Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica

Arenal Vulkaan

De Arenal vulkaan staat in de top-10 van meest actieve vulkanen ter wereld. Het omliggende Nationaal Park is een prachtig gebied dat bestaat uit nevelwouden en tropisch regenwoud, waar vele dieren leven. Je kunt de vulkaan zelf van allerlei kanten bekijken. Blijf vooral tot het donker wordt, want dan is de rommelende gigant (als hij er zin in heeft) op zijn mooist.

Cano Negro wildreservaat

Dit wildreservaat staat niet op het lijstje van de meeste toeristen en juist daardoor is het zeer de moete waard als je al veel drukke plekken bezocht hebt. Je kunt een mooie boottrip maken over de Río Frío en je vergapen aan al het groen dat de rivier omgeeft. De rivier is een belangrijke migratieroute voor dieren, grote kans dus dat je er een aantal tegenkomt. Tussen mei en oktober, in het natte seizoen, kun je hier ook goed vogels spotten.

 

Monteverde Nevelwoud

Dit schitterende nevelwoud is één van de drukstbezochte attracties in Costa Rica. Er leven meer dan 400 verschillende soorten vogels, wat het gebied voor spotters een absolute must maakt. Vanaf het bezoekerscentrum kun je verschillende wandelingen maken (al dan niet met een gids), zelfs over speciale hangbruggen die hoog in de bomen hangen.

Tortuguero

De letterlijke vertaling van Tortuguero is schildpaddorp en dat dekt de lading uitstekend. De stranden in dit nationaal park zijn het belangrijkste nestgebied van drie met uitsterven bedreigde schildpadsoorten. Het park bestaat vooral uit moeras en rivieren, dus een boottochtje is de beste manier om de boel te verkennen.

 

Playa del Coco

In dit vroegere vissersdorp vind je fraaie stranden, maar nog mooier is wat je onder de zeespiegel aantreft. Playa del Coco is een geweldige locatie om te gaan duiken. Je komt onder andere schildpadden, haaien en roggen tegen. ’s Avonds kun je uit je dak gaan in één van de discotheken.

Meer weten over reizen naar Costa Rica?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Costa Rica