Kras Reizen ervaringen

De Kras Reizen ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Kras Reizen gemaakt hebben.

Er zijn 157 ervaringen met Kras Reizen geplaatst.

Accommodatie
6.7
Vervoer
7.3
Reisleiding
7
Prijs / Kwaliteit
6.6
Algemeen
6.6

Beoordelingen van Kras Reizen

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers die een rondreis met Kras Reizen hebben gemaakt?
4,0

Hoogtepunten

Nederland
Singlereis met Kras Reizen
02-02-2024

veel gezien, prachtig land maar de hotels... duur, oubollig, matig schoon en vooral achterstallig onderhoud. Stond vast in de lift en heb geen gebruik kunnen maken van het zwembad terwijl het mooi weer was. Een beetje luxe en comfort mag wel hoor. Daar betalen we graag voor.

Zefanja zefanja
Alleen gereisd
3,2

Te KRAS voor woorden dus dit nooit meer

Frankrijk
Groepsrondreis met Kras Reizen
12-10-2023

Geachte lezer,
cotes d Azure, cannes,nice, monaco

tsja waar zal ik beginnen , begin maar met het positieve nieuws , het hotel in St Aigulf was goed zoals een v.d. Valk is, eten was ronduit heel goed iedere dag keuze menu en als dat je niet aan stond a la carte met iets bijbetalen soort voucher systeem , werkte uitstekend !

en verder .. 3 dagen voor vertrek kregen we bericht dat de TOP class bus niet kon rijden wegens technische redenen ??? dus een comfort class bus en 40 euro pp terug gestort ( ik nog gebeld maar niets aan te doen staat in de voorwaarden dat dit kan etc ) ik uiteraard nijdig maar goed we zijn gegaan en geloof me er waren 6 stellen die voor het eerst met de bus gingen en die gaan nooit meer ! Want ondanks de bewering vam Kras zit er wel defelijk verschil tussen deze bussen...
Dan wat eenn hork van een chauffeur. De rest die meer ervaring met busreizen had wisten ook niet wat hun overkwam dit hadden ze nog nooit meegemaakt , Johan ( de chauffeur ) wist de weg niet reed continue verkeerd hebben alle tunnels van Monaco gezien en geloof me dat zijn er veel , uren in de bus om ergens te komen , het is echt niet te beschrijven hij had zelfs een keer politie begeleiding nodig om eerst uit een dorp te komen en een keer om in Monaco naar de parkeergarage te komen,
Het zou om te lachen zijn geweest als je een leuke chauffeur had maar dit was een form van Forrest Gump , beetje raar en beetje in zijn eigen wereld en enorm eigenwijs , de halve bus zat met zijn telefoon en daar de tomtom op om hem te helpen maar hij luisterde gewoon niet
Dus dit was voor ons ( voorlopig iig ) de 1e en de laatste busreis , we hebben om 2 uur door Monaco heen te hobbelen in een toeristen treintje en te kijken naar de wisseling van de wacht ruim 7 uur in de bus gezeten echt het was krankzinnig , en het plaatsje Eze hebben we maar van afgezien , door de krappe tijd kregen we daar drie kwartier voor om een berg te beklimmen en we hadden mensen met rollators in de bus en die klim was echt niet te doen in drie kwartier als je ook niet iets had willen zien van het stadje , waarop Johan zei : je kan ook ff 3 kwartier op een terras gaan zitten ???? weet je dat is niet klant vriendelijk en dus heb ik samen met andere voorgesteld om maar weer richting hotel te gaan het was in middels half vier , daar wilde hij eerst niet aan want ja stond in de reisbeschrijving dat we dat moesten , maar naar hoofdelijk stemmen tellen was iedereen in de bus accoord om naar het hotel te vertrekken en zo gedaan , we waren het behoorlijk zat dat geklooi met verkeerd rijden ! Nagenoeg iedere excursie was goed voor 9 uur ergenis.
och ik vergeet de onderweg hotels , Ibis op de heen weg prima kamers modern schoon en goed bed , maar het avond eten …………...werkelijk je geeft het je katten nog niet 80 % ging zo terug naar de keuken.. smakeloos en niet te genieten. Dit zet je gasten niet voor...
Op de terugweg het Greet hotel in Beaune , soort kringloop winkel met slechte bedden , eten net iets beter eten dan in het ibis maar nog steeds ver onder de maat soort salade met ham en iets onduidelijksin zat en kale macaroni en een inimini stukje kip in foute saus en als toetje een lavacakeje die niet warm was, dus net een potje chocopasta op je bord je snapt wij waren niet blij Vandaar deze brief met deze klachten, we zijn GELUKKIG weer thuis , het enige pluspunt van de reis an sich ? De chauffeur reed wel voorzichtig het nadeel ??maar wel vaak de verkeerde route Kortom een vreselijke busreis.
Resumerend teleurstellend en zelfs KRAS onwaaardig -Schandalig was ook dat we ook niet mochten terugkomen en/of parkeren bij Nobis in Asten zolang de andere (wissel) bus er niet was , hebben daardoor 30 minuten op een parkeerterrein gestaan bij Nederweert tussen de vrachtwagens , noemen jullie dat service ??
Nou wij niet dit is echt schandalig ! De “koffietafel “hebben we maar over geslagen die is namelijk voor s’middags bedoelt en niet als avond eten.
Kortom, als dit het niveau van ( alle) Kras reizen is dan voorspel ik Kras een kort bestaan.

