Home
Reizen zoeken
R

8 Rondreizen met SRC Reizen

1 t/m 8 van 8 rondreizen getoond
Prachtig Andalusië (met reisleider)

Prachtig Andalusië (met reisleider)

8 dagen
Groepsrondreis
Andalusië heeft alles! Besneeuwde bergen, 1.000 kilometer kust, bossen met kurk- en steeneiken, graanvelden vol klaprozen en eindeloze olijfboomgaarden. In dit prachtige landschap liggen sfeervolle witte dorpjes. Ook vindt u hier de mooiste steden van Spanje, die beroemde monumenten herbergen als het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba. En natuurlijk Los Reales Alcázares in Sevilla, de sfeervolle hoofdstad van Andalusië en “de meest Spaanse stad van Spanje”, zoals de Spanjaarden zeggen. Tijdens deze rondreis gaat u het allemaal zien, ruiken, horen, proeven en voelen. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en hoort niet alleen veel over de (kunst)geschiedenis, maar u beleeft ook het dagelijkse leven, de lokale tradities, de beste tapasrestaurantjes en de gerechten uit de streek. En al dat moois en lekkers vindt u in een fantastisch klimaat, omgeven door temperamentvolle muziek en een aangenaam levensritme. Ontdek het prachtige Andalusië!
SRC Reizen
vanaf
€ 1.049
Napels en Zuid-Italië (met reisleider)

Napels en Zuid-Italië (met reisleider)

9 dagen
Groepsrondreis
Het zuiden van de Italiaanse laars is een onontdekt en ongerept paradijs! Hier geniet u van de prachtige natuurgebieden, ruige kusten, authentieke dorpjes, levendige steden, veel zon en een verrukkelijke keuken. Begin uw Italiaanse avontuur in het mondaine Campanië, bekend door de schilderachtige Amalfikust. Vanuit de kleurrijke dorpjes, die tegen de bergen liggen aangeplakt, geniet u van prachtige vergezichten over de Tyrreense Zee. Aan de voet van de Vesuvius vragen de restanten van het antieke Pompeï uw aandacht. Maar natuurlijk bezoekt u ook het levendige Napels. In deze heerlijke stad maakt u kennis met het passionele Italiaanse leven. Vervolgens reist u door naar het authentieke Apulië. Hier, in de hak van de welbekende laars, kunt u ontelbaar veel cultuurschatten bewonderen. Bezoek de fascinerende grotwoningen in Matera, struin langs de sprookjesachtige trullihuizen in Alberobello en laat u verrassen door de barokke pracht in het sfeervolle Lecce. De schitterende kustlijn met kliffen en rotspartijen, een azuurblauwe zee en de uitgestrekte heuvels met olijfboomgaarden dienen als decor voor deze cultuurpracht. En vergeet de lokale keuken niet! Zuid-Italië staat bekend om de heerlijke wijnen en de eenvoudige maar voortreffelijke streekgerechten. Gaat u mee naar het échte Italië?
SRC Reizen
vanaf
€ 1.198
Ongerept Calabrië (met reisleider)

Ongerept Calabrië (met reisleider)

9 dagen
Groepsrondreis
Het zuiden van Italië is bij velen nog onbekend! Napels, de Amalfikust en het authentieke Apulië genieten inmiddels een beetje bekendheid, maar dieper de punt van de laars in komen nog amper toeristen. Calabrië is daardoor nog heerlijk puur en ongerept. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen! Het onbekende, maar onverwacht mooie Calabrië wordt bijna geheel omringd door twee zeeën. Aan de Costa degli Dei, de godenkust, met fijne zandstranden en betoverend blauw water, ontdekt u juweeltjes als Tropea en Pizzo. Machtige rotsen rijzen uit zee met kastelen en kerken balancerend op de top. U dwaalt door rustieke vissersdorpjes als Scilla, waar de kleine huisjes in het oude centrum op het water gebouwd zijn.In het archeologisch museum van Reggio Calabria herleeft het antieke verleden en leert u alles over Magna Graecia, Groot-Griekenland. Topstukken zijn de bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden, waarvan de kracht en perfectie onovertroffen zijn. Ten slotte mag een heerlijke boottocht naar Stromboli, een van de Eolische eilanden en tevens een van de actiefste vulkanen van Europa, niet ontbreken. Tussen deze overdaad aan rijkdom proeft u nog het échte Italiaanse leven.
SRC Reizen
vanaf
€ 1.398
Madrid en Castilië (met reisleider)

Madrid en Castilië (met reisleider)

8 dagen
Groepsrondreis
Het hart van Spanje is adellijk en ongedwongen, grootstedelijk en gemoedelijk, traditioneel en modern. U verkent de allure van Madrid, maar proeft ook de bijzondere sfeer van Ávila en Segovia. De levendigheid en de schoonheid van Salamanca zijn legendarisch en de kunstcollectie van het Prado is onovertroffen. En in Toledo ontdekt u het expressieve werk van El Greco. Daarnaast geniet u ook van de charme van een kleinere stad als Salamanca: zo toegankelijk en vriendelijk ! Het studentikoze karakter, de sfeervolle straten en pleinen, de vele aangename plekken voor een heerlijke tapa of glas wijn… het leven is hier goed! Het felle zonlicht en de verlatenheid van de Spaanse hoogvlakte vormt het decor van deze bijzondere steden. De vele musea, kerken en paleizen leiden u door de geschiedenis van Spanje, langs Isabella van Castilië, Ferdinand van Aragón, Karel V en Filips II. Talloze tentjes op gezellige pleinen nodigen u uit om even te mijmeren bij het goede leven. Laat u verrassen door de pracht van Spanje en ervaar de kunst van het genieten. Ga mee op deze reis vol (levens)kunst!
SRC Reizen
vanaf
€ 1.159
Busreis Thüringen en Saksen (met reisleider)

