Libië

Zonsondergang aan de kust bij Tripoli

Rondreis Libië

Indrukwekkend woestijnlandschap en oude cultuurschatten

Het is helaas momenteel niet veilig om te reizen in Libië. Dat is werkelijk zonde, want dit land in het noorden van Afrika heeft veel te bieden. Zoals vele archeologische vondsten uit de Griekse en Romeinse tijd, een gastvrije bevolking, het Akakusgebergte en de woeste woestijn.

Rondreizen door Libië was decennia lang nauwelijks mogelijk omdat Libië verdacht werd van het sponsoren van terrorisme. De laatste paar jaar doet de regering er echter alles aan om vooral westerse toeristen tot een bezoekje te verleiden. Er is namelijk van alles te zien in Libië! Vooral het aantal oude Griekse en Romeinse ruïnes, zoals Cyrene, springt in het oog. Door de ligging aan de Middellandse zee zijn de culturele invloeden die je tijdens je rondreis in Libië te zien krijgt duidelijk Europees.

Op eigen gelegenheid door Libië trekken is nog niet mogelijk, je zult dus een individuele rondreis of groepsrondreis moeten boeken. Maar dan krijg je ook wel alles over het land en zijn geschiedenis te horen! Waarschijnlijk kom je ook in de machtige Sahara terecht, waar je je dagenlang langs oases en vulkanen kunt trekken.

Vlag:
Hoofdstad:
Tripoli
Inwoners:
6.958.538
Oppervlakte:
1.759.540 km2
Beste reistijd:
mei t/m september
Tijdsverschil:
2 uur later
Vliegtijd:
3:50 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
7/10

Video's van Libië

Beoordelingen van Libië

Wat zijn de Libië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Libië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.