Italië ervaringen

De Italië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Italië,

Er zijn 64 ervaringen met Italië geplaatst.

Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.8
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.3

Beoordelingen van Italië

Wat vinden anderen van rondreizen in Italië?
10

Wegdromen in Amalfi

Italië
17-02-2015

Wil je het echte Italië zien dan moet je naar Amalfi! De mooiste kust van italië waar al je dromen werkelijkheid worden! Heerlijk eten, genieten van de mooiste zomeravonden met een limoncello in je hand, de prachtige stranden, de mooiste vakantiebestemming van Italië.. leer het kennen!

Vittoria Blasio
Gereisd met vrienden in May 2021
8,0

Rome moet je een keer gezien hebben

Italië
17-02-2015

Met mijn vriend een vakantie geboekt Naar Rimini. Schitterenden stranden, ook perfect voor kinderen. Vanuit rimini met de trein 5 uur gereisd naar Rome. Wat een fantastische stad. Je waant je in een museum vol mooie beelden en historie. Bezoek aan vaticaan gebracht natuurlijk en het colloseum. Zo indrukwekkend en romantisch ook.

Anneke Lansdaal
Gereisd met partner in May 2021
10

Geweldig land

Italië
17-02-2015

ik heb veel gezien bologna is super mooi en gezellig zou wel een keer naar rome wilen

Lewy
in May 2021
9,0

Geweldig land

Italië
18-02-2015

jarenlang kwamen wij in Italië omdat we hier kennissen hadden wonen. Ik ben dol op italiaans eten, de stadjes, de mensen en de cultuur! Wij zaten in Toscane maar zijn er ook veel op uit geweest naar andere plaatsen zoals onder andere Pisa. Dat is prima te doen vanaf daar.. Heerlijk weer en zeker de moeite waard.

Vera van Dieën
Gereisd met gezin in May 2021
9,0

Verliefd op Italië

Italië
21-02-2015

Niet twijfelen.. Boek nu nog een reisje naar Rome, Venetië, Firenze of Verona. Je kunt er alleen nog maar verliefd op worden!
Italië hoort echt bij mijn top 3 van mooiste landen.

Mariel Sustrunck
Gereisd met gezin in May 2021
9,0

Vakantie Italië

Italië
04-03-2015

Wij gaan al jaren op vakantie naar italie! Het is echt prachtig daar! De mensen zijn vriendelijk, de sfeer is goed, lekker zonnetje, mooie stranden en bovenal heel lekker eten!!!

Lieke Biemans
Gereisd met gezin in May 2021
9,0

Rondreis Toscane

Italië
07-03-2015

Florence Siene, Piza, St Sangminiamo geproefd, wijn proeverij, heerlijke Italiaanse lunch tafels. Chillen aan de stranden.
Heerlijk genoten dus.

Parmcb
Gereisd met partner in May 2021
9,0

Rome has it all

Italië
02-04-2015

Zoveel geschiedenis in één stad, het is bijna niet te vatten. Tel daar bij op de heerlijke Italiaanse keuken en de Italiaanse mentaliteit: een heerlijke bestemming voor een citytrip

Anne
Gereisd met partner in May 2021
10

Rome is gewoon de allermooiste stad ter wereld

Italië
02-04-2015

In Rome is alles mooi maar het colloseum overtreft werkelijk alles verder is de Joodse wijk een aanrader en in Trastevere is het zeer goed vertoeven, betaalbare heerlijke restaurantjes................en ik wil er dolgraag weer naar toe.

Judith
Gereisd met gezin in May 2021
9,0

Rome: daar hoef je niet alleen van te dromen!

Italië
02-04-2015

Het cijfer 'tien' geven voor een bepaalde stad, gaat me nét wat te ver. Daarom: alleen maar 'negens'! Op een paar uurtjes vliegen van Amsterdam, ligt Rome; de stad van.... Ja, van wat eigenlijk? Nou, van prachtige zonsondergangen als je op de Sint Pieter staat, van lekkere pizza's op elke hoek van de straat en natuurlijk de prachtige Italiaanse jongemannen. Als meisje van 25 kijk je je ogen uit (en de mannen kijken trouwens ook naar jou)!

