Turkmenistan

Saparmurat Hajji moskee

Rondreis Turkmenistan

Ontdek het hart van Centraal-Azië

Reizen door Turkmenistan is een unieke ervaring, waarbij je wordt teruggeworpen in de tijd. In dit gedeelte van Centraal-Azië beleef je de traditionele kleding, tapijten, kamelen, paardenraces, islamitische architectuur, bedrijvige bazaars en de gigantische Karakum woestijn.

Tijdens je rondreis door Turkmenistan zal het land je twee gezichten laten zien: de overheid verplicht je om een gids te huren die continu met je meereist. Hoewel hij je nauwelijks zal belemmeren in je vrijheid, is dat voor sommigen toch een nadeel. De bevolking echter is uiterst vriendelijk, waarschijnlijk omdat hun ouders en grootouders een Nomadenbestaan leidden. Steden als Merv en Konye-Urgench mag je tijdens het rondreizen in Turkmenistan in ieder geval niet overslaan!

Vroeger waren dit belangrijke handelsplaatsen en zelfs nu kun je er nog moskeeën en mausoleums uit die tijd bezoeken. Ook in de hoofdstad Ashgabat vind je mooie bezienswaardigheden, en in de Karakumwoestijn vergaap je je aan prachtig gekleurde rotsen. Zelfstandig reizen is hier zoals gezegd niet mogelijk, dus kies uit een groepsrondreis of individuele rondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Asjchabad
Inwoners:
6.117.933
Oppervlakte:
488.100 km2
Beste reistijd:
maart t/m mei, september en oktober
Tijdsverschil:
4 uur later
Vliegtijd:
7:45 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Turkmenistan

Reisorganisaties met reizen naar Turkmenistan

Reizen naar Turkmenistan

Blogs over Turkmenistan

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?

Beoordelingen van Turkmenistan

Wat zijn de Turkmenistan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Turkmenistan.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.