Noord-Korea

Berglandschap in Noord-Korea

Rondreis Noord-Korea

Treed binnen in deze bijzondere wereld

Een rondreis Noord-Korea; het ligt niet voor de hand, maar kan toch heel bijzonder zijn. In een privé auto met chauffeur en twee gidsen bekijk je het bergachtige landschap, met hoge pieken, rivieren en watervallen en kom je langs bezienswaardigheden uit het socialistische regime.

Rondreizen in vrijheid kun je in Noord-Korea wel vergeten. Per jaar worden er slechts een kleine 2000 westerlingen toegelaten, die bovendien ook ieder twee gidsen annex bewakers toegewezen krijgen. Je kunt voor je rondreis begint aangeven wat je wilt zien, maar als daar plekken tussen zitten die mogelijk een negatief beeld geven van het land kun je het wel vergeten. Waarom dan toch op rondreis door Noord-Korea? Omdat de plekken die je wel kunt bezoeken, absoluut prachtig zijn!

Neem de hoofdstad Keasong waar je eeuwenoude tempels vindt. Of de Myohyangbergen met zijn vele watervallen. Maar de belangrijkste ‘attractie’ is misschien wel gewoon rondlopen in dit laatste grote socialistische bolwerk. Je zult een individuele rondreis of groepsrondreis moeten boeken om Noord-Korea in te komen. En je levert dus veel vrijheid in, maar krijgt daar wel een prachtige ervaring voor terug.

Vlag:
Hoofdstad:
Pyongyang
Inwoners:
25.887.045
Oppervlakte:
120.540 km2
Beste reistijd:
april t/m juni, september en oktober
Tijdsverschil:
8 uur later
Vliegtijd:
12:00 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Steden
7/10
Eten
8/10
Actief
6/10

Video's van Noord-Korea

Blogs over Noord-Korea

· Redactie
De 5 meest gevaarlijke activiteiten op reis
Reizen staat voor veel reizigers gelijk aan avontuur en als we weg van huis zijn durven we vaak net iets meer dan normaal. Voor de waaghalzen hier 5 van de meest gevaarlijke activiteiten op reis.
· Redactie
Steeds meer toeristen Noord-Korea
Noord-Korea staat bekend als een van de meest gesloten staten ter wereld. Toch groeit het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Noord-Korea. Dit nieuws werd onlangs naar buiten gebracht door het KCNA, het Staatspersbureau.
· Redactie
Grootste hotel Noord-Korea eindelijk open?
Het mag met recht een meerjarenproject worden genoemd, want de bouw van wat het grootste hotel van Noord-Korea moet zijn, duurt nu al enkele decennia. In 1987 is men in Pyongyang begonnen met het bouwen van het inmiddels beruchte Ryugyong hotel en het ziet er nu naar uit dat het hotel ‘waarschijnlijk’ en ‘gedeeltelijk’ zal worden geopend in 2013.
Noord-Korea mag dan een 'gesloten' land zijn, een rondreis naar dit land is meer dan de moeite waard. Het is fascinerend om te zien wat de invloed van de overheid op het dagelijkse leven en de bevolking heeft. Er worden per jaar maar enkele duizenden westerse toeristen toegelaten. Ik vond deze reis een hele mooie ervaring!
- Charlotte

Beoordelingen van Noord-Korea

Wat zijn de Noord-Korea ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Noord-Korea.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.