Datum van ervaring: 29 september 2023

Antonijsen
Gereisd met partner
8,6

Een prachtige rondreis door Schotland en de Hebriden

Schotland
Groepsrondreis met Kras Reizen
05-10-2023

Wij hebben met 31 andere passagiers en chauffeur Gerard een hele mooie reis gehad. Complimenten voor de chauffeur die tevens reisleider was. De groep was gezellig. Kras bedankt en hopelijk tot een volgende keer. Groet, Harm en Susan Tolsma

Harm tolsma
Gereisd met partner
6,4

Hoogtepunten italie

Italië
Singlereis met Kras Reizen
26-09-2023

Mooie reis, veel hotspots.
De hotels zijn gezien prijs/ kwaliteit best oke. Als je zelf ondernemend bent kun je heerlijk door de steden wandelen dan steeds op mensen moeten wachten die slecht ter been zijn, dat is hopeloos. Lange rijen bij musea en kerken, daar heb je de tijd niet voor. Mis wel een reisleidster erbij, al zou het een stagiaire van de opleiding zijn, chauffeur moet toch veel extra dingen doen,

Karin
Alleen gereisd
9,0

Van Paprika tot Sachertorte

Hongarije
Groepsrondreis met Kras Reizen
25-09-2023

Op 11 september 2023 om 08.30
stapten mijn vrouw en ik in de topclassbus met Peter als chauffeur/reisleider die ons naar Dresden,Praag,Budapest en Wenen zou brengen.
Het werd een mooie reis.
Goede hotels,maaltijden en een afwisselend programma met in de steden goede Nederlandse gidsen.
Vooral een compliment voor onze chauffeur die ons comfortabel heeft vervoerd en bovendien een goede reisleider was niet alleen de bus was topclass.

Peter Rutgers
Gereisd met partner
3,5

Correctie op eerder geplaatste beoordeling

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
24-09-2023

Bij mijn eerdere beoordeling ben ik te hoog (door Kras) met een 6.2 beoordeeld.
Voor de gehele reis zou ik een 2 de juiste beoordeling vinden.
Een drama reis (Lagio Maggiore/Bloemenriviera) slechte hotels, slecht eten, een stressvolprogramma.

Thea Boekhout
Gereisd met partner
6,2

Slechte ervaring rondreis Bloemenriviera

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
23-09-2023

Sept: 10 daagse ‘rond’reis
Lagio Maggiore / Bloemenriviera

Golden Tulip hotel in Mullhouse: middelmatig, eten redelijk, kamers matig.
Hotel Val Grande / Vogogna: slecht, lijkt wel een oost-europesche kazerne op een industrieterrein. Eten slecht. Zeer gedateerd, vieze vloerbedekking, advies : voor dat je gaat liggen check je matras !!!
Hotel La Marina San Bartelomeo; slecht, kamers zeer klein, ‘badkamer’ zeer klein, zeer gehorig, ligt aan een doorgaande weg waardoor veel geluidsoverlast van voorbij razend verkeer.
Teveel excursies in deze reis gepropt waardoor je in vogelvlucht de highlights ziet.
Je zit veel in de bus, excursies zijn minimaal 2 uur vanaf het hotel.