Josephine de Nooijer
Gereisd met gezin in May 2021
8,0

Struikelen over de historisch bezienswaardigheden in Rome

Italië
02-04-2015

Wij hebben Rome voor een lang weekend bezocht. Wat meteen opvalt is dat Rome heel oud en rijk in cultuur is. Op iedere straathoek vind je wel iets indrukwekkends uit de oudheid.

Verder is het eten heerlijk, zolang je van te voren goed uitzoekt waar je moet zijn. Ga niet naar de pizzaria waar iemand buiten staat om je naar binnen te praten. Maar bezoek websites van andere reizigers met tips. De koffie op straat is om voor te sterven, het ijs is overal heerlijk en een stukje pizza voor onderweg kan haast niet mis gaan. Ook de tiramisu is overal heerlijk!

Loop ook een rondje over het Forum. Hier zie je veel mooie dingen die je vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. En de kost je €0 per persoon!!

Wij zijn zeker geen cultuur beesten, maar Rome is een stad die je een keer gezien moet hebben. 3 a 4 dagen is genoeg als je net als ons niet ieder museum hoeft te zien.

Paola
Gereisd met partner in May 2021
9,0

Stedentrip Rome

Italië
02-04-2015

5 Dagen Rome....5 dagen onderdompelen in cultuur ten top! City map gekocht en iedere dag een ander gedeelte van Rome lopend ontdekt. Na 2 dagen konden we al niet meer lopen van de spierpijn maar gewoon doorzetten. We hebben ontelbaar veel kerken van binnen gezien. Het mooiste blijft toch het Colosseum. We hebben gekozen voor een variant met een digitale tourguide zodat we niet zolang in de rij hoefden te staan en zo konden we ook nog wat leren. Daarnaast is ook een bezoek aan het Vaticaan onvergetelijk. We zijn lopend naar boven gegaan. Prachtig maar wat een hel. Smalle gangen, schuin lopen, geen rustpunten en erg stijl! Toch was het alles meer dan waard.
Tip: ga eten in een achteraf straatje! Stuk goedkoper, veelal betere kwaliteit en leuk om eens in een vage kelder pizza te eten met het idee dat de Italiaans maffia daar ook zit.

Marielle Spijker
Gereisd met partner in May 2021
10

Supervakantie Italië

Italië
02-04-2015

10 dagen een reisje Italië.... volprogramma, elke dag een andere activiteit en geweldig genoten !!
Zeker een aanrader , voor iedere leeftijd .

Francis Aarts
in May 2021
8,8

Prachtige adriatische kust

Italië
30-09-2015

Twee weken aan het strand aan de adriatische kust, ongeveer een uurtje rijden vanaf Venetie. Een absolute aanrader, het water is heerlijk warm en er heerst altijd een fijne italiaanse sfeer. Venetie is het bezoeken waard maar in de zomer bijzonder druk. Misschien leuker om dat in het voorseizoen te doen. Bezoek ook zeker een van de natuurreservaten die het gebied rijk is. Een prachtig gebied voor mensen die van de zon houden maar niet te toeristisch willen zitten.

Beertje Harmsen
Gereisd met gezin in May 2021
9,3

Italie

Italië
30-09-2015

Ik ben al heel veel in Italië geweest. Maar wat is dit een prachtland. Het noorden met de Dolomieten. En dan in het zuiden de lage vlaktes. Met van allerlei olijven en druiven plantages. Toscane is een echte aanrader. En het caldonazzo meer in Noord Italië ook. Wanneer je in noord Italië zit is het makkelijk de plaatsen Milaan, Venetië, Trento en Verona. In Verona zijn ook prachtige opera concerten! Het wat zuidelijkere Toscane is heel rustig en heeft leuke pittoreske plaatsjes. In Toscane staat uiteraard ook de scheve toren van Pisa. En Pisa zelf is ook een leuke plaats. Verder heb je nog Livorno en Firenze.
Dan als laatste de mooiste stad die ooit heb gezien. Rome. Je zou hier vanuit Toscane prima naar toe kunnen gaan, maar ik raad echt aan om een citytrip van 5 dagen te doen!

