Turkmenistan

Saparmurat Hajji moskee

Rondreis Turkmenistan

Ontdek het hart van Centraal-Azië

Reizen door Turkmenistan is een unieke ervaring, waarbij je wordt teruggeworpen in de tijd. In dit gedeelte van Centraal-Azië beleef je de traditionele kleding, tapijten, kamelen, paardenraces, islamitische architectuur, bedrijvige bazaars en de gigantische Karakum woestijn.

Tijdens je rondreis door Turkmenistan zal het land je twee gezichten laten zien: de overheid verplicht je om een gids te huren die continu met je meereist. Hoewel hij je nauwelijks zal belemmeren in je vrijheid, is dat voor sommigen toch een nadeel. De bevolking echter is uiterst vriendelijk, waarschijnlijk omdat hun ouders en grootouders een Nomadenbestaan leidden. Steden als Merv en Konye-Urgench mag je tijdens het rondreizen in Turkmenistan in ieder geval niet overslaan!

Vroeger waren dit belangrijke handelsplaatsen en zelfs nu kun je er nog moskeeën en mausoleums uit die tijd bezoeken. Ook in de hoofdstad Ashgabat vind je mooie bezienswaardigheden, en in de Karakumwoestijn vergaap je je aan prachtig gekleurde rotsen. Zelfstandig reizen is hier zoals gezegd niet mogelijk, dus kies uit een groepsrondreis of individuele rondreis!

Hoofdstad:
Asjchabad
Inwoners:
4.952.081
Oppervlakte:
488.100 km2
Beste reistijd:
maart t/m mei, september en oktober
Tijdsverschil:
4 uur later
Vliegtijd:
7:45uur
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Turkmenistan

Reisorganisaties met reizen naar Turkmenistan

Reizen naar Turkmenistan

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levendige cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.
Koning Aap
vanaf
€ 8.095
Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Maak kennis met het ‘onontdekte’ hart van Azië. In Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan vind je kleurrijke bazaars, islamitische architectuur, rondzwervende nomaden, spectaculaire landschappen en een innemende bevolking. Je reist door een deel van de wereld dat op zoek is naar een nieuwe identiteit. Overal zie je het verleden tijdens je Centraal-Azië rondreis; de culturele rijkdommen van de Zijderoute, eeuwenoude islamitische rijken en de Sovjetcultuur.
Koning Aap
vanaf
€ 2.995
Zijderoute, 22 dagen

Zijderoute, 22 dagen

Bijzondere rondreis door Centraal-Azië langs de eeuwenoude karavaansteden Bezoek levendige lokale markten, kleurrijke medressen en moskeeën Verken de prachtige natuur van Kazachstan Beleef het spectaculaire hooggebergte van Kyrgizië
Djoser
vanaf
€ 3.095
Groepsrondreis Zijderoute - kort

Groepsrondreis Zijderoute - kort

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan wordt een groot deel van de handelsroute gevolgd. Per bus reis je door eeuwenoude steden, spectaculaire landschappen, over hoge passen tot aan Almaty. Ook vandaag de dag zijn de landen van Centraal-Azië een bezoek meer dan waard. De steden staan bol van prachtige Oosterse architectuur, bazaars en er wonen vriendelijke mensen. Een groepsreis langs een groot deel van de Zijderoute, de legendarische handelsroute waar achter een wereld schuil gaat van romantiek en avontuur, van handelskaravanen, oude steden en Marco Polo.
Sawadee
vanaf
€ 3.439

Blogs over Turkmenistan

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?

Beoordelingen van Turkmenistan

Wat zijn de Turkmenistan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Turkmenistan.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.