Bukit Timah Nature Reserve

Bukit Timah Nature Reserve

De groene long van Singapore

Wie denkt dat Singapore alleen bestaat uit wolkenkrabbers en glimmende winkelcentra heeft het mis: maak kennis met het Bukit Timah Nature Reserve, een schitterend natuurpark net buiten het centrum van Singapore.

Top reisorganisaties naar Singapore

Top reisorganisaties naar Singapore
Bukit Timah Nature Reserve

Het Bukit Timah Nature Reserve is de groene long van Singapore: zo’n 163 hectare aan oerwoud vol wilde dieren en op steenworp afstand van de grote stad. Het is de beste outdoor-bestemming in Singapore en de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de grote stad.

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum van het Bukit Timah Nature Reserve is het startpunt van je bezoek aan het natuurpark. Hier kun je je alvast een beetje voorbereiden op de verschillende wandelingen en krijg je informatie over de achtergrond van het park. Zo is er een kleine, maar interessante tentoonstelling over de bewoners van het park en je komt er meer te weten over de verschillende planten en dieren die je onderweg kan tegenkomen. Je kunt er desgewenst een gids regelen die je het park laat zien, maar het Bukit Timah Nature Reserve is ook eenvoudig op eigen gelegenheid te ontdekken.

Bukit Timah, Singapore
Bukit Timah, Singapore

Bukit Timah, Singapore
Bukit Timah, Singapore

Bukit Timah Hill

Het letterlijke hoogtepunt van het natuurpark is Bukit Timah Hill, dat met 163,63 meter tevens de hoogste heuvel van heel Singapore is. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over het groene park en de wolkenkrabbers van de stad in de verte, maar daar moet je wel een stukje voor omhoog lopen. Er leiden verschillende wandelroutes naar de top, maar de rode route is veruit de makkelijkste. Met deze route is het ongeveer drie kwartier à een uur om naar boven te lopen en een deel van de route gaat steil omhoog.

Dieren en planten

Het Bukit Timah Nature Reserve omvat een verrassende diversiteit aan dieren en planten. Zo vind je hier meer verschillende soorten bomen dan in heel Noord-Amerika en wonen er onder andere apen, pythons en talloze mooie vogels in het bladerdak. Langs de hoofdroute naar de top van Bukit Timah Hill staan bijvoorbeeld bomen die wel 40 tot 70 meter hoog kunnen worden en je ziet er planten met scherpe stekels en bijzondere bladeren. Let tijdens het wandelen ook op bewegingen in het struikgewas, want in het park stikt het van de makaken. De vriendelijke aapjes met hun lange staart zijn een vaak geziene gast in het natuurpark.

Bukit Timah, Singapore
Bukit Timah, Singapore

Bukit Timah, Singapore
Bukit Timah, Singapore

Hiken

Het park heeft in 2016 een grondige facelift gehad en alle paden zijn in uitstekende conditie. De verschillende wandelroutes staan goed aangegeven met wegwijzers en kaarten, en als je op het pad blijft, is het onmogelijk om te verdwalen. Onderweg kom je bovendien veel borden tegen met informatie over de planten en de dieren. Niet alle wandelingen leiden naar de top van Bukit Timah Hill, want er valt nog veel meer in het park te ontdekken. Hoe dieper je in het groen geraakt, hoe groter de kans om enkele bewoners tegen te komen. Een mooie route is de groene wandeling die een omweg neemt over het South View Path.

Mountainbiken

Behalve wandelroutes loopt er ook een mountainbikepad van ongeveer 6 kilometer lang door het park. Het is een avontuurlijke manier om het natuurpark te verkennen, want het pad loopt dwars door de jungle. Onderweg moet je steile rotsen, boomwortels, blubberige paden en scherpe bochten trotseren, en ben je even overgeleverd aan de elementen. Het pad is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, maar blijf goed uitkijken voor andere mountainbikers. Vooral in het weekend kan het erg druk worden, dus plan je sportieve inspanning bij voorkeur doordeweeks. Op steenworp afstand van het park kun je degelijke mountainbikes en helmen huren.

Bukit Timah, Singapore
Bukit Timah, Singapore

Bukit Timah, Singapore
Bukit Timah, Singapore

Rotsklimmen

In het park bevinden zich drie steengroeves en waar vroeger in moordend tempo graniet uit de grond werd gehaald voor de bouw van wolkenkrabbers en flatgebouwen, kun je tegenwoordig al klimmend de omgeving kan bekijken. De Dairy Farm Quarry, gelegen in het noorden van het park, is helaas de enige plek waar je legaal mag rotsklimmen, de andere twee groeves kun je alleen van een afstandje bewonderen. De Dairy Farm Quarry bestaat uit twee verschillende rotsformaties, waarbij je op de linkerrots de meeste klimroutes vindt.