Thea Boekhout
Gereisd met partner
1,0

Wat een belachelijk bedrijf

Noorwegen
Groepsrondreis met Kras Reizen
12-09-2023

Wat een belachelijk bedrijf. Ze willen alleen maar geld verdienen en dat ligt er dik bovenop. Tijdens de reizen wordt er heel vaak reclame gemaakt voor andere reizen, om gek van te worden. Weinig tijd bij locaties en slechte bussen. Zelf die Top class bus stelt niks voor, het is net een trilplaat. Door veelvuldig slaapgebrek door het strakke programma kan je lichaam niet anders dan in slaap vallen bij de hoogtepunten van de reis. Slechte opbouw! Een DDR reis zou er nog vrolijker uit hebben gezien. Het ene hotel is nog lelijker dan de andere en die standaard praatjes van de buschauffeur ben je snel zat, want ja google tegenwoordig. Ja als je graag in een bus zit dan is zo´n reis aan te bevelen maar anders zou ik lekker gaan vliegen, dan zie je tenminste de dingen die er echt toe doen. Er is ook geen personeel aan boord van de bus, heb je in een vliegtuig wel. Er was wel personeel maar dat waren gewoon omgekochte opgejutte medereizigers met een sterke drang naar het huishouden ofzo. Om nog maar te zwijgen of het volk dat op zo´n reis afkomt. Wat een imbecielen zeg, ik dacht dat ik in stijl op vakantie zou gaan maar volgens mij is de hele Schilderswijk gratis mee. Wat een bekrompenheid, die mensen staan al met één been in het graf! Een gevangenis regime heeft nog meer vrijheden dan sommige mensen elkaar gunnen. Ook de verdraagzaamheid is ver te zoeken. Dit klimaat is giftig en de reisleider staat erbij en kijkt ernaar.

Joshua Rutgers
Gereisd met gezin
8,4

Prachtige rondreis

Italië
Singlereis met Kras Reizen
12-09-2023

Half mei een singlereis van 12 dagen door Italië. Helaas maar 1 dag mooi weer gehad.
Doordat meneer Louis Vutton eiland Lago Maggiore had afgehuurd konden we het helaas niet bezoeken. John onze reisleider heeft er toch een onvergetelijke dag van gemaakt.
Enig minpuntje: bij een excursiereis wordt veel gelopen en misschien dat even vermelden in de beschrijving. Nu werd de groep opgehouden en beperkt door een tweetal mensen die slecht ter been waren.
5 hotels gezien waarvan 2 doorreis hotels.
Ik heb genoten en complimenten voor John.

Sylvia
Alleen gereisd
9,8

Een prachtige busreis naar de Cotswolds

Verenigd Koninkrijk
Groepsrondreis met Kras Reizen
06-09-2023

Net terug van een heerlijke 8 daagse busreis naar de Cotswolds in Engeland! Dankzij de voortreffelijke manier van rijden van onze chauffeur Maris en zijn gezellige uitleg en commentaren was de reis een succes. Goede hotels, hier en daar een minder puntje maar de sfeer was overal heel leuk, niet in de laatste plaats door de gezellige medereizigers natuurlijk! Wat hebben we veel gezien en daarnaast geboft met het weer!
Voor herhaling vatbaar, een aanrader voor wie volgend jaar deze reis overweegt!

Els (Theel)-Handgraaf
Alleen gereisd
8,6

Prachtige reis door de Cotswolds

Verenigd Koninkrijk
Groepsrondreis met Kras Reizen
03-09-2023

Onder leiding van de prima chauffeur Maris Niekerk een prachtige reis gemaakt door de Engelse Cotswolds. Een prachtige excursiereis naar steden en dorpen met een rijke geschiedenis. Na aankomst met de veerboot in Dover als eerste extraatje van de chauffeur op de krijtrotsen rondgelopen met uitzicht over zee en haven. De dagen daarna was het genieten van de dorpen en steden met hun typische bouwstijlen. De machtige kerken en kathedralen. De kleine straatjes. De winkeltjes. Een volgend extraatje was het van dichtbij rondlopen bij een heel oude steencirkel "The Kings Men Stone Circle" want we kwamen daar toch langs.
Kortom een rijk gevulde week. Een fijne groep en een kundige begeleiding van Maris.

Henk Funck
9,0

Fantastische reis gehad, erg goede reisleiding

Noorwegen
Groepsrondreis met Kras Reizen
28-08-2023

Wij hebben gisteren de 11 daagse busreis "hoogtepunten van Noorwegen" afgesloten. We hebben genoten van het prachtige landschap, de leuke plaatsjes en musea, de rondleidingen, de top-class bus, de eet buffetten en zeker ook van Peter, onze chauffeur en reisleider. Top.
Peter (en Kras) bedankt. We hebben het erg fijn gehad.

