Kameroen

Zonsondergang in Kameroen

Rondreis Kameroen

Enorme diversiteit in natuur, bevolking en wilde dieren

In West-Afrika ligt het bijzondere Kameroen, dat vanwege de enorm gevarieerde natuur en diversiteit aan culturen ook wel ’klein Afrika’ wordt genoemd. Hier vind je regenwouden, savannen, zandstranden en vulkanen en dieren als olifanten, giraffen, leeuwen en chimpansees. Een reis door Kameroen is uniek!

Kameroen is een prachtig land voor een rondreis, maar veel mensen laten zich afschrikken door het soms heftige geweld in de buurlanden. Kameroen zelf is echter behoorlijk rustig en heeft met het Nationaal Park Waza het ultieme safaripark in huis. Hier kom je olifanten, giraffes en leeuwen tegen op eindeloze savannes! Vervolg je rondreis in Kameroen naar het kratermeer Barombi Mbo dat midden in een oerwoud ligt vol traditionele dorpjes.

Een individuele rondreis of groepsrondreis, georganiseerd door experts, is dé manier om optimaal te genieten van al het moois dat Kameroen te bieden heeft. Wie zin heeft in een actief tripje mag de ruim 4000 meter hoge Mount Cameroon zeker niet overslaan. Het beklimmen van deze nog altijd actieve vulkaan is niet al te moeilijk en geeft je een schitterend uitzicht op de zee!

Vlag:
Hoofdstad:
Yaoundé
Inwoners:
27.224.262
Oppervlakte:
475.440 km2
Beste reistijd:
december t/m februari
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
8:40 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
8/10
Strand
6/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Kameroen

Kameroen is meer dan alleen dat bekende voetballand uit Afrika. Voor wie eens wat anders wil is Kameroen zeker aan te bevelen. Ik heb genoten van wandelingen door ongerepte natuur, kleurrijke markten en nomaden.
- Nadine

Beoordelingen van Kameroen

Wat zijn de Kameroen ervaringen van andere reizigers? Lees hier 2 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Kameroen.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
7.5
Stranden
7
Steden
7
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
7.5
8,0

Binnen Europa de Baltishe landen.

Kameroen
14-01-2017

raad dit heel erg aan.

T.hellegers
in August 2015
7,0

Heel mooi groen land!

Kameroen
02-03-2015

Wij zijn er geweest met ons werk voor defensie, we zaten in de buurt van Limbe. Indruk wekkend land, met in dat gebied veel olie industrie. De jungle was fascinerend door de zovele verschillende begroeiing! Kortom een ervaring die ze ons nooit meer afnemen.

Jan Maarten Bruintjes
in May 2021