Kirgizië

Leven op het platteland

Rondreis Kirgizië

Sneeuwtoppen, glooiende grasvlaktes en gastvrije nomaden

Kirgizië (vroeger Kirgizistan) is een voormalige Sovjet-Unie staat in Centraal-Azië. Hier vind je nog ongerepte natuur en een afwisselend landschap vol eindeloze bergen, naald- en loofbossen, groene weiden en meren. Hoogtepunten tijdens je reis zijn de overnachtingen in yurts van rondtrekkende nomaden.

Je vindt Kirgizië in Centraal-Azië, waar diverse gebergten tegen elkaar botsen. Het landschap in dit land is dan ook ronduit spectaculair en staat garant voor prachtige rondreizen. Of je nu een hiker bent die zich wekenlang wil verliezen in de bergen of een paardrijder die eens van omgeving wil veranderen, in Kirgizië maak je de rondreis van je leven. Pas wel op, want in sommige regio’s is het af en toe onrustig. Check dus van tevoren of het veilig is in de gebieden die je wilt aandoen.

Er zijn maar weinig landen op aarde waar het zo gemakkelijk is om in contact te komen met de lokale bevolking. Velen leiden hier nog altijd een Nomadenbestaan. Vooral rond Lake Song-Köl en andere meren kom je veel mensen tegen. Weet je niet precies welke regio je wilt bezoeken? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!

Hoofdstad:
Bisjkek
Inwoners:
5.146.281
Oppervlakte:
198.500 km2
Beste reistijd:
april, mei, september & oktober
Tijdsverschil:
4 uur later
Vliegtijd:
8:00 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Kirgizië

Reisorganisaties met reizen naar Kirgizië

Reizen naar Kirgizië

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levendige cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.
Koning Aap
vanaf
€ 8.295
Groepsreis Kirgizië; Bergmeren, adelaars en nomaden

Groepsreis Kirgizië; Bergmeren, adelaars en nomaden

16 dagen
Zoek je een avontuurlijke bestemming, weinig in het nieuws, onontdekt en met een ruige natuur? De alom aanwezige bergen en de nomaden die verblijven in hun joerten in Kirgizië (Kirgizstan) zijn een uitdaging voor iedereen die eens wat anders zoekt. Er zijn volop mogelijkheden tot wandelen en paardrijden in de ongerepte natuur.
Shoestring
vanaf
€ 1.449
Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Rondreis CENTRAAL-AZIË - 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Maak kennis met het ‘onontdekte’ hart van Azië. In Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan vind je kleurrijke bazaars, islamitische architectuur, rondzwervende nomaden, spectaculaire landschappen en een innemende bevolking. Je reist door een deel van de wereld dat op zoek is naar een nieuwe identiteit. Overal zie je het verleden tijdens je Centraal-Azië rondreis; de culturele rijkdommen van de Zijderoute, eeuwenoude islamitische rijken en de Sovjetcultuur.
Koning Aap
vanaf
€ 3.195
Zijderoute, 22 dagen

Zijderoute, 22 dagen

Bijzondere rondreis door Centraal-Azië langs de eeuwenoude karavaansteden Bezoek levendige lokale markten, kleurrijke medressen en moskeeën Verken de prachtige natuur van Kazachstan Beleef het spectaculaire hooggebergte van Kyrgizië
Djoser
vanaf
€ 3.295
Groepsrondreis Kirgistan (Kirgizië)

Groepsrondreis Kirgistan (Kirgizië)

15 dagen
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kirgizië wordt het land van onverwachte schoonheid ontdekt. Vrijwel het gehele land is bedekt met bergen, waarvan vele boven de 3000 meter zijn. Deze reis gaat over verschillende bergpassen met schitterende uitzichten over de vele sneeuwtoppen, langs glooiende grasvlakten waar nomaden met kuddes paarden en schapen rondtrekken. Je kunt meerde dagwandelingen maken. Tijdens de overnachtingen in de homestays en yurts, vilten nomadententen, ervaar je hoe gastvrij en vriendelijk deze mensen zijn.
Sawadee
vanaf
€ 1.779
Groepsrondreis Zijderoute - kort

Groepsrondreis Zijderoute - kort

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan wordt een groot deel van de handelsroute gevolgd. Per bus reis je door eeuwenoude steden, spectaculaire landschappen, over hoge passen tot aan Almaty. Ook vandaag de dag zijn de landen van Centraal-Azië een bezoek meer dan waard. De steden staan bol van prachtige Oosterse architectuur, bazaars en er wonen vriendelijke mensen. Een groepsreis langs een groot deel van de Zijderoute, de legendarische handelsroute waar achter een wereld schuil gaat van romantiek en avontuur, van handelskaravanen, oude steden en Marco Polo.
Sawadee
vanaf
€ 3.439

Beoordelingen van Kirgizië

Wat zijn de Kirgizië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Kirgizië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.