Bert en Monique
Gereisd met partner
9,8

Fietsreis Passau-Wenen

Oostenrijk
Fietsreis met Kras Reizen
23-08-2023

Een heerlijke fietsvakantie gehad langs de Donau.
Goed georganiseerd en alle facetten waren goed afgestemd.
Zowel de reisleider als de buschauffeur hebben er alles aan gedaan om er een fijne reis van te maken.
Mede dankzij de goede sfeer kijk ik terug op een hele leuke reis.

Monique van Dorrestein
Alleen gereisd
6,6

Leuke mooie reis

Italië
Singlereis met Kras Reizen
21-08-2023

10 dagen noord Italië
Leuke drukke reis maar veel gezien.goede chauffeuse die erg veel weet en verteld.
Leuke groep
Alleen de hotels waren drama niet best

Weespermop
Alleen gereisd
10

Prachtige fietsroute van Passau naar Wenen

Oostenrijk
Fietsreis met Kras Reizen
06-08-2023

Elke ochtend was je vrij om met de groep of alleen verder te fietsen. De fietsroute werd op een eerder tijdstip besproken door Cor de reisleider, hele fijne reisleider. Langs de Donau en door prachtige dorpjes en steden gefietst, alwaar er gelegenheid was om wat rond te kijken en iets te nuttigen e.d.
Echt een aanrader om deze reis te boeken bij Kras, vervoer goed geregeld.

Cora den Hollander
Alleen gereisd
8,4

Gewéldig!!

Zwitserland
Groepsrondreis met Kras Reizen
31-07-2023

Wat hebben wij genoten van een schitterende groepsrondreis in Zwitserland! Het was gewéldig!
Heel veel moois gezien en dat is mede te danken aan onze zeer deskundige, vriendelijke chauffeur/reisleider Peter!
Hij maakte van de reis een feestje waar wij volop van genoten hebben.

Nel en Jan van 't Hof
Gereisd met partner
9,6

Fantastische rondreis Schotland gedaan met vriendin

Schotland
Groepsrondreis met Kras Reizen
20-07-2023

We hebben enorm veel gezien. Wat een schitterend land. Mede dankzij onze zeer deskundige chauffeur Peter, die tevens reisleider was. Hij heeft ons zoveel over het land verteld tijdens het rijden. Pluim voor deze man !!! Ik dacht dat we een reisleider meekregen in de bus, maar Peter was chauffeur en tevens de reisleider. We hebben niet 1 moment van onveiligheid gevoeld in de bus terwijl in Schotland ook links gereden wordt. Bij omleggingen was hij niet 1 moment in paniek en heeft ons door onmogelijke straten geleid. Nog nooit meegemaakt. Hij verdient echt een dikke pluim en enorme waardering. Zet hem maar eens in het zonnetje !

Patty
Gereisd met vrienden
5,8

Mooie locaties geweest maar veel te veel op een dag

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
08-06-2023

Veel te druk programma niet te doen voor mensen die slecht ter been zijn. Ging heel veel mis met onze reis van 18 mei steeds veranderingen, 1e Hotel op een industrie terrein 2e hotel Marina iets beter maar in beide hotels het eten zeer slecht voor ons niet meer met Kras.

Marjan Rovers-Hoekman
Gereisd met vrienden
10

WOW indrukkende excursie reis naar Noorwegen

Noorwegen
Groepsrondreis met Kras Reizen
05-06-2023

Gisteravond teruggekomen van een excursiereis 11 dagen Hoogtepunten van Noorwegen. Een werkelijk prachtige, indrukwekkende, imponerende reis met Peter O. als chauffeur/reisleider. Ons groepje A3 van der Velde, Hans Schreiner en Ria Dorsman geven Peter en 12+. Zijn buitengewone rijstijl is jaloersmakend. Heel erg vriendelijk en behulpzaam met wat dan ook. Hopelijk bereikt deze positieve ervaring hem. Na onze ervaringen in Kroatië, Schotland, Ierland en Corsica, Elba en Sardinië met Kras verdienen zowel Peter O. als Kras alle complimenten die maar mogelijk zijn. Jammer dat het alweer voorbij is, behalve in onze gedachten. In 1 woord GEWELDIG.

Loes van Vessem Hellevoetsluis
Gereisd met vrienden
6,2

Gereisd naar het Lago Magiore, bloemriviërata

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
17-05-2023

Prima bus, prima chauffeuse, leuke groepsgenoten. Hotels waardeloos, gesitueerd op de meest dramatische plekken of hele kleine kamer. Heen en terugreis precies dezelfde route, dus geen rondreis. Jammer.

