Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Colombia

Bogotá

Het typische Bogotá is de Colombiaanse hoofdstad en laat beide zijden van de Colombiaanse medaille zien: het moderne commerciële district, het bruisende nachtleven en het historische centrum aan de ene kant en de vervuilde buitenwijken, bedelaars en armoede aan de andere.

 

 

Laguna de Guatavita

Dit fraaie, vulkanische kratermeer wordt omgegeven door bergen. De Muisca-indianen zagen het meer ooit als een heilige plek. Ze brachten hier offers aan hun God om hem tevreden te stemmen. Tourisme naar het meer is aan restricties gebonden, neem dus vooraf contact op met de lokale autoriteiten als je er heen wilt.

San Andrés & Providencia Archipel

Deze archipel bestaat uit twee eilandengroepen waar het goed toeven is na een vermoeiende reis door Colombia. Het helderblauwe water, de witte stranden en palmbomen maken dit toch een waar tropisch paradijs. Snorkelaars en duikers halen hun hart op aan de schitterende koraalriffen en het mooie onderwaterleven.

Cartagena

De havenstad Cartagena was één van de belangrijkste steden van Zuid-Amerika ten tijde van de Spaanse bezetting. Overal in de stad zie je de koloniale gebouwen en je kunt diverse verdedigingswerken uit het verleden bezoeken. Ieder jaar worden er een filmfestival en de Miss Colombia-verkiezing gehouden.

Natuurpark Amacayacu

Amacayacu ligt midden in het Amazonegebied en bestaat dan ook voor een belangrijk deel uit tropisch regenwoud. De vegetatie is zeer divers en je komt er meer dan 500 soorten vogels tegen, vier verschillende soorten krokodillen, dolfijnen, schildpadden én anaconda’s. Om dit wandelparadijs te bereiken neem je de boot vanuit Leticia.

Meer weten over reizen naar Colombia?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Colombia