Marokko ervaringen

De Marokko ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Marokko,

Er zijn 49 ervaringen met Marokko geplaatst.

Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1

Beoordelingen van Marokko

Wat vinden anderen van rondreizen in Marokko?
8,4

De pareltjes van Marokko

Marokko
07-01-2016

Ik ben twee dagen in Marrakesh geweest en heb een excursie gedaan naar de Sahara. Hierbij zijn we vanuit Marrakesh met een privéchauffeur naar Zagora gereden door het prachtige Marokkaanse landschap. Ondertussen veel stops gemaakt, een paar goede foto's geschoten, heerlijk geluncht en een paar geweldige plekken gezien, zoals Ouarzazate. Eenmaal aangekomen in Zagora zijn we op een dromedaris gestapt en hebben we anderhalf uur door de woestijn 'gereden'. Daar hebben we uiteindelijk tussen de vriendelijke Berbers in een tentenkamp geslapen en een prachtige zonsondergang en -opgang gekeken. Een geweldige ervaring! Marrakesh was uiteraard heel fijn!

Maaike Lut
Gereisd met partner in June 2015
7,4

Marakesh

Marokko
Individuele rondreis met D-reizen
07-01-2016

Mooie stad om in een weekje te ontdekken. In de maand augustus uiteraard wel erg warm. De mensen zijn erg opdringerig zowel de mannen als de vrouwen. Het reizen als vrouw is dan ook niet altijd vertrouwd zeker in de avond uren niet. Echt zijn er ook echt vriendelijke mensen die niet achteraf van alles willen.

Yvette
Gereisd met vrienden in August 2012
7,8

Prachtige cultuur, heerlijk weer en adembenemende natuur

Marokko
Familiereis met D-reizen
06-01-2016

Rondreis gemaakt door Marokko, met als hoogtepunten Marakkesh en Agadir.

Warda
Gereisd met vrienden in July 2013
8,2

Rondreis koningssteden

Marokko
Groepsrondreis met Kras Reizen
04-01-2016

Heel veel gezien, Marakesh, Fez, Casablanca!
Een reis om nooit meer te vergeten.
Ook de leerlooierij, prachtig om te zien, maar de stank bleef nog heel lang in mijn neus zitten

Margreet Blokker
Gereisd met vrienden in September 2014
8,3

Rondreis koningssteden

Marokko
Groepsrondreis met Dades Reizen
18-10-2015

Veel indrukken opgedaan,veel informatie ontvangen van een geweldige gids. Alles klopte aan deze reis. Het vervoer, de overnachtingen in de mooie Riads, het eten ,de tussenstop bij de watervallen van Ouzoud.
Niets is te vel voor deze organisatie. Wij vragen zij voeren uit. Een echte aanrader.

Rob Ancona
Gereisd met partner in October 2015
7,7

Koningssteden Marokko

Marokko
30-09-2015

We hebben een mooie rondreis gemaakt langs de zgn. Koningssteden. Gestart in Casablanca, door naar Rabat waar we in een supertoffe Dar hebben overnacht en daarna met de trein maar de volgende bestemming: Fez. Heerlijk om door deze stad te struinen; de straatjes in de Medina lenen zich daar perfect voor!
Marokko is een prima reisland, neem zeker ook eens de trein zodat je het afwisselende landschap aan je voorbij kunt laten gaan: van groene heuvels tot rode woestijnkleuren!

Ragna
Gereisd met partner in May 2021
7,2

Vakantie met 2 steden.

Marokko
30-09-2015

Tijdens deze vakantie 2 plaatsen aangedaan.
Het eerste deel van de reis was in Marrakesh. De oude stad is werkelijk waar schitterend!
Ook hebben we enkele excursies gedaan vanuit hier naar oa een oud dorpje, de bergen en naar het begin van een woestijn. Mooi om de verschillen te zien in het landschap en tussen stad en een bergdorpje.
Halverwege de reis gingen we door naar Agadir wat ik helemaal niets vond.
Het strand was groot maar je werd continue lastig gevallen. Dus dan maar bij het zwembad gaan liggen, waar je tenminste nog een parasol kon regelen als het te warm werd.
Vond de plaats zelf helemaal niet leuk of mooi dus vond het niet erg om naar huis te gaan.
Als ik dat tevoren had geweten had ik liever in Marrakesh gebleven de hele vakantie.