Schmidt
Gereisd met partner
4,4

Https://www.krasbusreizen.nl/italie/excursiereis-amalfikust-en-de-baai-van-napels

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
30-03-2023

Als je graag achter een gids aan wilt hobbelen, slechte hotels met dito eten weet te waarderen en je geen rekening hoeft te houden met je medereizigers, is dit DE REIS voor jou.
Bereid je voor op lange dagen, want je komt pas laat, rond 20.00 uur aan in de "hotels", waar veelal slechts 1 lift is waar twee personen in passen. Voordringen is hier kennelijk de nieuwe regel nadat iemand anders zo vriendelijk was jouw koffer uit de bus te halen.
Je begrijpt dat voordat iedereen op de kamer is en aan tafel plaats kan nemen is de avond om, want rond 06.15 uur is het weer opstaan geblazen.
Alle bezienswaardigheden waren overvol... Summum was Capri, waar net ook 3 cruiseschepen hun passagiers "gelost" hadden.

Lame Aker
Gereisd met partner
3,0

Hele slechte ervaringen

Italië
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2023

Nooit meer rondreis Italië. De hotels waren redelijk( 1 nachtje is net te doen),maar in alle hotels was het eten verschrikkelijk slecht.


A.H. de Waal
Gereisd met partner
1,0

Jarenlang slechte communicatie met klanten

IJsland
Groepsrondreis met Kras Reizen
23-12-2020

Een cruise is ook een rondreis, MS Columbus langs Farøer, Shetland en IJsland, bijna rond. Deze ging tot drie keer niet door.
Eerste keer: averij aan het schip, vier dagen voor vertrek bericht. Tweede keer: corona. Derde keer: failliet.
Het nare is, dat we steeds zelf achter de informatie en het geld aan moesten: na de eerste annulering wilden we de reissom terug, deze werd steeds niet gecommuniceerd, wel dwingende berichten een altern. cruise te boeken, maar dat wilden we niet, want onze cruise was eenmalig dat jaar. Bovendien bleken we behalve de hele reissom ook recht te hebben op 50% van de te boeken volg. cruise binnen bep. kaders en ook dat hebben we zelf moeten onderzoeken, want Kras gaf deze informatie helemaal niet. Na veel mails en zoektijd hadden we eindelijk ons geld terug, voor dit jaar dezelfde reis geboekt.
Veel voordelen: opstappen in onze eigen stad, geliefde reis voor redelijk bedrag, mooie route onderweg.
Corona (en voucher voor aanbetaling) was spelbreker en onlangs ontdekten we zelf dat CMV-rederij failliet is.
Juist omdat je bij Kras alert moet zijn, ervaring, checkten we de datum, openden de boeking en lazen: faillisement.
Bewust alleen voor deze reis een aanbetaling gedaan, niet meer en de annulering afgewacht, wij kennen de regels. Kras dwingt reizigers zo om de jurid. regels zelf te ontdekken, want zelf komt men niet over de brug en benadert klanten niet, niet over teruggave en faillisement.
De afd. verkoopondersteuning werkt wel prima daar, de uitzondering.
Na vier keer mailen onze aanbetaling terug.

A.M.
in May 2021
8,4

Eerste keer georganiseerd

Thailand
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-09-2020

Dit was voor ons de eerste keer een georganiseerde reis.
Kan niet anders zeggen dan dat ik echt tevreden ben met hoe alles verlopen is.
Paar hotels zou ik zelf niet uitgekozen hebben maar waren absoluut prima!
Goede uitleg en fijne gidsen die je alles laten zien met passie!

ARdM
Gereisd met vrienden in May 2021
5,3

Slecht geregeld

Marokko
Individuele rondreis met Kras Reizen
08-03-2020

Wij hebben in januari individuele auto rondreis in Marokko gedaan via kras.
Je krijgt pas paar dagen voor vertrek de hotellijst waardoor je niet goed kan verdiepen in de hotels waar je komt.logisch blijkt achteraf, de hotels waren zo slecht. Bij sommige hotels ligt je boven de nachtclub,eten slecht, service slecht,kamers vol schimmel, bruin water uit de kraan.
De reistijden gemiddeld 5-7 uur per dag staan totaal nieu in verhouding met de te rijden km.
Na klacht bij kras word je afgescheept met reischeque van €50.00 voor je volgende reis. Voor ons was dit de eerste en laatste keer met kras. Slecht om zo met je klanten om te gaan.
Enige goede aan de vakantie was onze auto. Comfortabelste wat we hadden die 2 weken.

WS
Gereisd met partner in January 2020

Ben jij op reis geweest met Kras Reizen?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Kras Reizen.