Rwanda

Berggorilla in Rwanda

Rondreis Rwanda

Op zoek naar de berggorilla's

Rwanda is hét land om berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving te zien. Één van de beste plekken om dit te doen is tijdens een gorilla trekking in het Volcanoes National Park. Een onvergetelijke ervaring! Maar Rwanda biedt meer: de bijzondere hoofdstad Kigali, vele andere dieren en het Kivu meer bijvoorbeeld.

Erg goedkoop is rondreizen door Rwanda niet, maar daar krijg je heel wat voor terug! Na de vreselijke genocide in 1994 doet Rwanda zijn best om mensen naar het land te lokken. Die komen vooral om de zeldzame berggorilla's te zien die je alleen nog in dit land vindt. In het Vulkanenpark om precies te zijn, waar je ook prima kunt hiken tussen de vulkanen (die tot 4500 meter hoog zijn!) en in een tropisch regenwoud. Maar je rondreis Rwanda is pas net begonnen!

Als je een goed overzicht wilt krijgen van Rwanda, kies je natuurlijk voor een individuele rondreis of groepsrondreis! Dan kom je waarschijnlijk ook bij het Kivumeer terecht. Je vindt hier heerlijke stranden waar het goed chillen is het luxe resort Gisenyi.

Vlag:
Hoofdstad:
Kigali
Inwoners:
13.276.517
Oppervlakte:
26.338 km2
Beste reistijd:
juni en augustus
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
9:15 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
7/10
Steden
5/10
Eten
6/10
Actief
8/10

Video's van Rwanda

Blogs over Rwanda

· Redactie
Voordeliger bereikbaar in Afrika
Als je binnenkort op reis gaat naar een land in Afrika en binnen Afrika goedkoper bereikbaar wilt zijn, dan moet je zeker even verder lezen. Het zou namelijk best eens zo kunnen zijn dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van snelle en eenvoudige diensten voor roaming. In zo’n tien Afrikaanse landen kun je op die manier namelijk al aanzienlijk besparen op de kosten.

Beoordelingen van Rwanda

Wat zijn de Rwanda ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Rwanda.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.