Anke
Gereisd met partner in May 2021
8,3

Prachtig

Marokko
30-09-2015

Familiebezoek, stranden, heerlijk eten

Anita
Gereisd met gezin in May 2021
8,8

Marokko het land van diversiteit in zowel natuur àls cultuur

Marokko
30-09-2015

Rondreis door Marokko met als tussenstops een aantal van de Koningssteden. In Fes zijn de Franse invloeden goed zichtbaar, maar in de eeuwenoude medina (stadscentrum) waan je, je in een 1001 nacht-sprookje. Meknes is een waanzinnige stad waar het grote plein levendig is en waar je het prachtige paleis kunt aanschouwen. De ongerepte natuur is verbazingwekkend, dorre stukken, gebergtes met vol groen, oases en ook de Sahara is magisch. Er is zoveel te zien onderweg, dat een rondreis door dit land geen moment verveelt. Tijdens de rondreis zie je niet alleen de diversiteit in natuur, ook de verschillen in cultuur is goed waarneembaar. Nomaden en arme mensen uit de steden en dorpen die echt van heel weinig moeten rondkomen, maar toch zo gastvrij zijn. Dan ook nog eens de prachtige paleizen, grote woningen en de verschillende indrukwekkende moskeeën. Als afsluiter Marrakech en dat is ook voor een stedentrip zeer de moeite waard om eens naartoe te gaan. Het is net of je honderden jaren terug de tijd in gaat met een vol plein met overal kraampjes en kleedjes, activiteiten, lekker eten, muziek.
Kortom: echt een fantastich land!

Shanna
in May 2021
8,2

Leuk om een keer te zien

Marokko
30-09-2015

Het plein van Marrakech is al een beleving opzich.! Veel kraampjes en slangenbezweerders iedereen is heel vriendelijk en er valt genoeg te eten.! Ook nog op een kameel de woenstijn ingeweest en midden in de woenstijn geslapen in tenten erg gave ervaring met z'n alle zingen rond een kampvuur dat was erg gezellig.! Zeker de moeite waard om een keer te zien.!

Marjolein
Gereisd met gezin in May 2021
8,2

Bucketlist Marokko

Marokko
30-09-2015

Marokko is veelzijdig door de cultuur en natuur. Een rondreis door het land is zeker aan te raden! Bezoek de Berbersteden en slaap in de woestijn, ervaar het bruisende Marrakech, ga surfen in Essaouira en rust uit aan het strand van Agadir. Slapen doe je in een Riad en vervoer is makkelijk per bus of taxi.

Danielle van den Berg
Alleen gereisd in May 2021
8,8

Een onverwacht prachtig land!

Marokko
30-09-2015

Rondreis in een mooi land en een oude cultuur.....aanrader!

Annemarie ter Brake
Gereisd met partner in May 2021
9,2

Magisch Marokko!

Marokko
30-09-2015

Marokko is een geweldig land en je waant je in een andere wereld. In Marrakesh ruik je allerlei geuren en s'avonds op het Djema El Fna Plein waan je je in het 1000 en 1 nachten- gevoel. Het atlas gebergte is een van de mooiste die ik heb gezien. Huisjes gebouwd op de rotsen, langs de rivier waar nog wat groen te vinden is. Voor je gevoel rijd je langs de afgrond maar de arabieren weten heel goed van aanpakken. Ze zijn trouwens ook heel gezellig en spelen spelletjes met de kinderen. In Marokko moet je echt naar de woestijn. Het is zo mooi en schoon en slapen in een tentenkamp is een aanrader. Bovendien kun je de sterrenhemel bekijken zoals je die nog nooit hebt gezien. De volgende dag rijd je op een kameel met een mooie hoofddoek om en met liters water op voorraad. Een bijzondere ervaring! Marokko is Magisch!

