Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Mongolië

Naadam

Geen plek, maar een evenement. Dit festival, dat jaarlijks plaatsvindt op 11 en 12 juli, is veruit het grootste nationale feest in Mongolië. Verspreid over het hele land vinden activiteiten plaats, waarbij de nadruk ligt op paardrijden, worstelen en boogschieten. De bevolking loopt rond in traditionele kleding en vindt het alleen maar leuk als buitenlanders delen in de pret.

Amarbayasgalant Khiid

Dit klooster ligt langs de Selenge-rivier en is één van de grootste Boeddhistische centra van het land. Het gebouw is in zeer goede staat en zeker een omweggetje waard. In de architectuur herken je Mongoolse, Chinese en Tibetaanse invloeden.

 

 

Khövsgöl Nuur

In dit Nationaal Park vind je het gelijknamige meer en de schitterende bergen die aan de oever staan. Zowel de Mongolen zelf als buitenlandse bezoekers trekken naar dit park om te wandelen of te hiken. Khövsgöl Nuur is het diepste meer van Mongolië en een belangrijke bron van zoet water.

Kharkhiraa Uul & Türgen Uul

Deze twee bergen (respectievelijk 4037 en 3965 meter hoog) domineren de wijde omgeving en zijn de bron van veel meren in de buurt. Als het weer meezit, kun je hier mooie hikes maken en je komt rond de bergen gemakkelijk in contact met de Nomaden.

Ulaanbaatar

De hoofdstad van Mongolië vormt een groot contrast met de rest van het land. Ulaanbaatar is druk en chaotisch. Het is het bruisende commerciële, culturele en politieke hart van het land, waar je vele bezienswaardigheden en musea vindt. Verrassend genoeg kun je hier ook prima shoppen én stappen.

Meer weten over reizen naar Mongolië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Mongolië