Eline Brinks
Gereisd met partner in May 2021
7,7

Een heerlijke stedentrip naar Rome

Italië
30-09-2015

Als je eenmaal het “belangrijkste” van Rome hebt gezien, je bent even in het Pantheon gaan zitten, hebt gezwaaid naar het Colosseum en bent op het Sint Pieterplein geweest om de Paus aan te moedigen (zo gaat dat), dan is het tijd voor de écht belangrijke dingen van Rome. Eten en genieten zoals de Romeinen dat doen. Veel relaxen en rustig aan: Dolce far niente.

Als de Italianen naar mijn idee iets goed kunnen, is het wel genieten. Wat heb ik om mezelf gelachen toen ik had bedacht dat ik om ongeveer half zeven wel even ergens een hapje kon gaan eten. Natuurlijk kon dat! Maar man, wat was het stil en leeg overal! Eten is iets sociaals, dat doe je samen en dus na het werk en ná een siesta. Om een uurtje of acht dus, als de zon én hitte verdwenen zijn. En nee, je eet niet je bordje binnen een kwartiertje leeg. In Italië neem je de tijd voor eten. Je begint (bij avondeten) met een voorgerecht, dan eet je een tussengerecht (vaak pasta), dan een heerlijk hoofdgerecht, dan toetje en dan, hoe kan het ook anders: koffie. Heb dan niet het lef om een cappuchino te bestellen, da’s voor bij ‘t ontbijt. Espresso is lekker maar als je wat sterkers wil is een grappa of limonchello ook goed.

Wat was dat een harde les voor mij als nuchtere Nederlandse! Maar ik heb me snel aangepast, eten om acht uur ‘s avonds is voor mij geen probleem en ik hou van veel én lekker. Voor degenen die niet alleen durven reizen: Het is werkelijk heerlijk om in je eentje aan een tafeltje op een terras te zitten en alles te bestellen waar je zin in hebt, voorzien van een lekkere vino en een ober die zo ongeveer aan je voeten ligt. Het heeft écht wel iets!

Na de maaltijd deed ik eigenlijk niets liever dan – inclusief overvolle buik – rustig door Rome te wandelen. Het is dan nog vrij druk, aangenaam warm en heel erg gezellig op straat en ik had weinig trek om die muffe metro in te duiken of de bus te pakken, dus ging ik lekker lopen. Langs de nog volle terrasjes, de uitpuilende ijssalons en toeristenwinkeltjes naar de Trevi-Fontein (Fontana di Trevi), waar het ‘s avonds laat een soort happening is. Nog net zo druk als overdag maar bij donker en met die prachtige verlichting zoveel romantischer!

Als je even geen trek hebt in eten en je wil Rome van haar mooiste kant bekijken, dan heb je geluk. Rome is (zoals de bekende legende vertelt) tussen zeven heuvels gebouwd en er zijn dus genoeg uitzichtpunten over de stad. Als je de Spaanse Trappen beklommen hebt, is het ook leuk om even uit te kijken over de stad. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben de Romeinen zelf ook nog een (werkelijk waar afschuwelijk) gebouw neergezet, waarvandaan je ook een prachtig uitzicht hebt. Het Monument van Vittorio Emanuel II wordt ook wel de bruidstaart genoemd. Geen wonder, want het is een enorm, uit laagjes opgebouwd gebouw en mooi is echt anders. Maar het heeft een lift en als je eenmaal boven bent heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Extra tip: Drink een lekker kopje koffie in het restaurantje bovenop het Vittorio, met extragratis uitzicht over het Colosseum en het Forum Romanum.

Ander prachtig uitzichtpunt is in de wijk Trastevere, aan de overkant van de rivier de Tiber. Op Piazza Garibaldi, bovenop de berg Gianicolo, heb je heel wijds zicht over Rome. Aan de achterkant van het plein kun je de koepel van de St. Pieter basiliek zien en een deel van Vaticaanstad. Prachtig! Het is wel een hele klim, huur dus eventueel een scooter als dat kan of neem het openbaar vervoer. Lopen kan ook, maar dan ben je wel even onderweg. Het is hier met name tijdens schemering érg mooi!

