Home
Blog
Bestemmingen
De Todra Gorge in Marokko

De Todra Gorge in Marokko

op 7 augustus 2015
1 minuut leestijd
De Todra Gorge in Marokko

Van woestijnen tot hoge bergen, Marokko beschikt over zeer gevariërde landschappen. Eén van de meest bijzondere plekken is de spectaculaire Todra Gorge.

De Todra Gorge is een smalle kloof in het oostelijke deel van het Hoge Atlas gebergte in Marokko, in de buurt van de stad Tinerhir. De kloof is uitgehouwen uit de bergen door de Todra en Dades rivieren bij hun laatste 40 kilometer door de bergen. Het meest spectaculair is de kloof op ongeveer 15 kilometer van Tinghir. Hier staan de muren van de kloof zo'n 600 meter lang slechts 10 meter uit elkaar, en stijgen de steile en gladde rotswanden zo'n 160 meter de lucht in aan beide kanten. Men zegt dat de gigantische rotswanden op magische wijze veranderen van kleur naarmate de dag vordert.

Op de bodem van de kloof stroomt een ijskoude rivier, die ooit grote hoeveelheden water bevatte om daarmee de kloof uit de rivier te houwen. Sindsdien is de rivier opgedroogd en stroomt er nog een kleine gletsjer stroom. Via een goed onderhouden asfaltweg vanaf Tinerhir kun je naar deze plek in de kloof komen.

De kloof is werkelijk adembenemend en gemakkelijk te bewandelen met veel plaatsen om te stoppen voor een foto. Ook bieden de oneffen oppervlakken van de robuuste rotsen volop mogelijkheden voor klimmers. Het is zelfs mogelijk om hier een nacht door te brengen in een van de kleine hotels en lodges in de kloof die hier opgezet zijn door de lokale bevolking.

Top reizen naar Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15 dagen
Groepsrondreis
Marokko, Rabat, Erg Chebbi, Aït Benhaddou, Ouarzazate, Tizi n'Tichka

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1