Reizen naar Bukit Timah — Hoe kom je er?

Het Bukit Timah Nature Reserve ligt ten noordwesten van het centrum van Singapore en is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Er stopt een handjevol bussen bij het Bukit Timah Shopping Centre en vanaf daar is het nog 10 minuten lopen naar de ingang van het park. Kom je met de auto, dan kun je gebruik maken van een van de parkeerplaatsen bij het bezoekerscentrum, al moet je daar soms lang zoeken naar een vrij plekje.

Het park is dagelijks geopend en valt gratis te bezoeken. Zorg dat je stevige wandelschoenen aan hebt en neem ook genoeg water mee: de temperaturen kunnen flink oplopen.

Populaire reizen naar Bukit Timah Nature Reserve

Meer bezienswaardigheden in Singapore

Alle bezienswaardigheden in Singapore

Singapore ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Bukit Timah Nature Reserve ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Singapore.
Natuur & omgeving
6.5
Cultuur
7.5
Stranden
5.8
Steden
8.5
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8

Houd in plaats van Hou

Singapore
Individuele rondreis
21-02-2023

Hoi. Ik heb een mededeling. Bij Singapore zoo staat er 'Hou je van dierentuinen' maar dit moet zijn: HOUD je van dierentuinen. Je zegt wel 'hou' maar in schrijf taal schrijf je 'houd'.
Groetjes, Anoniem.

Anoniem
4,3

Super

Singapore
Familiereis
12-01-2017

In augustus 2016 ben ik voor het eerst in Singapore geweest met familie. Wat een mooi land. De hoofdstad Singapore bestaat uit skyscrapers, de geweldige Singapore Flyer (een reuzenrad zoals de London Eye, echt een must-see!) en ook de mooie Marina Bay Sands. Alles is goed geregeld en het is super veilig. Ik heb gehoord dat er overal camera's hangen. Buiten de hoofdstad kun je kiezen waar je heengaat. Singapore is multicultureel. Wil je naar little India, Chinatown of de Maleise wijk. Genoeg keus. De mensen zijn erg vriendelijk. Wij hadden het elke dag wel een vraag en de mensen hielpen ons met plezier. Er zijn genoeg andere bezienswaardigheden, zoals de Singapore Zoo (witte tijgers!) en de Gardens of the Bay. Wij zijn er maar 1 week geweest, omdat we dat overal lazen. Dan heb je wel alles gezien inderdaad, omdat Singapore veel kleiner is dan Nederland. Maar alleen al voor de mensen zou ik er langer willen verblijven. Singapore hoor je meestal niet veel van, maar dat is zonde, want je moet het echt ooit gezien hebben!

Seyamaila Pancharatnam
Gereisd met gezin in July 2016
7,0

Indrukwekkende stad!

Singapore
Individuele rondreis met WTC.nl Verre reizen
20-01-2016

In vergelijking met andere landen in Azie was het heer erg modern en schoon! Veel moderne hoge gebouwen. We zijn in de flyer geweest (reuzenrad) en daar had je echt een fantastisch uitzicht op deze mooie stad! Heb niet echt een mooi strand kunnen vinden dus zou Singapore meer aanrader voor de prachtige stad.

Irene
Gereisd met partner in September 2014
7,5

Indrukwekkende moderne stad

Singapore
09-01-2016

Veel hotels en evenementenlocaties bezocht en toeristische bezienswaardigheden. In veel opzichten een moderne stad waar ook de traditionele cultuur nog naar voren komt.

Marieke
Gereisd met partner in March 2011
8,2

Stedentrip singapore

Singapore
Familiereis
21-11-2015

Een geweldige stedentrip in combinatie met een rondreis door Maleisië.
Naast een singapore sling in het raffleshotel zijn er delaatste tijd een paar geweldige attracties bij gekomen, ook leuk voor kinderen!
Een ritje met ducktours geeft een leuk beeld van de stad, niet alleen vanaf het land maar ook vanaf het water. Het startpunt ligt bij de singapore flyer een geweldig reuzenrad dat langzaam de stad onder je voorbij laat gaan.
Iets verderop ligt een geweldig park met stalen bomen en twee mega koepels waarin in een regenwoud is nagebouwd.
De singapore zoo en sentosa eiland zijn natuurlijk al jaren een feest om tebezoeken.

Martijn jansen
Gereisd met gezin in May 2021

Wil je meer weten over reizen naar Singapore? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Singapore