sixtijnse kapel. En natuurlik is ook Vaticaanstad absoluut een

Milaan

Als je kunstliefhebber bent dan zit je goed in Milaan. Verder vind je er historische gebouwen, uitstekende restaurants, deftige winkels en natuurlijk haute couture. Het hart van de stad is Piazza del Duomo, met de beroemde Domkerk, op de Sint Pieter na de grootste katholieke kerk ter wereld.

Sicilië

Het Italiaanse eiland werd eerst bewoond door Grieken en dat zie je nog steeds terug in de cultuur van Sicilië. Uiteraard zal de prachtige natuur en de aangename temperatuur voor elke toerist ook een doorslaggevende factor zijn. Sicilië is niet duur naar Italiaanse normen, in tegenstelling tot Sardinië.

Sardinië

Het eiland Sardinië is ongeveer even groot als Nederland en daarmee het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee. Toch is het schitterende eiland nog vrijwel onontdekt. Het enige toeristische deel van Sardinië is de Costa Smeralda, waar zich vooral de internationale jetset heeft gevestigd. Door de eigen taal (wat dus geen Italiaans dialect is), de verlaten stranden en hoogvlakten heeft Sardinië een Middeleeuwse uitstraling.

Meer weten over reizen naar Italië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Italië