Home
Blog
Bestemmingen
De Erawan watervallen in Thailand

De Erawan watervallen in Thailand

op 8 januari 2015
1 minuut leestijd
De Erawan watervallen in Thailand

In de buurt van Kanchanaburi, in het westen van Thailand, ligt het Erawan National Park, beroemd om zijn indrukwekkende Erawan watervallen.

Het Erawan National Park is zeer geliefd onder de lokale bevolking. De waterval, bestaande uit zeven niveau's, dankt zijn naam aan de waterval bovenaan, die zou lijken op de driekoppige olifant uit de Hindu mythologie. De eerste drie lagen zijn vrij makkelijk te bewandelen, maar daarna heb je goede wandelschoenen en een goed uithoudingsvermogen nodig om de 1,5 kilometer lange klim te voltooien. Ben je uitgewandeld, neem dan een frisse duik in het turquoise blauwe water bij een van de watervallen. Met name de watervallen op niveau twee en vier zijn indrukwekkend, maar houd je spullen wel in de gaten als je duik neemt, want er lopen aapjes rond die hier graag in grabbelen op zoek naar voedsel.

Verder in het 550 vierkante kilometer grote park vind je de Tham Phra That grot, met een grote verscheidenheid aan kalkstenen formaties. Deze kun je met een gids of met eigen vervoer bereiken, op 12 kilometer ten noordwesten van de ingang van het park. Houd er wel rekening mee dat de toegangsweg onverhard is en het een stevige wandeling naar de ingang van de grot is. Voor geologen is de grot interessant omdat er duidelijk breuklijnen zichtbaar zijn. Nog 5 kilometer naar het noorden ligt het enorme Si Nakharin Reservoir.

Zo'n 80 procent van het park bestaat uit bos, waar je langs drie natuurpaden veel van de diverse bomen kunt zien. Vogel liefhebbers kunnen hier proberen de neushoornvogel te spotten, evenals spechten en parkieten. Ook leven er in het park tijgers, olifanten, cobra's en gibbons. Er zijn bungalows waar je kunt slapen, of je kunt er voor 30 baht slapen in je eigen tent.

Diverse rondreizen door Thailand doen de Erawan watervallen en het nationale park aan. Je kunt er ook komen door een bus vanaf Kanchanaburi te nemen (iedere 90 minuten tussen 8:00 en 17:20 uur, 50 baht) die stopt bij de ingang van de Erawan watervallen. De laatste bus terug naar Kanchanaburi gaat om 16:00 uur.

Thailand heeft bezoekers ontzettend veel te bieden, maar breng je een bezoek aan Kanchanaburi, dan mag een bezoek aan de Erawan watervallen niet ontbreken!

Top reizen naar Erawan Watervallen

Reisorganisaties met reizen naar Erawan Watervallen

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8