Syrië

Ruïnes van Palmyra

Rondreis Syrië

Oude steden, levendige marktjes en en bedoeïenfamilies

Rondreizen in Syrië is verrassend en bijzonder! Hier maak je kennis met één van de oudste beschavingen ter wereld. Ontdek fascinerende ruïnes, Romeinse opgravingen en mooie bouwwerken. Maar breng ook zeker een bezoek aan de levendige Arabische steden en het ruige woestijnlandschap.

De laatste tien jaar is Syrië een, nieuwe moderne weg ingeslagen waardoor een rondreis door dit land nu behoorlijk veilig is. Én de moeite meer dan waard, want alleen al voor de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten zou je naar Syrië afreizen. Gelukkig is er ook veel moois te zien. Zoals de dode steden die je tegenkomt, lang geleden verlaten en sindsdien nauwelijks veranderd. Rondreizen in Syrië zijn niet compleet zonder dat je door minstens één van deze spooksteden gelopen hebt.

Je kunt Syrië natuurlijk op eigen gelegenheid bezoeken, maar tijdens een groepsrondreis of individuele rondreis weet je zeker dat je alle hoogtepunten ziet. Zoals Aleppo, de tweede stad van het land (na hoofdstad Damascus) en de meest bruisende plek binnen de grenzen. Hier dwaal je heerlijk rond in eeuwenoude straatjes, terwijl de lekkerste geuren je doen watertanden!

Vlag:
Hoofdstad:
Damascus
Inwoners:
18.275.704
Oppervlakte:
185.180 km2
Beste reistijd:
februari t/m april
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
4:50 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Strand
4/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
6/10

Video's van Syrië

Syrië en Jordanië gecombineerd en vond beide landen verrassend, mooi en vriendelijk. De historie straalt er vanaf. Syrië is een bijzondere bestemming, de oudste stad van de wereld, Damascus ook zeker de moeite waard!
- Stefan

Beoordelingen van Syrië

Wat zijn de Syrië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Syrië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.