Vera de Boer
in May 2021
7,8

Rondreis marokko

Marokko
30-09-2015

Wij zijn in 12 dagen door marokko getrokken. De koningssteden zijn natuurlijk een aanrader, maar ik heb zelf het meest genoten van tocht met jeeps door de Todrakloof en de dadeskloof. Dat is echt machtig mooi! Ook een overnachting in de woestijn en zonsopgang tussen de zandduinen mag niet ontbreken!

Esther Munnig Schmidt
Alleen gereisd in May 2021
7,2

Mooie reis gemaakt door o.a. het Atlasgebergte!

Marokko
30-09-2015

We zijn van Fez via de Erg Chebbi Woestijn naar Marrakech gereden. Het Atlasgebergte was schitterend, de woestijn in op de dromedaris is een aanrader!

Kim Dekker
Gereisd met partner in May 2021
8,2

Marokko, land dichtbij en toch heel anders!

Marokko
30-09-2015

in twee weken een rondreis gemaakt. Levendige en sprookjesachtige steden, sloffen op een kameel naar de bedoeïentent voor een nacht onder sterren. Authentieke dorpjes met lemen huizen en thee drinken tussen de locals, wandelen in de bergen en Marokkaans leren koken. Marokko is een land dat je beleeft!

Mariska
Gereisd met gezin in May 2021
9,3

1001

Marokko
30-09-2015

zoveel te bezichtigen en cultuur, dat je aan een week vakantie niet genoeg hebt

Aziza
Gereisd met gezin in May 2021
8,0

Even helemaal anders

Marokko
02-04-2015

Twee weken Marrakesh; even helemaal ergens anders! Een groot verschil met de gemiddelde westerse stad; schitterende gebouwen, leuke marktjes, zowel de wervelende drukte op het Jemaa el Fna als rust op een dakterras waar de meest heerlijke gerechten worden geserveerd voor een bijzonder acceptabele prijs. Tip; laat je rondrijden met een taxi (€3 en je wordt de hele stad rondgereden!) of boek een excursie naar Cascades D'aoud (adembenemende watervallen) of Essaouira (dagje strand).

Tessa kolner
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Magie in marrakech

Marokko
04-03-2015

Een plaats waar ik altijd van droomde en dolgraag wilde bezoeken is Marrakech in Marokko. De naam alleen al roept bij mij sprookjesachtige taferelen op. Gelukkig dachten de vrienden met wie wij ieder jaar een stedentrip plannen hier hetzelfde over en het speuren op internet naar een hotel en leuke bezienswaardigheden kon beginnen. De dag van vertrek brak aan en na een vlucht van 3 uur en 20 min. landen wij op het vliegveld.
Marrakech ligt 10 minuten van het vliegveld. Dus na een kort ritje werden we in de aankomsthal van het hotel opgewacht met verse muntthee en een koud washandje.
Wij gingen na het opfrissen per taxi naar Jardin Majorelle. De rit hiernaar toe is al een avontuur op zich. Onderhandelen over de prijs is verstandig en voorkomt een hoop ellende. Vanaf 1980 is de tuin en het bijbehorende woonhuis overgenomen door Yves Saint Laurent en was in zijn bezit tot aan zijn dood. Buiten de tuin is het een drukte van jewelste. Taxi’s, verkopers, er wordt je van alles aangesmeerd, brommers en lawaai. Eenmaal door de poort van de tuin overvalt je een enorme rust. Totaal overweldigd door de schoonheid, de vegetatie en het kleurgebruik waan je je in het paradijs.
Onze groep komt vaker bij elkaar om leuke dingen te doen en regelmatig wordt en dan gekookt. Hierdoor hadden wij al snel het plan om een Marokkaanse kookworkshop te volgen. Onder het waakzaam oog van een Nederlandse dame die enige jaren geleden de overstap heeft gemaakt naar Marokko leer je onder begeleiding van Marokkaanse dames, traditioneel Marokkaans koken. Eerst ga je boodschappen doen in de souks en locale markt. Je krijgt geld, een boodschappenlijst en tassen mee.
Na alle ingrediënten verzameld te hebben was het tijd om aan de slag te gaan. Op een leuke locatie midden in de souks in een traditionele riad werden we ontvangen met uiteraard thee, water en wat lekkers. Hier kregen we een boekje met diverse recepten. De Marokkaanse dames komen helpen, zij spreken alleen Frans maar met gebaren kom je een heel eind. Na het koken eet je alles gezamenlijk op in een mooie binnentuin.
We sloten deze stedentrip af met een tour door het Hoge Atlas gebergte, waar we een bezoek brachten aan een traditioneel berberhuis. De bewoner liet ons de kunst van het thee bereiden zien (veel suiker!). De tocht door de bergen is onvergetelijk en de uitzichten adembenemend. Je ziet van alles, mannen op ezels en koeien op de weg. Marrakech een stad met een totaal andere cultuur en zijn mooie souks is ons goed bevallen.

