Home
Blog
Algemeen
Dit zijn de vijf beste plekken voor digital nomads

Dit zijn de vijf beste plekken voor digital nomads

op 2 november 2017
1 minuut leestijd
Dit zijn de vijf beste plekken voor digital nomads

Inmiddels kennen we allemaal wel iemand: de digital nomad die reizend zijn geld verdient. Working where the wifi is! Wij noemen de vijf populairste plekken voor digital nomads.

Digital nomad is geen beroep, maar is een term voor de steeds groter wordende groep ondernemers die vaak geen vaste thuisbasis hebben, maar overal ter wereld werken. Het zijn locatie-onafhankelijke freelancers, creatieve ondernemers en remote workers die al reizend hun geld kunnen verdienen. Grote kans dat je in de volgende populaire steden veel digital nomads tegenkomt.

Chiang Mai, Thailand

chiang mai
chiang mai

Niet alleen heeft Thailand een ontzettend sterke aantrekkingskracht op reizigers, ook voor digital nomads is dit een walhalla. Er zijn tegenwoordig verschillende plekken die razend populair zijn onder digital nomads, maar Chiang Mai blijft toch wel de publiekslieveling. Lage kosten voor levensonderhoud, accommodatie van prima kwaliteit, uitstekende internetverbinding, grote community van mede-nomaden en uiteraard het verrukkelijke Thaise eten. Elke dag een Thaise massage: what else?

Ubud, Bali

ubud
ubud

Bali heeft een aantal prachtige coworkingspaces, waarvan Hubud in Ubud de allereerste is. Een erg populaire plek, omdat je je vrije uren hier kunt slijten met surfen, yogalessen en overheerlijke massages. Je ontmoet hier veel inspirerende nomads en wordt snel onderdeel van de bijzondere community. Er worden regelmatig inspirerende events en activiteiten georganiseerd. Ook in Seminyak, Sanur en Canggu schieten de coworkingspaces als paddenstoelen uit de grond.

Medellín, Colombia

medellin
medellin

Hot en upcoming Medellín in Colombia is een waanzinnig populaire plek voor digitale nomaden. Waar het voorheen nog één van de gevaarlijkste steden ter wereld was, is het tegenwoordig een broeinest van ondernemerschap en creativiteit. Er zijn verschillende coworkingspaces die volledig zijn ingesteld op locatie-onafhankelijke freelancers, maar er zijn ook veel hippe koffietentjes waar je kunt werken. In de avonduren kun je je onderdompelen in het Colombiaanse nachtleven.

Lissabon, Portugal

lisbon
lisbon

Ook Europe is een populaire spot voor digital nomads en Spanje heeft als ultieme bestemming behoorlijk aan de weg getimmerd. Zo zijn er grote kuddes nomaden te vinden in bijvoorbeeld Barcelona, Tarifa en Gran Canaria. But Spain, eat your heart out. Ook Lissabon in Portugal is een ontzettend populaire plek voor digitale nomaden. Een prachtig inspirerende stad waar locatie-onafhankelijke ondernemers elkaar meer en meer vinden om te co-worken. Internet is snel en betrouwbaar, er ontstaan veel flexibele werkplekken, werkruimtes en café’s en betaalbare kosten voor levensonderhoud.

Boedapest, Hongarije

budapest
budapest

Boedapest wordt regelmatig genoemd als populaire bestemming voor digital nomads. Er is een aantal coworkingsspaces met uitstekende internetverbinding waar veel nomads elkaar treffen om te werken. De Hongaarse hoofdstad is een moderne Europese stad, maar de kosten voor levensonderhoud zijn voor Europese maatstaven relatief laag. Naast hard werken, kun je in Boedapest ook prima uitgaan. Het is een levendige stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten voor na werktijd.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8