Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk

Wenen

Wenen is een wereldstad. Beroemde componisten, kunst, cultuur en architectuur: je vindt het er allemaal. Tussen de winkelstraten en café's liggen kerkjes, monumenten en nog veel meer andere cultuurschatten. De oude traditie leeft voort naast moderne trends. Er is zo ontzettend veel te zien en doen in Wenen, dat moet je gewoon zelf beleven!

De meeste bezienswaardigheden in Wenen liggen binnen de beroemde Ringstrasse , een brede boulevard van vier kilometer rond het centrum.

Kaprun

Nog net verbonden aan het meer Zell is het langgerekt dorp Kaprun. Ook hier zul je de bekende mix van oud en nieuw terugzien in het dorpsbeeld. 's Avonds is het er heerlijk rustig. Het mooie van Kaprun is dat je er in de zomer kunt skiën. Veel wintersportfanaten leven zich in die periode uit op de gletsjer. En als het je te koud wordt dan duik je lekker het meer in!

Salzburg

Zeg je Salzburg, dan zeg je barok en/of Mozart. De bisschoppen die de stad in de zestiende en zeventiende eeuw opbouwden, gaven diverse Italiaanse architecten bouwopdrachten, zodat de stad een Italiaans tintje kreeg. Mede daarom trekt de oude stad aan de zuidkant van de Salzach jaarlijks vele miljoenen bezoekers. En terecht, want het is een plaatje met zijn barokke architectuur, kerken, pleinen en binnenplaatsen.

De Salzburger Dom is ongetwijfeld een van de mooiste barokkerken van het land met een koepel die 71 meter hoog is. Bij een bezoek aan Salzburg mag ook het elfde-eeuwse Hohensalzburg kasteel niet worden overgeslagen, dat zo'n 120 meter boven de stad op een rots ligt.

Tirol

Eigenlijk kun je niet onder een bezoek aan Tirol uit als je naar Oostenrijk gaat. Deze provincie heeft de mooiste bergdalen, lieflijkste bergdorpen en typische Oostenrijkse gemütlichkeit . De mooie hoofdstad Innsbruck, de ruige bergdalen van het Zillertal, Stubaital en Oetztal en fraaie stadjes als Kitzbühk, Hall, Seefeld en Kufstein zijn stuk voor stuk aanraders. Vooral Kufstein met zijn nauwe middeleeuwse steegjes is zeker een bezoek waard; vooral ook vanwege het beroemde ‘heldenorgel’, een van de weinige openluchtorgels ter wereld. Uiteraard zijn er ook ontelbare wandel- en klimmogelijkheden in de Tiroler bergen. Tirol is niet voor niets Oostenrijks belangrijkste wintersportgebied.

Karintië

Karintië is een van de meest veelzijdige gebieden van Oostenrijk. Het is er vaak zonnig en warm, omdat het aan de zuidkant van de Alpen ligt. Vandaar dat veel zomertoeristen er komen voor het mooie weer en de watersport aan een van de maar liefst 220 meren die de provincie telt. Het nationale park Hohe Tauern is een van de mooiste berggebieden van Oostenrijk en biedt toeristen talloze mogelijkheden voor bergtochten. De prachtige hoofdstad Klagenfurt zal menig cultuurhart sneller doen kloppen en langs de meren liggen de schilderachtige plaatsjes Villach, Maria Wörth, en Milstatt.

Vorarlberg

De hoofdstad van Vorarlberg is Bregenz, maar deze provincie heeft nog veel meer te bieden: de bergketens van de Silvretta, de Verwallgruppe, de Rätikon, de Lechtal, de Allgäuer Alpen en het glooiende Bregenzerwald. In het landschap vind je zowel mediterrane tuinen aan de Bodensee als de besneeuwde toppen van de Silvretta. Vorarlberg is geschikt voor de zomervakantie, maar ook voor de wintersport is het gebied prima geschikt. Vooral voor families zijn er de nodige mooie skipistes te vinden. Daarnaast vind je er enkele mooie vakantieparken. Verblijf bijvoorbeeld in één van de mooie appartementen in het wintersportpark Landal Hochmontafon

Meer weten over reizen naar Oostenrijk?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Oostenrijk