Busreis Thüringen en Saksen (met reisleider)

6 dagen
Groepsrondreis
Reis mee naar een schatkamer vol kunst en cultuur! Het oneindig groene landschap van Thüringen en Saksen was in vroeger tijden een lappendeken van vorstendommetjes. De rijke kunstminnende vorsten, prinsen en hertogen trokken vele kunstenaars en handwerkers aan die ter meerdere eer en glorie van hun opdrachtgevers bouwden, componeerden, dichtten en schilderden. In de prachtige steden bewondert u de ongeëvenaarde paleizen, kerken en burchten die de vorsten lieten bouwen en in de vele musea vergaapt u zich aan hun kunstcollecties. Nog altijd wandelt u in steden als Erfurt, Eisenach en Dresden in de voetsporen van beroemdheden als Bach, Goethe, Schiller en de schilder Lucas Cranach de Oudere. Na de val van de Muur en het verdwijnen van de DDR is deze hoek van Duitsland ontwaakt uit een sprookjesslaap. De binnensteden stralen en nodigen uit om ze al wandelend te verkennen. De contrasten tussen de voorname residentiestad Dresden en het verstilde leven van Dornheim zijn bijzonder. Uw bezoek aan Leipzig is een hoogtepunt en in Weimar wandelt u door de knusse straatjes langs statige gebouwen. En ook de liefhebber van moderne architectuur kan in deze stad van de Bauhaus zijn hart ophalen. Na het zien van al dat fraais kunt u ontspannen op een mooi terras met Kaffee und Kuchen of met een goede wijn waar deze streek bekend om is. Geniet u met mij in het Thüringse en Saksische land?
SRC Reizen
vanaf
€ 798
Busreis Noordoost-Duitsland (met reisleider)

Busreis Noordoost-Duitsland (met reisleider)

7 dagen
Groepsrondreis
Ontdek het rijke Hanzeverleden van het noorden van Duitsland. Het machtige Hanzenetwerk schonk de Duitse steden aan de Oostzee ongekende macht en rijkdom. Om deze rijkdom te tonen werden de meest prachtige gebouwen gerealiseerd: kerken, raadshuizen en prachtige gilde- en woonhuizen in baksteengotiek. Nergens anders in Duitsland was de burgerij zo machtig en de adel zo onbetekenend als in Mecklenburg en Pommeren. Naast de stedelijke pracht van Rostock, Lübeck en Stralsund ziet u tijdens deze reis het mooie eiland Rügen, met zijn statige krijtrotsen. En het sprookjesslot Schwerin, de residentie van de vorsten van Mecklenburg, contrasteert prachtig met de Hanzesteden. Ga mee en ontdek de verrassende rijkdom van Noordoost-Duitsland!
SRC Reizen
vanaf
€ 898
Busreis Metz, Nancy en Straatsburg (met reisleider)

Busreis Metz, Nancy en Straatsburg (met reisleider)

5 dagen
Groepsrondreis
Laat u verrassen en inspireren tijdens deze prachtige kunstreis naar het noordoosten van Frankrijk! In Metz, Nancy en Straatsburg geniet u van de mooiste hedendaagse kunst en de prachtigste art nouveau. In Metz bezoekt u het moderne Centre Pompidou, waar u van tentoonstellingen vol hedendaagse en moderne kunst geniet. En natuurlijk is een bezoek aan Metz niet compleet zonder een bezoek aan de kathedraal van Saint-Étienne met de schitterende glasvensters van Marc Chagall. In Nancy, de uitvalsbasis van de reis, dompelt u zich onder in de sierlijke pracht van de art nouveau. En dat is niet voor niets, want in Nancy ontstond onder aanvoering van Emile Gallé de École de Nancy, afgeleid van de art nouveauschool die Gallé in 1901 oprichtte. Tot slot reist u naar de hoofdstad van de Elzas: Straatsburg. Aan de oevers van de rivier de Ill vergaapt u zich aan de collecties van een van de mooiste musea voor moderne en hedendaagse kunst, het Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg. Reist u mee?
SRC Reizen
vanaf
€ 598
Busreis Kastelen langs de Loire (met reisleider)

Busreis Kastelen langs de Loire (met reisleider)

7 dagen
Groepsrondreis
Al eeuwenlang stroomt de Loire met haar ongetemde wateren langs witte zandbanken en graaft haar bedding in zacht tufkrijtsteen. De overvloedig begroeide wijngaarden op de hellingen, de statige bossen en de plassen verlenen de tuin van Frankrijk een vredige schoonheid en een buitengewone afwisseling in landschappen. Deze heerlijk vakanties voert u naar de Loire langs de mooiste kastelen van Frankrijk. Iedere keer wordt u verrast door nieuwe aspecten of elementen. En kastelen kijken is natuurlijk ook uitbundig de fantasie op de loop laten gaan: hoe koning Frans I een grote jachtpartij organiseert in Chambord, wat edelen doen om bij de koningin in het gevlei te komen en hoe Leonardo da Vinci in Amboise prachtige mechanieken uitvindt voor diezelfde Frans I. In het Château van Chenonceau, in de kamer van Diana van Potiers, staat zelfs nog het grote hemelbed van de koninklijke concubine, bekleed met wit en kersenrood damast. Bij kastelen horen ook zorgvuldig aangelegde tuinen, waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. U zult zich tijdens deze historierijke kunstreis ongetwijfeld kasteelheer of jonkvrouw wanen!
SRC Reizen
vanaf
€ 879