Kirgizië

Kirgizië platteland, nabij Osj

Rondreis Kirgizië

Sneeuwtoppen, glooiende grasvlaktes en gastvrije nomaden

Kirgizië (vroeger Kirgizistan) is een voormalige Sovjet-Unie staat in Centraal-Azië. Hier vind je nog ongerepte natuur en een afwisselend landschap vol eindeloze bergen, naald- en loofbossen, groene weiden en meren. Hoogtepunten tijdens je reis zijn de overnachtingen in yurts van rondtrekkende nomaden.

Je vindt Kirgizië in Centraal-Azië, waar diverse gebergten tegen elkaar botsen. Het landschap in dit land is dan ook ronduit spectaculair en staat garant voor prachtige rondreizen. Of je nu een hiker bent die zich wekenlang wil verliezen in de bergen of een paardrijder die eens van omgeving wil veranderen, in Kirgizië maak je de rondreis van je leven. Pas wel op, want in sommige regio’s is het af en toe onrustig. Check dus van tevoren of het veilig is in de gebieden die je wilt aandoen.

Er zijn maar weinig landen op aarde waar het zo gemakkelijk is om in contact te komen met de lokale bevolking. Velen leiden hier nog altijd een Nomadenbestaan. Vooral rond Lake Song-Köl en andere meren kom je veel mensen tegen. Weet je niet precies welke regio je wilt bezoeken? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Bisjkek
Inwoners:
6.694.200
Oppervlakte:
198.500 km2
Beste reistijd:
april, mei, september & oktober
Tijdsverschil:
4 uur later
Vliegtijd:
8:00 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Kirgizië

Reisorganisaties met reizen naar Kirgizië

Reizen naar Kirgizië

Beoordelingen van Kirgizië

Wat zijn de Kirgizië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Kirgizië.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
5
Stranden
n.v.t.
Steden
5
Eten & drinken
3
Activiteiten
10
6,6

Kyrgyzstan en niet Kirgizië

Kirgizië
Wandelreis
10-12-2023

Ik begrijp niet goed waarom jullie aangeven dat de nieuwe naam Kirgizië is ipv Kyrgyzstan. Het is net omgekeerd. Er wordt niet meer verwezen naar Kirgizië, dat als een Sovjetfederatie wordt beschouwd. Dit is een gevoelig iets voor de inwoners. Ik zou dan ook denken dat een reisorganisatie waarvan er leden naartoe zijn gegaan de laatste jaren hier dan ook rekening mee houden in hun externe communicatie. Dank om dit aan te passen.

Remi
Gereisd met partner