Tips
Kookles bij Souk cuisine een aanrader

Madelon Snelleman
Gereisd met vrienden in May 2021
10

Een super land mensen gast vrij mooie plekken zoals marrakech fess tanger martil super daar heerlijk eten

Marokko
04-03-2015

Het is super mooi daar
Marrakesche is ook echt een aanrader
En zijn zoveel mooue plekken daar
Super lekker het strand
Het eten isook heerlijk
En de mensen vriendelijk en gast vrij
wil er heel graag weer heen met me zoontje maar met een uit kering is het wel wat moeilijk maar ik blijf hopen om er weer een keer heen te kunnen

Citty van willigen
in May 2021
9,0

Reis door Marokko

Marokko
26-02-2015

Ik heb een rondreis gemaakt door Marokko. We hebben overnacht in 2 bijzondere woestijnen, een steenwoenstijn en een zandwoestijn. Heel indrukwekkend! Ook erg heet, dus zoek de schaduw op in de middaguren.
We zijn op kamelen de woestijn in gegaan om daar in een tentenkamp te overnachten.
Ook hebben we het Atlas gebergte van Marokko bezocht, en mooie hikes gemaakt.
We sloten de rondreis af aan de kust. Heerlijk een paar dagen ontspannen aan het strand!
Marokko bied je alles! Cultuur, avondtuur, zon, zee en een hele aardige bevolking!

Jolien van Dijk
Alleen gereisd in May 2021
8,0

Rondreis Marokko

Marokko
20-02-2015

Ik heb een rondreis gehad in nov 2014.
Veel mooie plekken gezien, mensen waren erg vriendelijk. Je krijgt echt een indruk van hoe ze er leven.
het eten was goed maar vaak het zelfde.
Reisleiding sprak goed Ned.

G van den hoek
Alleen gereisd in May 2021
8,0

Mijn eerste reis naar Noord-Afrika, Marokko

Marokko
19-02-2015

Tijdens deze reis ben ik geweest in Rabat. Dit is een hele mooie grote stad! Het viel me meteen op dat het er super anders is dan in Nederland, maar op een eigen manier toch erg leuk! Ik heb er mijn ogen uitgekeken naar de compleet andere cultuur, kledingdracht en mensen. Het was een erg leuke reiservaring!

Moon Bruijgom
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Oosters en avontuurlijk

Marokko
17-02-2015

Een mooi land voor een strandvakantie gecombineerd met het ondernemen van avontuurlijke en culturele excursies.

Strand, excursies naar bergen, mooie steden, ezelrijden de berg op, uitrusten bij een echte oase, jeep tocht door de woestijn, koningstad Marrakesh bezoeken. Wandelen door de mysterieuze soukh en over het levendige Jmna-el-Fnah plein.
Avontuurlijk en een echt oosterse sfeer.

Marcel Apperloo
Gereisd met partner in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in Marokko?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.