Kortom een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en waar je ook heerlijk kan ontspannen

Jessica Vogelzang
Gereisd met vrienden in May 2021
7,8

Vakantie met een vriendin

Italië
30-09-2015

Ik ben samen met een vriendin naar Italië geweest, 2 jaar achter elkaar naar Toscane. Ik heb hier prachtige wijngaarden gezien en erg mooie en historische gebouwen. Ik vond deze indrukwekkend omdat er voor elke leeftijdsgroep genoeg te doen is. Het is een prachtig land met een historische geschiedenis. Tips voor toeristen die er nog nooit zijn geweest, ga naar een gezellig bestemming in Italië en bezoek de verschillende steden. U zult veel te weten komen over Italië die u niet op een zoekmachine kunt vinden. Ook is er voor jong en oud genoeg te doen, dus ik raad het u echt aan een keer met het gezin naar Italië te gaan.

Daphne van Esch
Gereisd met vrienden in May 2021
8,5

Fantastisch, geweldig, overweldigend en heerlijk

Italië
30-09-2015

Ik ben naar Rome en Venetië geweest en de steden, het eten, de mensen en de taal zijn geweldig. Ben verliefd op het land geworden en bezoek graag nog het mooiste gebied: Sicilië.

Paola Suhonic
Gereisd met vrienden in May 2021
9,3

Geweldig vakantieland

Italië
30-09-2015

Gardameer, Venetië, Toren van Pisa, pizza, pasta, buitenlucht discotheek, temperament, zon, zee, cocktail, biertje? In Italië vind je alles wat je nodig hebt :-)

Bob van Oerle
Gereisd met partner in May 2021
8,7

La Vita e Bella

Italië
30-09-2015

Prachtig land met een geweldige cultuur waarbij je onder genot van een heerlijk glas rode wijn van het leven kunt genieten.

Cilia Cambridge
Gereisd met partner in May 2021
8,7

Prachtig Venetië ontdekken in een paar dagen

Italië
30-09-2015

Het was een korte stedentrip, maar Venetië is voor herhaling vatbaar. Het San Marco-plein was erg indrukwekkend - ook al was het onwijs druk. Tip: in plaats van luxe eten in de dure restaurants, een pizza to go halen en aan het water opeten. Romantisch & sfeervol

Rosa Bakker
Gereisd met partner in May 2021
8,3

Rondom het Gardameer

Italië
30-09-2015

Gezin, 3 kinderen op een camping. We hebben vooral veel gewandeld en in het meer gezwommen. Het pittoreske plaatsje Bardolino is zeer zeker aan te raden. De mensen zijn zeer vriendelijk en van het eten hebben we echt genoten, live muziek, marktkraampjes en bovenal een echt gevoel van vakantie!

Leila Tomasoa
Gereisd met gezin in May 2021
9,4

Absolute aanrader!

Italië
30-09-2015

Geweldig sfeervol land met veel cultuur! Een trip naar Rome mag daarbij niet ontbreken. Niet te vergeten: heerlijk eten!! Tip: ga niet in augustus naar italiaanse steden, dan gaan de italianen zelf met vakantie dus zijn er veel lokale bedrijven gesloten. Enkel de grote touristische attracties zullen open zijn.

Laura
Gereisd met partner in May 2021
9,6

Rome je raakt niet uitgekeken

Italië
30-09-2015

Rome 2 weken rondgedoold en nog maar 1/10 gezien. Alleen vaticaanstad kun je met gemak al 2 weken vertoeven. Zoveel te zien, te doen, beleven. En de Romeinen zijn ontzettend gastvrij en aardig.

T Stoc
Gereisd met gezin in May 2021
8,7

Rome

Italië
30-09-2015

Beste heer, mevrouw,

Mijn ouders zijn 25 jaar getrouwd en doorstaan alles. Hiermee bedoel ik mij als dochter met epilepsie, de penfield hersenoperatie en noem maar op. Ze zijn dus vaak met mij op pad en ik zit in het tweede operatietraject. Hun droom is Rome. Zelf ben ik wel eens in Conversano /Bari geweest. Ik werk zelf niet vanwege epilepsie maar hoop mijn cadeau Rome voor hun waar te kunnen maken.

Maria Albertina ten Klooster
Gereisd met partner in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in Italië?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.