Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Singapore

Natuurreservaat Bukit Timah

Dit is het voornaamste natuurgebied van Singapore en de plek waar je de laatste primaire jungle van het land vindt. Er groeien flink wat verschillende planten in het park en je komt er enkele tientallen (kleine) zoogdieren tegen. Je kunt in Bukit Timah wandelen of fietsen, al dan niet onder leiding van een gids.

Sentosa

In de Tweede Wereldoorlog was dit eiland een Britse militaire basis, maar tegenwoordig is het een paradijs voor liefhebbers van zon en zee. Je bereikt Sentosa per kabelbaan. Naast stranden en luxueuze hotels vind je hier ook grote aquaria met dolfijnen en haaien. In de nabije toekomst wil Singapore nog veel meer geld investeren in het eiland, zo moet er onder andere een groot casino komen.

 

Changi Prison museum

In de tweede wereldoorlog werd Changi Prison gebruikt als een soort Guantanomo Bay avant la lettre. De gevangenen ondergingen er de meest wrede martelingen. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van de gevangenis en de mensen die er werden vastgehouden.

Chinatown

Het centrum van deze wijk is de laatste jaren iets te goed gerestaureerd, maar in de omliggende straatjes herken je nog de echte Chinese volkswijken. Chinatown is ook de plek waar je belangrijkste Hindoetempel van Singapore vindt, de Sri Mariamman.

 

Arabisch kwartier + Sultan moskee

De Arabische tegenhanger van Chinatown is een wijk vol kleine winkeltjes, cafeetjes en moskeeën. De belangrijkste is de Masjid Sultan, een heilige plek voor alle Moslims in Singapore. Ook ongelovigen kunnen zich prima vermaken in deze levendige wijk.

Meer weten over reizen naar Singapore?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Singapore