Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

Zanzibar

Dit eiland in de Indische oceaan is the place to be als je van watersporten houdt. De fraaie koraalriffen zijn zeer interessant voor duikers en snorkelaars. Je kunt op het eiland ook enkele plantages bezoeken waar specerijen worden verbouwd.

 

Ngorongokrater

De enorme Ngorongokrater heeft een buitenaards aanzien, maar is in werkelijkheid de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. Er leven ongeveer 30.000 neushoorns, leeuwen en giraffen in de krater. Daarmee is het één van de dichtst bevolkte wildgebieden ter wereld en een uitstekende plek om in korte tijd veel dieren te zien.

Mount Kilimanjaro

Deze reus op de grens van Tanzania met Kenia is de hoogste berg van Afrika (5895 meter). De beklimming is niet heel erg zwaar, maar je hebt wel een erg goede conditie nodig om de ijle lucht aan te kunnen. Onderschat dit niet. Tijdens je weg naar boven reis je door verschillende klimaatzones, wat de klim tot een unieke ervaring maakt.

Nationaal Park Tarangire

Dit park ligt in de Great Rift Valley en is bijna 4.000 vierkante kilometer groot. Het is een echte wildernis waar je goed kunt hiken. De ‘hoofdattractie’ is de grote populatie olifanten, maar je komt ook giraffes en zebra's tegen, die hier vaak het hele jaar blijven. Ook de begroeiing is zeer spectaculair met bomen die er al stonden voor onze jaartelling begon.

 

Serengeti Nationaal Park

Waarschijnlijk is Serengeti het beroemdste natuurgebied ter wereld en niet zonder reden. Ieder jaar vindt hier een enorme migratie van dieren plaats als ze zich verplaatsen om de droogte te ontlopen. Het is een zeer spectaculair schouwspel en voor veel mensen dé reden om Tanzania te bezoeken.

Meer weten over reizen naar Tanzania?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Tanzania